Skocz do zawartości

Za dużo backlinków w Webmaster Tools + spadek w google

sideford

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

W ostatnich dniach zauważyłem prawie całkowity spadek wejść na stronę z googla. Webmaster Tools pokazuje że do mojej strony prowadzi 18,300 backlinków, jednak kiedy pomnożyłem ilość domen które do mnie linkują przez ilość linków z każdej z nich wychodzi nie więcej niż 1200-1300 linków. Jak to możliwe iż google twierdzi że mam 18tyś backlinków i jednocześnie niżej podaje tabelkę z której wynika że mam tylko 1300? Co ciekawe wg wskazań G. Webmaster tools 17 tyś ze wszystkich backlinków wskazuje na jeden post z mojego bloga! Chciałbym usunąć wszystkie linki do tego posta jednak nie wiem skąd pochodzą. Tabela z domenami linkującymi do mojego bloga nie zawiera tych 17tyś linków i nie pokazuje skąd one są, dodatkowo podejrzewam że wpłynęły bardzo negatywnie na moje pozycje.

Czy może ktoś pomóc?

Pozdrawiam

W ostatnich dniach zauważyłem prawie całkowity spadek wejść na stronę z googla

Ja też.

Święta były :)

WT ma wielką bezwładność czasami. Wnioski przyczynowo skutkowe na podstawie tego co pokazuje WT mogą być i raczej są daleko nietrafione.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności