Skocz do zawartości

Idiotyczna konkurencja

Opop

Rekomendowane odpowiedzi

zależy też jaką techniką oni kopiują Twój tekst. Jeśli to w wielu przypadkach jest copy/paste możesz w swoich artykułach powsadzać linki do swojej strony, ale nie takie /artykul1 tylko z pełną ścieżką od https:// i ustawić żeby te linki się nie wyróżniały w treści. Konkurencja jak bezmyślnie skopiuje i wklei u siebie, to da Ci darmowego linka. Piszę to z autopsji, mam na stronie trochę ciekawych artykułów, wiele razy były kopiowane w części / całości, i w co drugim jakiś link się zachował. I w sumie, to zamiast z pretensjami, to powinienem im napisać maila z podziękowaniem :) (czego nie robię, bo ich nieświadomość tutaj działa na moją korzyść). A link od konkurencji wiadomo, na wagę złota

Jak skopiują słowo w słowo następnym razem postaraj się to zarchiwizować, a potem dopiero do prawnika.Za łamanie praw autorskich grozi i odpowiedzialność cywilna i karna, z cywilnej można domagać się dwukrotności, a w przypadku zawinionego naruszenia trzykrotności wynagrodzenia.Z karnej grozi grzywna i kara pozbawienia wolności do 2 lat, a w przypadku czerpania zysków z plagiatu do lat 5.

Mam na screenach ostatnie zdarzenie, ale jeżeli to raczej teraz niewiele da się zrobić. Z resztą kopiują dzieła innych, niektóre przerabiają pod siebie, lecz innym twórca to wisi nie wiem czemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności