Skocz do zawartości

function countDays - nie wiem czemu nie dziala

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dopiero zaczynam sie uczyc php wiec wybaczcie....

Mam taki problem, napisalem malutki skrypcik, ktory zawiera blad i nie wiem jak go zlikwidowac :blush:

tresc scryptu:

function countDays($day, $month, $year) {

return ceil((mktime(0, 0, 0, $month, $day, $year)
  - time()) / 86400);
 }
 $data = countDays(26, 9, 2006);

if ($data < 10)
 echo '<a href="">anchor</a> - <a href="" style="color:#ff0000">' . $data . ' dni</a>';
 else if ($data < 30)
 echo '<a href="">anchor</a> - <a href="" style="color:#3300ff">' . $data . ' dni</a>';
 else
 echo '
 <a href="">anchor</a> - <a href="" style="color:#339900">' . $data . ' dni</a>';

wiadomo chodzi o to zeby w przed 30 dniami od ustalonej daty link byl koloru niebieskiego, 10 dni przed konce juz czerwony a normalnie zielony. I teraz jak wstawiam skrypt na stronke to wyskakuje error:

Fatal error: Cannot redeclare countdays() in /skrypt/1.php on line 3

Ale najlepsze jest to jak w przegladarce odswieze strone, to juz dziala poprawnie, tylko za pierwszym wywolaniem wyskakuje error. Mam takich linkow-skryptow pod soba 5 i aby kazdy dzialal musze 5 razy odswiezyc strone.

Jak mowilem dopiero zaczynam sie uczyc php, dlatego nie bardzo wiem w czym jest blad, czy moglby ktos doswiadczony napisac mi gdzie jest blad i jak to poprawic?

Z gory dzieki

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności