Skocz do zawartości

Czy jest jeszcze jakiś powód, dla ktorego warto używać Chrome?

Kung Fu SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Powód....

Robiłem prywatny eksperyment, ale podzielę się wynikami, chociaż nie jasnymi. Postanowiłem pozycjonować 2 strony o identycznej tematyce, w identyczny sposób, jedną z PC, gdzie nie miałem nawet zainstalowanego chrome, używałem firefoxa.

Drugą z laptopa z internetem mobilnym używając tylko google chrome.

Więc podsumowując:

2 różne urządzenia, 2 różne ip u 2 różnych dostawców

Serwisy na tym samym hostingu, każda domena miała w nazwie słowo klucz.

2 różne narzędzia dla webmasterów (w sensie konta), pierwsza strona z mailem z wp, druga z gmail.

2 nowe domeny zarejestrowane u tego samego operatora, ale każda na inną osobę

SSL na każdej domenie, ale pakiet podstawowy

Obie strony na wordpress, z tym samym szablonem. Treść oczywiście nie identyczna ale podobna.

Wynik po 4 miesiącach:

Pierwsza strona:

(od firefoxa) po 4 miesiącach fraza kluczowa na pozycji 18

(od chrome) po 4 miesiącach na pozycji 5

Wniosek... W terii plusuje google za używanie ich produktów, a praktyce może to być przypadek. Zresztą tu trudno o jakieś inne wnioski. Może coś konkretnego by wyszło na teście na 100 stron.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linków

to znaczy, że nie ma??

załamałeś mi świat.. znieczulico Ty..

..idę się ciąć.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Wynik po 4 miesiącach:

Pierwsza strona:

(od firefoxa) po 4 miesiącach fraza kluczowa na pozycji 18
(od chrome) po 4 miesiącach na pozycji 5

Pewnie google uznało cię za White Seo Master :ph34r: długo zajmujesz się pozycjonowaniem?

@marcin89 ciekawe jest to co napisałeś. Jeśli faktycznie obie strony zrobiłeś identycznie ciekawe skąd ta różnica.

Producent zbiorników ze stali nierdzewnej. Indywidualne podejście,doświadczenie, wysoka jakość obsługi i produkowanych zbiorników. Skontaktuj się z nami!

Jeszcze trochę i spotkamy się z teoriami, że ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linków...

A ja specjalnie zamówiłem 4 takie kości:

https://www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2014/15/128-gb-ramu-w-jednej-kosci.aspx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności