Skocz do zawartości

Linki z for

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, pisze o normalnych linkach rankujących. :) Nie wszystkie fora maja linki nofollow

Chociaż jest hipoteza, ze nofollow tez mają wpływ na ranking. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale mówimy o PiO to co mogą przemyśleć w postach i sygnaturkach bo profile noindex.

Z mojego doświadczenia nofollow pływają na rankonkwanie na zasadzie ich posiadania w profilu linków. Strony co maja 100% DF rankowane byli niżej, prawda ten test robiłem jeszcze w 2014 roku.

Nie tzreba zapominać że linki NF kierują bota na stronę a rankować bedą już i linki wewnętrzne, ale to raczej na frazy bardzo banalne. Na frazy gdzie trzeba przyłożyć 300 000 linków, to w ogóle nie jest odczuwalne.

Ale mówimy o PiO to co mogą przemyśleć w postach i sygnaturkach bo profile noindex.

Nie wiem czy dobrze rozumiem, piszesz nie jasno. Jeśli żle zrozumiałem Twój przekaz to popraw mnie.

Piszesz, ze posty i sygnaturki na pio OK (czyli. DF) ale profile noidex? Tak?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No widzisz, to zapewne macie coś skopane. :) Profile fajnie się indeksują i do tego rankują Tak samo jak sygnaturki i posty. Nofollow czy noindex bez różnicy. :)

I tu nie ma znaczenia, że łatwe frazy. ;)

Profile fajnie się indeksują i do tego rankują T
SzlafRock - PiO - Pozycjonowanie i Optymalizacja
www.forum.optymalizacja.com/user/1731-szlafrock/
Opis tego wyniku jest niedostępny z powodu robots.txt – Więcej informacji.

SzlaRock jaja sobie robisz, czy to ma być kolejna akcja wprowadzenia w błąd?

napisz jeszcze ze linki noindex rankuja

Nie napisze tego ale robot google indeksuje witryny z noindex. :) Po za tym plik robots nie jest najlepszą blokadą. O tym każdy powinien chyba wiedzieć. ;)

Szlaf ma taką rozrywkę, raz pisze że zrobił TOPy paydaye w tydzień ale jemu nie opłaca się tym zajmować się, drugi raz o rankwoaniu linków z Twitera, teraz pisze to co pisze. Złe tylko, że marnuje mój czas bo musiałem usiąść za komputer i sprawdzić, bo napisał że mamy coś zrypane i profile są w indeksie :D Takie jaja, uśmiałem się.

Daleki jestem od robienia z kogos kretyna i podpuszczania. To co Tobie wydaje sie oczywiste, nie musi takim byc.

Szlaf ma taką rozrywkę, raz pisze że zrobił TOPy

wreszcie mi sie udało. ;)

EOT

Tak to zobaczyłem, przeanalizowałem i aż postanowiłem zaingerować ;) Widząc jak dwie osoby się kłócą i zastanawiając się kto może być aż tak w błędzie i dlaczego, to posprawdzałem i tak:

Pan Szlafrock pisze o swojej stronie, do której ma link w profilu: nielegalne-seo.pl

Sprawdzamy profil linków. Wg kilku różnych, bo zawsze różne podają różne informacje ;) to jest od 88 do 250 linków do strony, wg tych różnych informacji, wszystkie pochodzą z PiO lub prawie wszystkie. Prawie, bo powstają automatycznie generowane linki nowych stron, np z rankingu alexa.

To prawie jest tak duże, że można przyjąć, że wszystkie :)

Różne narzędzia pokazują, że jest masa linków z PiO. Jednocześnie jasno wynika z tego, że zawartość podstrony profilowej: forum.optymalizacja.com/user/1731-szlafrock/ jest niezaindeksowana, bo takie są odpowiedzi i samo google to potwierdza.

W zawartości tego profilu jednak jest link, czyli na tej podstronie.. Więc jak to jest...?

Ma tak samo dużo linków jak dużo postów. Tak jak to w przypadku innego forum jest to w takiej sytuacji, że jest w każdym poście link w stopce.

Więc czemu..?

Jak te narzędzia słusznie pokazują i samo google. Ma tyle linków z tego forum co postów. Ma linki z każdej podstrony tego forum na której pisał od tamtego momentu...

Bo na tego typu forach IP. Board zawsze fajnie się robiło linki, tyle ich wychodziło, nawet jak nie ma w stopce to przeciwieństwie do tego jak jest na typowym php BB jest tyle linków ile komentarzy.

No index na profil robi no index na jedną podstronę tylko z profilem.

Najeżdżając kursorem na właściciela posta, wysuwa się jego info profilowe. Całe info wraz z linkiem.

Jest ono widoczne mimo braku przejścia na adres url, który to widzi. Tak samo dla robotów.

To nie wiem jak działa dokładnie, ale tak w mojej wyobraźni i tłumaczeniu, coś na kształt kanału rss, okna - jesteś tu i tam jednocześnie.

To co się indeksuje to na podstawie zawartości tego gdzie robot może zaglądać i na jakiej zasadzie.

I to jak by zamknąć jedne drzwi ale większość zostawić otwartych do chodzenia po labiryncie ;)

Co jeszcze ciekawe, trzeba przyznać, że to jest jak dobry test, bo on miał jakąś nową stronę, bardzo prostą z krótkim wpisem.

Wszystkie linki z jednego źródła, wszystkie nofollow, wszystkie bez anchora i wszystkie mu wybiły stronę.

U mnie wg google na teraz jest numer 5 na nielegalne seo. Linki pochodzą ze źródła, z którego niby mają nie mieć mocy... Linki pochodzą ze źródła takiego, że niby google ma ich nie indeksować...

Dokładnie to samo google pokazuje czego nie zaindeksowało ale na jaką wartość pozycji to wyliczyło w swoim własnym rankingu...

To tyle, bo ja nie umiem pisać mało i tak naglę się zatrzymać ;) Od razu chciałbym dopisać wypracowania na temat tego twittera i wniosków z tego wszystkiego. No ale dobra.. To co wy na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności