Skocz do zawartości

Strona główna zniknęła z Google

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ok 9 miesięcy strona główna erzurum.pl zniknęła z wyszukiwarki google (wcześniej plasowała się na pozycjach 1-3 dla słowa kluczowego "erzurum"). Strona jest na wordpress, przeczytałem że może to być przez wtyczkę All in One SEO której natychmiast się pozbyłem. Nie korzystałem nigdy z usług firm zewnętrznych ani sam nigdy nie bawiłem się w pozycjonowanie strony aby za wszelką cenę mieć jak najwięcej wejść (hobby połączone z zainteresowaniami). Podstrony wyszukują się prawidłowo więc nie wiem co może być przyczyną bo trwa to już dosyć długo :/

Pozdrawiam,

Bartek

Strona cały czas siedzi w Google: site:.erzurum.pl
Sama fraza: "erzurum" jest frazą "wyszukiwaną", google twierdzi, że aż 60 tys razy w miesiącu :)
Nie ma się co dziwić, że konkurencja jest wyżej :)

Pewnie nigdy nie byłeś w TOP3 .. (tzn byłeś ale tylko w twojej przeglądarce ...)

Znikneła bo praktycznie na stronie głównej brak jest optymalnej treści dla tej frazy to raz, dwa, przybyło konkurencji .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

optymalizacje serwisu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

(wcześniej plasowała się na pozycjach 1-3 dla słowa kluczowego "erzurum")

Monitorowałeś pozycje jakimś konkretnym softem czy bezpośrednio w Google?

Może za często klikałeś sam na swoją stronę, wyszukiwarka podnosi ranking stron często odwiedzanych przez Ciebie, ale oczywiście tylko dla Ciebie :D

A w jaki sposób linkowałeś serwis?

Ja też miałem raz taki przypadek - za mała dywersyfikacja anchorów czy też brak linków do podstron serwisu (same linki do strony głównej)

Po wykonaniu dywersyfikacji od razu strona główna poszła do góry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności