Skocz do zawartości

Sposób na sztuczne zwiększenie ruchu na witrynie czy ma sens ?

vinal13

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłem kilka miesięcy temu podobny test, 2 nowe domeny, po 20 linków z tych samych miejscówek, do jednej z nich poszła kampania generująca po 500uu dziennie (ruch naturalny) i o dziwo ta bez kampanii wyżej w Google na pozycjonowane frazy, ale oczywiście wniosków nie wyciągam bo by były wiarygodne test musiałby składać się z kilkudziesięciu domen nie 2 i trwać kilka miesięcy nie 30 dni, tak czy inaczej w moim przypadku 15k unikalnych wejść nie przełożyło się pozytywnie na pozycje. Ale testujcie, testujcie kto wie :D

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale CTR w wynikach wyszukiwania ma na 100%

Czyli rozumiem, że jak dana fraza jest na 8 pozycji i jest z niej np 3 wejścia dziennie, to po wysłaniu botów generujących ruch na stronie ta sama fraza z tej samej 8 pozycji nagle będzie robiła 6 wejść dziennie?

:hahaha:

Ta teoria zasługuje na cytat KWARTAŁU!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Więc przeprowadzę test. A Wam radze pobrać https://www.torproject.org/ klienta sieci tor oraz CyberGhost. Ten drugi wydaje mi się trochę lepszy do tych celów ze względu na to ,że można wybrać lokalizację.

Ale w kliencie tor zmiana ip przebiega szybciej. Warto spróbować.

ale CTR w wynikach wyszukiwania ma na 100%

Czyli rozumiem, że jak dana fraza jest na 8 pozycji i jest z niej np 3 wejścia dziennie, to po wysłaniu botów generujących ruch na stronie ta sama fraza z tej samej 8 pozycji nagle będzie robiła 6 wejść dziennie?

:hahaha:

Ta teoria zasługuje na cytat KWARTAŁU!

Blejkuś kochanie czytamy ze zrozumieniem ;)

A tak by the way, jak już wytężysz umysł i zrozumiesz co napisałem - robiłeś jakieś testy czy brzęczysz w swoim stylu po prostu?? :D

Google nie może promować za sam ruch

Ja twierdzę i mam ku temu podstawy, że CTR jest jednym z czynników rankujących a nie totalnie promującym.

ricco-banner.png

jak już wytężysz umysł i zrozumiesz co napisałem

Nie muszę nic wytężać, bo po prostu nie ma na co. Twój umysł jest po prostu mało skomplikowany. Wiem, że ciężko będzie Ci to pojąć, ale dam Ci taką małą wskazówkę.... Jak myślisz, jaki CTR mają domeny na 1 pozycji?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jak już wytężysz umysł i zrozumiesz co napisałem

Nie muszę nic wytężać, bo po prostu nie ma na co. Twój umysł jest po prostu mało skomplikowany. Wiem, że ciężko będzie Ci to pojąć, ale dam Ci taką małą wskazówkę.... Jak myślisz, jaki CTR mają domeny na 1 pozycji?

Każda pozycja z całą pewnością charakteryzuje się zupełnie innym CTR, no więc co dalej?

Postaram się nadążać za Tobą, wytłumacz mi to proszę :)

ricco-banner.png

To, że to nie są czasy klikohita (o ile wiesz co to było). Inaczej domeny, które byłyby w top10, byłyby tam na zawsze i nie ma bata żadnego, żebyś robiąc sztuczne kliki wybił pozycję z drugiej dziesiątki do top3 samym klikaniem.

Robiłem kilka miesięcy temu podobny test, 2 nowe domeny, po 20 linków z tych samych miejscówek, do jednej z nich poszła kampania generująca po 500uu dziennie (ruch naturalny)

ale oczywiście wniosków nie wyciągam bo by były wiarygodne test musiałby składać się z kilkudziesięciu domen nie 2 i trwać kilka miesięcy nie 30 dni

tak czy inaczej w moim przypadku 15k unikalnych wejść nie przełożyło się pozytywnie na pozycje.

Ale testujcie, testujcie kto wie

Śmieszą mnie testy tego typu :)

Postaw stronę na łatwe frazy, kup ruch i sprawdź pozycje.

lub

test, 2 nowe domeny, po 20 linków z tych samych miejscówek, do jednej z nich poszła kampania generująca po 500uu dziennie

Narmalnie koszmar. :)

Powodzenia w testowaniu. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To, że to nie są czasy klikohita (o ile wiesz co to było). Inaczej domeny, które byłyby w top10, byłyby tam na zawsze i nie ma bata żadnego, żebyś robiąc sztuczne kliki wybił pozycję z drugiej dziesiątki do top3 samym klikaniem.

Prawda. Niechętnie - ale zgadzam się prawie, że w pełnej rozciągłości :)

Na bank samym klikactwem jest to ciężko wykonalne - nawet nie mam zamiaru próbować ani tego sprawdzać.

Ale nie napisałem nigdzie, że tylko klikaniem - napisałem że CTR w wynikach wyszukiwania, jest to jeden z czynników rankujących, czy tu się ze mną zgodzisz?

robiąc sztuczne kliki wybił pozycję z drugiej dziesiątki do top3 samym klikaniem.

znowu odsyłam do - jeden z elementów rankujących.

Myślę, że to już najwyższa pora na dywersyfikację metod - oczywiście linki są najważniejszym elementem ale chyba mądrze by było w dobie coraz to cwańszej zwierzyny by google posiłkować się nowymi metodami, nieprawdaż?

ricco-banner.png

to jeden z czynników rankujących, czy tu się ze mną zgodzisz?

Nie zgodzę się. I nawet nie ma co tego testować, bo "rozkład" klikalności na poszczególnych pozycjach przy określonych frazach jest zawsze podobny a jeżeli jakaś domena miałaby zbyt duże odchyły to na "chłopski" rozum będzie to nienaturalne, więc jeżeli miałby to być jakiś czynnik rankujący to ok, ale jedynie w dół.

Śmieszą mnie testy tego typu :)

Powodzenia w testowaniu. ;)

Większość testów SEO należy do tych śmiesznych, ale jak poważnie podchodzisz do tematu trzeba się przemóc i wykonywać nawet te najbardziej abstrakcyjne, nawet te które z góry przekreśliłeś na stracie, bo przecież tu nie ty dyktujesz warunki i nie wiesz co wujek G. ma w głowie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności