Skocz do zawartości

Sposób na sztuczne zwiększenie ruchu na witrynie czy ma sens ?

vinal13

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Więc przeprowadzę test. A Wam radze pobrać https://www.torproject.org/ klienta sieci tor oraz CyberGhost. Ten drugi wydaje mi się trochę lepszy do tych celów ze względu na to ,że można wybrać lokalizację.

Ale w kliencie tor zmiana ip przebiega szybciej. Warto spróbować.

TOR ma to do siebie ze wszystkie exit node's sa publicznie znane (i google je zna) i dlatego np jak przez nie pytasz recaptche (captche googla) to nie dostajesz mega trudnych obrazków do przepisania.

Wiec niestety taki test nie ma sensu bo te IP sa traktowane specjalnie.

Do testu należało by użyc nowego harvestu proxy ale podpowiem Ci....ruch nie ma wpływu na pozycje (jeszcze).

I nie trzeba do tego magicznej hinduskiej zabawki z ccleanerem a wystarczy zennek+proxy (opcja clear) lub przejechać moderowane blogi jakaś spamiarą przez skracacz i zaraz potem odpiąć - wiekszość wlaścicieli blogów z czystej miłości do twojego spamu odwiedzi stronę w ciagu 24h.

a ja zadam wam jedno podstawowe pytanie to co ma wpływ?

Może fazy księżyca?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Lepiej robić śmieszne testy

Akurat test, który zaproponowałeś nie daje odpowiedzi na postawione pytanie. Taki test dla testu. Można, tylko po co.

ruch nie ma wpływu na pozycje (jeszcze).

To jest sprzeczne z prawem niejakiego Newtona.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja tylko raz dałem się namówić na takich ruch i ponad 50% było z Chin (mimo zapewnień sprzedawcy że z polskich IP będą).

Efekt był taki, że chińskie boty dobrały się do strony i ją skisiły (fakt była na darmowym cba.pl).

Może mądre narzędzie wchodzące z wyszukiwarki po frazach, odwiedzające kilka podstron i klikając w "cokolwiek" na stronie, z odpowiednio długim czasem pobytu i za każdym razem z innego IP dałoby efekt. Ale to chyba utopia i coś na wzór perpetum mobile.

Pewnie Nobla autor by dostał o ile google by tego nie odkupiło za pierdyriald dolków (jak mawia @Beerbant).

za każdym razem z innego IP dałoby efekt

IP nie jest jedynym elementem rozpoznawania w sieci.

Mając na uwadze dane jakie dostarczyliście do google za darmo, nie ma sensu zwiększać sztucznie ruchu. Ruch taki jest bardzo łatwo wykrywalny.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności