Skocz do zawartości

Sposób na sztuczne zwiększenie ruchu na witrynie czy ma sens ?

vinal13

Rekomendowane odpowiedzi

Może mądre narzędzie wchodzące z wyszukiwarki po frazach, odwiedzające kilka podstron i klikając w "cokolwiek" na stronie, z odpowiednio długim czasem pobytu i za każdym razem z innego IP dałoby efekt. Ale to chyba utopia i coś na wzór perpetum mobile.

Sorry panowie ale wy za bardzo nie macie pojęcia jak to wszystko działa, po pierwsze żeby zrobić takiego mądrego bota musiałbyś przerobić kod źródłowy Webkita lub Gecko(Firefox) bo zwykłe boty w PHP są w 100% wykrywalne. Po drugie IP nie może pochodzić z proxy bo i tak google potrafi to wykryć, najlepiej namówić z kilka tysięcy znajomych z Facebooka aby przez co najmniej trzy miesiące wchodzili po frazach z wyszukiwarki. Chwilowo to da kopa prawdopodobnie musi być pewien przyrost w czasie czyli w jednym miesiącu 500 wyszukiwań w drugim 1000 itd.

Odnośnie samego ruchu, jeżeli strona nie jest podpięta do GA to jak google ma wiedzieć ile bot/user spędził czasu i jakie podstrony odwiedzał?

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdy loguję się do Gmaila, forum Pio mi się przeładowuje/odświeża.

Gdy łażę po stronach z przyciskami GPlus, reklamami AdSense, podpiętym GAnalitycsem, Google zbiera informacje o moich zachowaniach.

Gdy ktoś kliknie +1, w ułamku sekundy na stronie zjawia się Googlebot.

Nie. Ruch nie ma wpływu na pozycje.

Ruch ma wpływ, choć kilku poprzedników napisało że nie ma. Potwierdzam co piszesz @kris_set - sam bloguje i każdy post jest od razu wysyłany na FB, G+, Twitter i kilka innych miejsc. Ponieważ korzystam z chat4support od razu widzę bota google na stronie i wpisach (IP: 66,64,65,199 itd).

Wartościowy ruch ma wpływ na pozycje i wg mnie mnie nie ma znaczenia czy jest podpięte GA czy nie chyba że się mylę.

Bo czy jak nie dodam strony do GWT to nie dostanę kary za złe linki?!

Ruch ma wpływ

chyba że się mylę

Chyba...

jak nie dodam strony do GWT to nie dostanę kary za złe linki?!

Chyba raczej nie...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Buhehe, dobre :D

Niecały miesiąc na forum, konto za 0 zł i "wymiatacz" w chwilówkach :)

Kończ waść, wstydu oszczędź.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czyli ruch nie ma wpływu. Proponuje wytnij sobie ruch do zera i zobaczym jak szybko polecą pozycje.

7 lat na forum ponad 4000 postów a takie frazesy, jeszcze ludzie uwierzą :nonono: :nonono: :nonono:

Hmmm.... Mam 2 strony, które są na większość pozycjonowanych haseł (jedna na wszystkie a druga na 3/4 haseł) w top10 a niestety mają z nich zerowy ruch, może pojedyncze wejścia raz na parę dni. Mimo braku ruchu pozycje są i utrzymują się od dłuższego czasu. Gdyby trzymać się twojej teorii to przez brak ruchu na tych stronach z wyszukiwarki, żadna z tych dwóch stron nie powinna być w top10 bo przecież pozycje powinny polecieć już dawno. Coś praktyka nie trzyma się twojej teorii ;)

Hmmm.... Mam 2 strony, które są na większość pozycjonowanych haseł (jedna na wszystkie a druga na 3/4 haseł) w top10 a niestety mają z nich zerowy ruch

To co to za frazy? I po co Ci one w Top no chyba że same jakoś przypadkiem wskoczyły.

Chodziło mi o to, że zwiększony ruch na stronie z naturalnych wejść po frazach czy adresie strony wpływa ogólnie lepiej na wizerunek strony i ciągnie w górę frazy które są dalej i nie generują jeszcze ruchu. Widzę to po swoich frazach np. "fraza1" jest na poz. 5 i generuje fajny ruch a ostatnio w Top wszkoczyły "fraza2" = fraza1+.pl; opinie fraza1; fraza1 kontakt i też zaczynają generować ruch mimo, że nic z nimi nie robiłem

Tylko czemu ten naturalny ruch nie działa na chwilówki i kredyty?

A dasz radę zrobić np. 60k uu/dzień naturalnego ruchu na swoje chwilówki? Tak w ramach testu. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A dasz radę zrobić np. 60k uu/dzień naturalnego ruchu na swoje chwilówki? Tak w ramach testu

Nie dam rady bo się brzydzę chwilówkami i się boję że więcej czasu spędzę w klopie aniżeli przy kompie, frazy związane z kredytami i chwilówkami są ciężkie ale właśnie na ciężkich frazach w pozycjonowaniu najlepiej zdobywać wiedzę.

cyber, on 05 May 2015 - 20:23, said:
Tylko czemu ten naturalny ruch nie działa na chwilówki i kredyty?

To twierdzenie czy pytanie ?

Czy ty naprawdę sądzisz że właśnie odkryłeś złotego Gralla SEO? nie mam nic do ciebie ale pomyśl przez chwilkę że faktycznie ruch wpływa na pozycje strony to co się może dziać w internecie - PRAWDZIWY ARMAGEDDON - wszyscy klikają i robią boty w celu zwiększenia pozycji, Google nie ma takich mocy obliczeniowych już teraz budują własne elektrownie bo tyle energii potrzebują ich serwery.

Na pozycję strony bez linków jak już wspomniałem ruch ale tylko z wyszukiwarki i to tylko na chwilę.

To co to za frazy? I po co Ci one w Top no chyba że same jakoś przypadkiem wskoczyły.

Chodziło mi o to, że zwiększony ruch na stronie z naturalnych wejść po frazach czy adresie strony wpływa ogólnie lepiej na wizerunek strony i ciągnie w górę frazy które są dalej i nie generują jeszcze ruchu. Widzę to po swoich frazach np. "fraza1" jest na poz. 5 i generuje fajny ruch a ostatnio w Top wszkoczyły "fraza2" = fraza1+.pl; opinie fraza1; fraza1 kontakt i też zaczynają generować ruch mimo, że nic z nimi nie robiłem

Coraz więcej dziur mają twoje teorie kolego ;) Jeśli tak to działałoby, to większość osób pokusiłaby się o programy robiące sztuczny ruch i podbijały swoje pozycje w wyszukiwarkach. Wzrost naturalnego ruchu bardziej może przełożyć się na odwiedzanie strony przez robota niż na pozycje w wyszukiwarce. Nie wiem czy słyszałeś ale czasami strona potrzebuje czasu aby nabrać mocy dzięki linkom i tak samo konkurencyjne strony mogą słabnąć a więc wzrosty mogą być wynikiem tego niż ruchu naturalnego

Nic nie wiesz, Jonie Snow

Przed tym jak zaskoczyć nas swoją kolejną teorią wystarczy sprawdzić wyszukiwarkę. Są serwisy online, są oprogramowania co w 100% symulują "naturalny ruch". Inna kwestia, że w Google to nie rankuje, w innych wyszukiwarkach owszem. Każde znane mi statystyki ruch generowany takim sposobem wykrywają jako naturalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności