Skocz do zawartości

IFRAME i AdSense

kemott

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem, że nie wolno wstawiać reklam adsense do ifrejmów. Moje pytanie jest inne, czy na danej podstronie gdzie mam umieszczone reklamy może w ogóle być jakiś iframe? Prosty przykład, jest normalna podstrona: u góry menu, top, reklama adsense jakis krotki tekst, potem iframe w ktorym bedzie galeria zdjec, a potem znów reklama adsense, standardowa stopka.

Takie coś przejdzie, czy google od razu nabierze, podejrzeń ze w tych ifrejmach moze wyswietlac się cos zniezgodnego z regulaminem? Chociaż ja nie mam zamiaru nic takiego wstawiać, po prostu tam ma być galeria zdjęc.

Pozdrawiam

Generalnie znam kilka przypadków w których reklamy są dodawane przez iframe (przy użyciu javascript) i ich konta nie są blokowane

Ale ja nie chcę dodawać reklam przez iframe bo tak robić nie wolno, regulamin tego zabrania i prędzej czy później zablokują te konta. Chyba, że to potężny portal i ma idnywidualne warunku ustalone z Googlem.

Ja pytałem o cos zupełnie innego, nie mogę się tego doszukać w regulaminie, więc zapewne można tak robić, ale chciałem sie upewnic. Krótko mówiąc czy na danej podstronie gdzie są zmieszczone reklamy adsensa, może w ogóle w jakimkolwiek miejscu być iframe/

No ale czemu miałbyś nie móc skoro to nie reklama w nim będzie? Problem może pojawić się wtedy, jeśli reklama będzie na stronie, a cała reszta treści w iframe.

Vivus Opinie: https://antyhaczyk.blogspot.com/2015/05/vivus-opinie-pozyczki.html - opinie o Vivus i innych firmach pożyczkowych

Lokaty BGŻOptima https://www.eit-centrum.waw.pl/bgzoptima-opinie-lokaty-konto/ Konto BGŻ Optima + lokata bezkarna, opinie i Analiza.

Szukasz leasingu na samochód? Tani leasing https://antyranking.blogspot.com/2017/02/najlepszy-leasing-najtanszy-gdzie.html Najlepszy leasing samochodowy.

No węc właśnie w pewnym sensie treść danej podstrony będzie tylko w iframe. Bo w owym iframe będzie galeria zdjęć. Jesli ktoś kliknie na stronie głównej w newsa pt. Wylądowało UFO - zobacz zdjęcia, to zostanie przeniesiony gdzie najważniejsza tresc czyli te zdjecia będą w iframe. Chociaż oczywiscie reszta elementów będzie normalnie na stronie jak, menu, top, stopka, moze jakies zajawki innych newsow na dole. No ale to wszystko to takei elementy powtarzajace się na każdej podstronie, natomiast ta konkretna tresc będzie w iframe.

Nie padło w tym temacie kilka odpowiedzi jasno stwierdzających, że można bez problemu więc chyba niestety wstrzymam się z tym iframe. Szkoda byłoby wyleciec z adsensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności