Skocz do zawartości

pozycjonowanie a kodeks etyki adwokatów

SirValeq

Rekomendowane odpowiedzi

Tak.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kodeks etyki adwokatów .... To coś jak kodeks etyki SEO IAB :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Witam,

Czy zastanawiał się ktoś kiedyś nad tym, jak się ma pozycjonowanie (rozumiane jako pozyskiwanie linków, z często "dziwnych" źródeł) do zakazu reklamowania się?

Z tego co mi wiadomo rada adwokacka dopuszcza pozycjonowanie i adwords, ostatnio pozyskalem klienta ktory prowadzi kancelarie i dowiadywal sie w tej sprawie w radzie adwokackiej, powiedzieli mu ze nie ma przeciwwskazan pod warunkiem ze nie bedzie sie uzywac w reklamach zwrotow innych niz opisujace dzialalnosc adwokata.

---------------

netPOINT - sklepy internetowe / strony internetowe

Z tego co mi wiadomo rada adwokacka dopuszcza pozycjonowanie i adwords, ostatnio pozyskalem klienta ktory prowadzi kancelarie i dowiadywal sie w tej sprawie w radzie adwokackiej, powiedzieli mu ze nie ma przeciwwskazan pod warunkiem ze nie bedzie sie uzywac w reklamach zwrotow innych niz opisujace dzialalnosc adwokata.

Proszę nie wprowadzać w błąd. Oficjalne stanowisko NRA w zakresie korzystania z Adwords dostępne jest tutaj:

https://www.adwokatura.pl/admin/wgrane_pliki/adwokatura-tresc-7722.pdf

Używanie adwords jest sprzeczne z zasadami etyki. Jak jest w praktyce to już pozostawiam do własnej oceny.

Używanie adwords jest sprzeczne z zasadami etyki.

Mam inne zdanie w oparciu o konkluzję tego dokumentu.

6zot55.jpg

Jeżeli kampania jest przeprowadzona dla fraz związanych z poszukiwaniem usług adwokata to nie łamie kodeksu i jest dozwolona.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

@up każda kampania 'reklamująca' adwokata będzie (no w zasadzie powinna :D ) przecież przeprowadzana dla fraz związanych z poszukiwaniem usług adwokata...

myślę, że w przytoczonym fragmencie kluczowe jest bardziej: "...w taki sposób, że dociera ona do osób nie poszukujących adwokata, lecz korzystających z danego portalu w innym celu..."

adwordsy w serpach są tolerowane, ale myślę, że Rada mogłaby się przyczepić do remarketingowych adwordsów graficznych pojawiających się na portalach niezwiązanych z tematyką... czy też po prostu do zwykłych bannerów kupowanych na różnych serwisach niezwiązanych z tematyką

swoją drogą my tu pitu pitu o etyce, a przecież wiadomo, że to nie jest zawód dla przyzwoitych ludzi ;)

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

Raz pewien adwokat wydawał córkę za mąż za adwokata oczywiście .... Po ślubie w ramach prezentu ślubnego przekazał zięciowi sprawę do prowadzenia największą z dzianym klientem....

Po 5 miesiącach zięć w skowronkach przylatuje do teścia i już od progu wrzeszczy : "Teściu, teściu, wygrałem te sprawę którą mi dałeś !!!"

Teść adwokat spojrzał na zięcia adwokata i powiedział :

"ty ośle, ty skończony debilu, ty kretynie jeden, to ja za te sprawę postawiłem dom, wykształciłem córkę a ty ją wygrywasz w pięć miesięcy kretynie ???"

:D

No to jak adwords jest niezgodne z zasadami etyki, to niech prawnicy skorzystają z marketingu szeptanego :] Nie do udowodnienia, że to był marketing a nie naturalne opinie ludzkie ;)

Całe pozycjonowanie bardzo często odbiega od etyki. Albo komuś zepsuć biznes przez zasypanie mu strony beznadziejnym blastem, albo marketing pełny kłamstw w necie, który oszukuje tysiące ludzi na raz. Samo pozycjonowanie i próby przekoanania ludzi i wyszukiwarki, że "moja mało ważna strona jest bardzo ważna"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności