Skocz do zawartości

Dziwny spadek pozycji

s_matysik

Rekomendowane odpowiedzi

podzielam twoje zdanie :)

dla mnie również liczy się jedynie skuteczność

pozycjonowanie może być jednak bardziej bezpieczne lub mniej, nazw WHS czy BHS użyłem jedynie roboczo ;)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też zauważyłem dziwny spadek pozycji (strona pół roku w top 10 na frazę), dostępna w wersji mobilnej i klasycznej. Nagle z dnia na dzień pozycja poniżej 100. Brak bana i filtra, reszta fraz trzyma się top 10. Podejrzewam, że może google coś robi czy aktualizuje. Zacznę się martwić jak pozycja nie wróci na swoje "miejsce" do tygodnia czasu lub chociaż nie zacznie piąć się w górę.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

pozycjonowanie może być jednak bardziej bezpieczne lub mniej

Pojmij jedną podstawową rzecz

Pozycjonowanie dzieli się tylko na skuteczne i nie skuteczne.

I można jedynie dodać jedną rzecz:

W DANEJ CHWILI.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Obawiałem się tego update ale jakoś nic nie spadło a kilka fraz z końcówki top100 pojechało w top10, zwłaszcza frazy ze słowem opinia/opinie. Stronka to blog podpięty do zasadniczej. Fakt, że skorzystałem z narzędzia które ma konkurencja.

edit: a dziś jeszcze kilka fraz brandingowych top10 załapało.

Jak widać pozbieranie do kupy wszystkich rad seowców na tym forum daje efekty :jupi: :jupi: :jupi:

..

strona nie korzystała z SWL, linkowana z "dobrych miejscówek", duża dywersyfikacja, bardzo różne anchory oraz zwykłe url '

sporo linków z obrazków, jedyna dysproporcja linki dofollow 90%, nofollow 10%

...

Google nie wie co to jest SWL

Google nie wie co to są dobre miejscówki, co Tobie się wydaje że jest dobrą miejscówką nie koniecznie musi nią być dla Google

Google nie zwraca uwaga na % ilość linków dofollow i nofollow

Marketing internetowy dla firm

SWL może prowadzić do filtra, choć nie twierdzę, że to reguła

Google nie wie co to są dobre miejscówki, co Tobie się wydaje że jest dobrą miejscówką nie koniecznie musi nią być dla Google

po prostu nie linkowałem ze spamu, nigdy nie można być pewnym dobrej miejscówki

trochę linków nofollow warto mieć ;)

zaskoczyłem się, bo po wprowadzeniu RWD (strona nie jest do końca dopracowana pod mobile, ale test mobilności Google przechodzi pomyślnie) pozycje wracają do normy ;)

dziwna sprawa, bo przecież mobilność strony nie wpływa na pozycje w wynikach deskopowych, a jednak tu taki myk ;)

..

strona nie korzystała z SWL, linkowana z "dobrych miejscówek", duża dywersyfikacja, bardzo różne anchory oraz zwykłe url '

sporo linków z obrazków, jedyna dysproporcja linki dofollow 90%, nofollow 10%

...

Brednie Pan piszesz...

Google wogóle nie ma, bo nie ma już nic :wow:

Z tym algo mobile to chyba nie do końca prawda. Strona znajomej jest na starej joomla 1.0.11 :glupek2: , standardowej optymalizacji nie ma bo nawet adresy nie są przejazne, brakuje części metatagów, nagłówków. Wg

https://seoceros.com/pl/optymalizacja-wyszukiwania/analiza/ 

- 72%, brak wogóle wersji mobilnej.

Wersja na joomla 2.5 dopiero się robi. I od kilku miesiący na prawie 30

fraz branżowych strona zajmuje Topy.

@s_matysik To, że po 200 poście można dać więcej linków w stopkę to mit, mówię Ci :)

Ps. ale oczywiście cieszy mnie Twoje szczęście, ja mam kilka k stron w panelu, więc zawsze choć jedna wraca i tym sposobem jestem szczęśliwy non-stop ;)

Sorry za OT, już uciekam.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności