Skocz do zawartości

jak zablokować ten ruch?

Izabela C

Rekomendowane odpowiedzi

może i zwykły spam, ale w podglądzie wejścia nie widać całej nazwy domeny i nie mogę zdefiniować IP. Chciałabym zablokować w htaccess. Tylko nie wiem jak zdobyć niezbędne parametry. Filtr w GA nie pomógł. Ksocial, masz pomysł na zablokowanie tego spamu, lub zdobycie IP lub całej nazwy domeny?

• 5 tygodni później...

namelessone

Taki filtr doradzono mi i wprowadziłam podczas rozmowy z konsultantem infolinii Google Adwords - > analytics

Wyklucz

Pole filtru - odesłanie

Wzorzec filtru - tu nr IP

(w drugim filtrze, wzorzec filtru to nazwa domeny)

weryfikując filtry mam kom: Ten filtr nie zmieniłby danych: konfiguracja filtra jest nieprawidłowa lub zestaw próbnych danych jest zbyt mały.

Często mam też wejścia w ilości 15-30 jednocześnie z różnych kontynentów i miast, ale nie widać źródła, tylko samą lokalizację Wszystkie wejścia pojawiają się w tym samym czasie i w tym samym czasie znikają. Wejścia jednoczesne, regularne i na ok minutę - jedno zbiorowe wejście.

Jeśli macie rady, wskazówki jak wyeliminować te wejścia, będę Wam wdzięczna za info.

Pzdr.

Wpis: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/209985-zablokowanie-ruchu-z-innych-krajow/?p=1419585 znów powtórzę: wycina praktycznie całość spamu w GA.

weryfikując filtry mam kom: Ten filtr nie zmieniłby danych: konfiguracja filtra jest nieprawidłowa lub zestaw próbnych danych jest zbyt mały.

Normalne - olej ten komentarz.

• 2 tygodnie później...

Wpis: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/209985-zablokowanie-ruchu-z-innych-krajow/?p=1419585 znów powtórzę: wycina praktycznie całość spamu w GA.

Normalne - olej ten komentarz.

dzięki za podpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności