Skocz do zawartości

Brak linków w GWT, Ahref i Majestic

gollumek

Rekomendowane odpowiedzi

@ziemi6

Tego się domyślam, ale jestem ciekawy jaki oni podają powód odmowy :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Nie podają, milczą. Bo co mają napisać?! Linków nie ma nadal. Więc musieli by przyznać że g.... robią i że opóźnienie w indeksacji wg nich może trwać nawet latami.

Niedługo upublicznie o jaki systemik chodzi, zbieram screeny. Zresztą już jest temacik na tym forum.

A czy stronę poprawnie dodałeś do GWT ? Poza tym to, że Ty nie widzisz linków nie znaczy że ich nie ma ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Poprawnie dodałem, na wszelki wypadek z www i bez. No może i linki są. Nie ja chcę je widzić ale googlarz to chyba powinien po 2 miesiącach, choćby jeden a nie ma ani jednego czytaj ZERO.

W systemiku mam jak pisałem 8 fraz, wszystkie linkują do głównej (bo podstron nie ma). W panelu widzę dla 2 fraz po 275 linków i dla 6 po 193 sztuki (dane z przed 2 min).

Więc pytam kurde o co kaman ?!

Napisz do tych co wykonywali usługę może po prostu nie wykonali usługę z jakiegoś powodu, jak jest temat na PiO napisz wiadomość prywatną, tylko w taki sposób możesz uzyskać odpowiedz na swoje pytania. Kiedyś z preclami Kufika był taki problem, że po prostu przeoczyli zamówienie, a klient pisał na PiO, że linków nie widzi w ahrefs. I Kufik to załatwił od ręki.

Jeśli linki masz na rękach i oni nie indeksują się wtedy trzeba paczyć co to za miejscówki bo AF i MS mogą, a większości są roboty banowane bo generują tylko trafik i otwierają podgląd, w GWT linki pojawiają się z dużym opóźnieniem, ale podstrona miejscówki z linkiem musi być zindeksowana..

Dziś kolejne news-y.

System usunął tzn. przestał "linkować" dwie frazy bo zgodnie z regulaminem jak po 30 dniach fraza nie wejdzie w Top system ją usuwa (pomijam fakt, że w systemie nie sprawdzają się automatycznie pozycje a admin chyba wpisuje je ręcznie). Bo jedna z usuniętych fraz miała już pozycje 17. Inne frazy mają pozycje 13, 19 i 59. Też brak ich sprawdzania od prawie m-ca.

7a0zv10lxixz.png

Wszystkie frazy system oznaczył jako "średnia trudność" (mają od 100k do 800k wyników wyszukań) i po 14 dniach dodał czerwony wykrzyknik co oznacza że fraza nie "pójdzie" i należy dodać kolejną "+miasto" lub "+województwo" - to są dopiero jaja (czyli np. do frazy klocki lego star wars dodajemy Poronin albo Ustrzyki i taka fraza ma już niską konkurencję i pewnie pójdzie w Topy).

Od admina dostałem odpowiedź że on niczego nie gwarantuje, ani linków ani sprawdzania pozycji bo to system samodzielnego automatycznego pozycjonowania (w skrócie SS AP).

Przytoczę jeszcze kilka zapisów z regulaminu:

Strona xxx jest systemem służącym do samodzielnego pozycjonowania stron internetowych w google.pl

Korzystanie z systemu oznacza akceptację niniejszego regulaminu i zobowiązanie się do przestrzegania jego zasad.

Administrator oświadcza, że dochowa wszelkich starań w celu zapewnienia poprawnego funkcjonowania systemu. Administrator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody spowodowane działaniem systemu lub brakiem funkcjonowania systemu xxx - to jest ciakawy zapis - czyli kara od google ich nie obchodzi, w końcu użytkownik sam się wpakował w ten pasztet.

Administrator nie odpowiada za sposób, w jaki użytkownicy korzystają z udostępnionych w systemie xxx narzędzi do pozycjonowania strony - nie ma żadnych narzędzi, klient dodaje czystą frazę (anchor) i URL i nic więcej ani tekstu przed, ani po, ani czy linki DF czy NF ani tematyki strony ani przyrostu owych "fikcyjnych" linków

Po 30 dniach pozycjonowania system przedłuża automatycznie te frazy, które mają spore szanse na wyższe pozycje w google.pl, pobierając x punktów za kolejne 30 dni pozycjonowania

System posiada również blokadę budżetu użytkownika – polega ona na tym, że w przypadku przedłużenia, czyli po 30 dniach pozycjonowania, jeśli dana fraza ma małe szanse na efekty, system jej nie przedłuża i tym sposobem nie pobiera kolejnych x
punktów. Jest to zabezpieczenie przed nadmiernym zużyciem stanu konta
- i przez tą zasadę fraza z poz. 17 wyleciała z systemu wraz z 205 linkami których nie ma (teoretyczny przyrost linków jest z generatora chyba i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości)

ani słowa że system sprawdza pozycje, jak często itd.

I teraz hit sezonu:

Proces pozycjonowania w systemie xxx polega na rozmieszczeniu linków w systemie zapleczowym (brak info co to za zaplecze poza ilością łączną stron) tak, aby zwiększyć pozycje danej strony w Google. Aby system xxx był w pełni efektywny dla użytkownika, strony, które zostają dodane do systemu i poddane procesowi pozycjonowania muszą być wolne od jakichkolwiek banów, filtrów w Google oraz muszą posiadać bardzo dobrą treść związaną zpozycjonowanymi frazami. Ponadto strona nie może być przekierowana lub być umieszczona „w ramce”. Nie spełnienie powyższych warunków może skutkować brakiem efektów lub wydłużeniem się czasu ich uzyskania. Nie zastosowanie się do powyższych
warunków nie podlega reklamacji i zwrotu poniesionych kosztów.
- czyli frazy opłacone, brak pełnej optymalizacji strony (kto to ocenia i weryfikuje i na jakiej podstawie) i tracimy kasę.

I teraz jak się ma odpowiedź admina systemu: System nie oferuje sprzedaży linków tylko pozycjonowanie stron, a co za tym idzie wyższe pozycje w google

Po analizie tego wszystkiego już wiem, że system nie linkuje żeby było to White Seo. Strona zoptymalizowana sama pójdzie na jakieś pozycje w Top100 (do tylu niby sprawdza system) i kasa sama będzie wpadać (1 499 fraz jest w systemie).

W stopce teraz kolejny "wynalazek" : System pozycjonuje miasto (z generatora wszystkie kolejne wioski w Polsce), i jak się klika w miasto jest nowa oferta:

Pozycjonujemy frazy z miastem Barwice
System pomoże wypozycjonować stronę pod frazami w mieście Barwice za xxx zł miesięcznie.
Pozycjonuj frazy z miastem Barwice, czyli np. fraza + Barwice
Przykład: pozycjonowanie Barwice
System oferuje pozycjonowanie dla fraz związanych z miastem Barwice. Pozycjonując frazy z miastem Barwice zwiększasz pozycję w wyszukiwarce i zdobywasz potencjalnych klientów z miasta Barwice.

Minął kolejny miesiąc, fantastyczny system samodzielnego pozycjonowania dezaktywował 4 frazy (oczywiście opłacone i z ponad 200 linkami podobno do każdej).

Z tym, że dla 3 nie sprawdzały się pozycje (16, 29 i 83) od początku ich dodania. Oczywiście w GWT nadal nie ma linków nowych (te 3 wpisy w katalogu z poprzedniego postu po zablokowaniu domeny przez linuxpl.com zostały usunięte).

No i w ahref płasko ;-)

2mezwpu.png

I tak firma W........ z L.......... nabija sobie kasiorę nic nie rozbiąc, a w systemie S............. podobno ponad 1500 fraz. Czyli 7500 na czysto co m-c wpada.

Chyba też odpalę taki system i po 4,99 zł za frazę będę brał.

• 3 tygodnie później...

No mija kolejny okres, za 3 dni frazy wraz z "niby" linkami zostaną usunięte (bo nie weszły w Top100), oczywiście system nadal nie sprawdza pozycji bo po co skoro już wiem, że nastawiony jest tylko na opłatę 5 zł za frazę :jezyk1:

Bo jak po 60 dniach,dla 6 fraz (lista poniżej) przy tylu "niby" pobraniach (choć wg admina i właściciela wcale nie oznacza to że to linki) może nie być ich nadal ani w GWT, ani w ahref ani w majestic ?!

67991881430649695689.png

p.s. mam nadzieje, że już wiadomo co to za cudowny system samodzielnego pozycjonowania stron internetowych obniżając koszty pozycjonowania do minimum

Czemu nie napisałeś od razu że chodzi o Samlink.pl ?

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/205450-czy-ktos-to-przebije-;/

Systemy swl testuje się inaczej... kupujesz linki + sprawdzasz jakie z nich złapał Google (zreszta nie tylko swl tak się testuje - ale ogólnie można to zastosować do każdej miejscówki )

Barwice - 30tys mieszkanców czyli spory rynek :faja:

Właśnie przekopałem gwt i znalazlem kilkanaście wynalazków, wpisy w gównianych katalogach typu:

vipstrony.pl

eurpopejka.eu

gb6ui.lubin.pl

cwehj.lezajsk.pl

wpis to standardowo frazy oraz w 100% skopiowany tekst z mojej strony = czysty double content.

z takiego szajsu pozycji nie ma prawa być poza tym, pobrań wg danych w panelu ponad 1500 a wpisów raptem kilka - ale ściema, pewnie liczby z generatora idą i co dzień +ileśtam jest dodawane.

co dziwne większość tych pseudo-katalogów należy do jednej osoby i nie jest nią admin tego cudownego systemu za 5 zł.

wynika z tego że zaplecze na które powołuje się ów system to bajka, kilka katalogów i tyle ;-)

oczywiście wszystkie wpisy zgłosiłem hostingodawcy do usunięcia za naruszenie praw autorskich, zgłosiłem do Disavow oraz do google.

ów system powinien zmienić nazwę na: samodzieleny system spamowania stron

Rozważam zlecenie komuś seo audytu w celu potwierdzenia szkodliwości takich działań dla strony (mimo że w regulaminie tego systemu jest zapisane że nie ponoszą odpowiedzialności za szkody !!!)

Poniżej pozycje jakie udało się uzyskać ( a raczej stracić) dzięki s....link.pl (czytaj spam):

93351702402509362194.png

no comment, niech zasłona milczenia opadnie bo szkoda słów.

Swoją drogą strona s...link.pl i firmowa w...o.pl dopiero 5 czerwca była "mobile frendly" (dowód: wpis na FB) czyli jakieś półtora miesiąca po "algo dead time". No ale wg super seowca, admina i właściciela algo nie istnieje, na PiO sami idioci a on jest the best.

• 3 miesiące temu...

Mam pewien problem z linkami w majestic seo...Na początku pracy nad stroną pojawiły się 2 pierwsze linki a potem już nic... po jakimś czasie stały się historycznymi a nowych brak...

Dodam, że w tym czasie w GWT pojawiło się z 10 kolejnych domen z których mam linki a w Ahrefs wszystkie 16 domen. Pisałem z obsługą Majestic to dostałem info, że nie wiedzą czemu...Najpierw pisali, że nie mam wartościowych linków ale linki z katalogów wp,gazety czy interii to wg mnie wartościowe...Później uznali, że pewnie ich robots.txt blokuje to sprawdziłem że dla każdego robota jest dostęp oprocz kilku katalogów oraz koszyka itd...

Ręce Mi już opadły i nie wiem co mam zrobić by pojawić się w Majestic? Dodam że od kilku miesięcy nie ma linków w Majestic Seo...

Moja strona to Ekowkuchni.pl . Może ktoś ma pomysł co jest nie tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności