Skocz do zawartości

Jak zacząć

nomado

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@lixe - Nie ma tylu katalogów po 12 ;)

@nomado - wyciągnij i prześledź linki konkurencji (wykorzystaj do tego majestic lub ahrefs - jak się uśmiechniesz gdzie trzeba i do kogo trzeba, to pewnie ktoś poratuje raportem za darmo) i do sensowniejszych miejsc spróbuj sam wcisnąć swój link - przy okazji zobaczysz jak to robią inni i co im to daje (oczywiście bierz poprawkę na to, że żadne narzędzie nie pokaże wszystkich linków, jeżeli ich twórca nie chce, żebyś je widział)

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

30 katalogów po 12pln za sztuke:)

Chcę to zrobić samemu, bez korzystania z usług zewnętrznych - nie posiadam jeszcze budżetu na ten cel - może w przyszłości

Samemu nie nie jest równe stwierdzeniu bez kasy. Więc nie wiem po co ten cytat.

Ile czasu musi upłynąć po dodaniu strony do katalogów aby było to widoczne np. w Google analitics?

1. Jak nie katalogujesz to skąd wiesz, że dostanie filtra za dodanie do parę katalogów? Robiłeś testy?

2. Pacząc na Twoje konto ja Tobie jeszcze nic nie dawałem, reszta administracji owszem. Nie rozumiem do kogo był tekst na temat urlopów i banów.

3. Autor tematu nie jest fachowcem, chce tanim kosztem zdobyć trocha linków, o jakich fachowych pytaniach mówisz. To dział dla początkujących.

a jak ktoś chce fachowych porad , niech zacznie pytać fachowo
oczywiście chodziło o fachowe odpowiedzi kolegów fachowców

wiem że późno, ale chyba pamiętasz co pisałeś 30 min temu.

a na temat katalogowania wiem, ponieważ mam tu kolegów, z którymi wymieniam się informacjami np. odnośnie testów

Czy ktoś z Twoich kolegów dostał filtr za dodanie strony do katalogów z listy Czarka, beż lania wody Tak, czy Nie??

Lista cezzego nie jest w niczym lepsza od innych list. W/g moich kryteriów oceny już pierwszy katalog jest do uśpienia. Można pokusić się na dodawanie do katalogów przy dużych portalach. Jest znikome ryzyko na filtr. Oczywiście jeśli ktoś nie wybierze samych katalogów. :)

Google mówi: katalog powinien być dodatkiem a nie wartością samą w sobie. Tego należy się trzymać. ;)

PS.

Jeśli chodzi o katalogi to ukłony do kolegów, których model biznesowy nie pozwalał na posiadanie grypy katalogów mniejszej niż 5 szt.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wyluzujcie bo robicie offtopy. Spójrzcie na ilość wyświetleń wątku! Widać po tym jak bardzo brakowało na forum takiego tematu, gdzie "w miarę" na sam początek osoba początkująca i zielona w temacie, będzie małymi krokami wdrażała się w tą dziedzinę, nie błądząc bo ogromnym zasobie cennej wiedzy jakim jest to forum.

Tak jak napisał MaxPan, temat dotyczy tego jak tanim kosztem zdobyć trochę linków. Jak to "wyjdzie", można próbować i uczyć się dalej, poświęcając temu więcej $ i czasu.

Zrobiłem do tej pory to co pisałem wcześniej i działam dalej.

Pozycjonowanie w 3 krokach:

1. Wpisujesz w Google frazę na którą chcesz się pozycjonować.

2. Analizujesz stronę, która znajduje się na 1 pozycji pod względem optymalizacji i linków przychodzących.

3. Robisz tak samo, tylko że lepiej.

Jeżeli okaże się, że dorównanie konkurencji wymagałoby zaangażowania zbyt dużych środków, to zastosowanie ma tutaj stare sprawdzone przysłowie: wyżej xxxx nie podskoczysz. Kiedyś dało się pozycjonować niemal za darmo, teraz już nie. Jeżeli konkurencja wydaje 5000zł miesięcznie na obecność w topach, to nie można oczekiwać, że im się dorówna z budżetem 300zł/miesięcznie.

Bardzo dobry temat też szukałem jakieś wiedzy dla początkujących.

A wszędzie tylko widać w tematach non stop tych samych użytkowników którzy tak piszą żeby coś napisać ale żeby nikt nie wiedział co trzeba robić :PPPPP

Wydaje mi się że nie którzy to tu piszą żeby ich stopka z adresem bloga gdzie odpłatnie pomogą była w każdym temacie na forum

Pozycjonowanie w 3 krokach:

1. Wpisujesz w Google frazę na którą chcesz się pozycjonować.

2. Analizujesz stronę, która znajduje się na 1 pozycji pod względem optymalizacji i linków przychodzących.

3. Robisz tak samo, tylko że lepiej.

Jeżeli okaże się, że dorównanie konkurencji wymagałoby zaangażowania zbyt dużych środków, to zastosowanie ma tutaj stare sprawdzone przysłowie: wyżej xxxx nie podskoczysz. Kiedyś dało się pozycjonować niemal za darmo, teraz już nie. Jeżeli konkurencja wydaje 5000zł miesięcznie na obecność w topach, to nie można oczekiwać, że im się dorówna z budżetem 300zł/miesięcznie.

Jak ją analizować poprzez wpisanie domeny w google czy do tego używać tylko stron typu majestic.

zjemto.pl blog kulinarny z przepisami na serniki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności