Skocz do zawartości

Jak zacząć

nomado

Rekomendowane odpowiedzi

A wszędzie tylko widać w tematach non stop tych samych użytkowników którzy tak piszą żeby coś napisać ale żeby nikt nie wiedział co trzeba robić :PPPPP

Wydaje mi się że nie którzy to tu piszą żeby ich stopka z adresem bloga gdzie odpłatnie pomogą była w każdym temacie na forum

Bardzo taktowny i dyplomatyczny powitalny post. Szczere gratulacje, wiedzieć jak skończyć zanim się zaczęło to też pewnie sztuka :)

Ps. a temat jak na ironię brzmi ... "Jak zacząć"

Edycja, zapomniałem o najważniejszym, to pewnie z wrażenia

Jak ją analizować poprzez wpisanie domeny w google czy do tego używać tylko stron typu majestic.

wpisz koniecznie w oba miejsca i .... analizuj, powodzenia !

Ps. a gdybyś czegoś nie zrozumiał to wal śmiało, załatwimy to bezpłatnie

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wydaje mi się że nie którzy to tu piszą żeby ich stopka z adresem bloga gdzie odpłatnie pomogą była w każdym temacie na forum

Ja tam nie wiem kto proponuje odpłatne konsultacje, na pewno nie ja, ale nazwa naszego forum to nie "darmowy kurs pozycjonowania" i ścieżko oczekiwać, że ktoś będzie szkolić, jeszcze za darmo konkurentów z branży.

Jak ją analizować poprzez wpisanie domeny w google czy do tego używać tylko stron typu majestic

Analiza konkurencji jest dla zaawansowanych pozycjonerów. Nie każdy potrafi jej dokonać a z wyciągnięciem wniosków jest jeszcze gorzej.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

piszą żeby coś napisać ale żeby nikt nie wiedział co trzeba robić :PPPPP

Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale problem działu dla początkujących jest taki, że wiele osób, które otwiera tutaj tematy nie wykazuje krzty własnej inicjatywy i przychodzi bez jakiejkolwiek elementarnej wiedzy. W efekcie padają podstawowe pytania (oczywiście bez adresu domeny, wglądu w optymalizację, profil linków etc.), na które żeby odpowiedzieć, to trzeba byłoby wydać 40-stronicowego e-booka i potem żal do ekipy, że ktoś odpowiada na odczepnego. Zresztą nawet jak pada konkretna odpowiedź to i tak nierzadko autor nie wyciąga z niej wniosków, bo albo nie potrafi, albo nie chce.

Nie każdy potrafi jej dokonać a z wyciągnięciem wniosków jest jeszcze gorzej.

True.

Jak ją analizować poprzez wpisanie domeny w google czy do tego używać tylko stron typu majestic.

Tak w dużym uproszczeniu, to jeśli nie maskują linków, to możesz korzystać z Majestica i podobnych. Jak maskują, to trzeba byłoby już pogrzebać w Google i przygotować footprinty do wygrzebania zaplecza. Tylko tak, jak napisał to Szlaf, liczby to nie wszystko i ocena konkurencji nie kończy się na porównaniu liczb przy wartościach BL i RD.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale problem działu dla początkujących jest taki, że wiele osób, które otwiera tutaj tematy nie wykazuje krzty własnej inicjatywy i przychodzi bez jakiejkolwiek elementarnej wiedzy

Zgodzę się w 100%. Do tego dołóż keywordsy: "roszczeniowość" "arogancja" "za friko" i ... o czym rozmawiać ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

"roszczeniowość" "arogancja" "za friko" i ... o czym rozmawiać ?

To można odwrócić w drugą stronę i tez będzie dobrze: "roszczeniowość" "arogancja" "za górę złota" i ... o czym rozmawiać ? ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie jeden raz początkujące pozycjonery uzyskiwali naprawdę sensowne rady, tylko w odpowiedz byli teksty " A ktoś na swoim blogu pisze co innego, a Google zaleca tego nie robić, a kolega co ma swojego bloga o kotach mówił mi dodawać 3 linki dienie z komentarzy na WP i tak dalej.

Polecasz komuś soft za 100 zł w odpowiedź a czy niema takiego samego tylko darmowego. Obecne młode pokolenie to w większości strasznie leniwi i aroganckie osobniki, będą trollowac przez godzinę a nie skorzystają z wyszukiwarki i tak ze wszystkim wszystko chcą na tacy, za darmo i nie ma znaczenia, że Ty na coś potraciłeś nie jedna zarwana nockę, daj i już.

p.s kiedyś dawałem ludziom swoje GG jak coś pytali, skończyło się to tym, ze potrafili o 6 nad ranem pytać coś co jest w wyszukiwarce na TOP, proponować multikody do katalogów "w promocyjnej cenie" lub pytać ile kasy wyciągam z SEO miesięcznie, jak robi się 301 aby bylo skutecznie, czy nie chce kupić PS4, czy nie zrobię TOP1 na filmy xxx za 300 zl płatność za efekty, :D, można było by takie kwiaty opisywać godzinami. Powiedzenie daj komuś palec odgryzą rękę, sprawdza się w kontekście "młodego narybku" w 100 procentach.

Jak zaczynałem to zanim zarejestrowałem sie na forum czytałem tak je z miesiąc - dwa, zanim rzuciłem pierwsze pytania to też troche upłyneło , w miedzyczasie konfrontowałem w praktyce to co przeczytałem, faktem jest, że teraz jakbym miał zaczynać to miałbym problemy z natłokiem informacyjnym. Ale zarówno w pierwszym jak i w drugim przypadku nie oczekiwałem, że ktoś cos za mnie zrobi czy poda mi to na tacy. Dodatkowo jako że jestem ze starszego pokolenia wychowanego na nieco innych zasadach nie lubię komuś zawracać (_!_) na maksa bo wiem, że cudzy czas (jak i mój własny) jest czymś cennym i w związku z tym szanuje tych którzy mi starając się pomóc. Swój szacunek wyrażam tym, że nie nadużywam ich czasu i jak najwięcej staram się załatwić "własnym przemysłem" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 1 miesiąc temu...

Co do bloga Lexy próbowałem z nią dyskutować na merytoryczne fakty, na FB skończyło się banem konta na FB.

Myślę, że o jakiejkolwiek blokadzie sama wiedziałabym w pierwszej kolejności? Na liście osób zablokowanych na moim FanPage mam 3 profile - wszystkie spamerskie i Ciebie na niej nie ma ;)

Co do mojego bloga, nieaktualne mogą być niektóre stare wpisy, tak samo jak na każdym innym blogu.

• 6 miesięcy temu...

Hmmm prawda jest taka, że sporo osób pisze tutaj po to aby się czegoś dowiedzieć bo może nie ma wystarczające ilości środków finansowych by zlecić to komuś? 

To forum Wg Was do czego służy? Nie do wymiany się informacjami? Jeśli pisze tutaj "Pani Basia" z pytaniem gdzie wg Was najlepiej dodać linki swojej strony, a odpowiedzi są w stylu : poszukaj w internecie, oglądaj wiadomości tam będą - to ręce opadają.  Forum jest miejscem wymiany informacji, dzieleniem się swoimi doświadczeniami itp itd. Nie mówię tutaj aby wszystko wykładać każdemu na tacy, ale o konstruktywne odpowiedzi na zadane pytanie.

Oczka wodne, stawy kąpielowe, fontanny

https://ogrody-wodne.pl/

prawda jest taka,

że na 99% zadawanych pytań odpowiedzi już padły i , że 99% pytających jest na tyle leniwa iż nie chce ich poszukać ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności