Skocz do zawartości

Matura w stylu precli ;)

Carnagge

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem sobie jakie zadania były na maturze z polskiego i ostatnie mnie rozwaliło. Ostatnie jest dłuższą wypowiedzią pisemną i trzeba napisać tekst na minimum 250 słów - czyli połowa strony A4 czcionką 12 - długość taka jak do precli się zamawia ;) Jak ktoś chce tanie teksty to zamiast płacić 1 zł za 1000 znaków to lepiej prowadzić kursy przygotowania do matury - nie dość że maturzyści będą za to płacić to jeszcze teksty będą za darmo ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Pomysł sprytny, ale jeszcze są kwestie praw autorskich.

Z tym 250 słów mnie zaskoczyłeś. Jak ja zdawałem miałem wyznaczoną ilość miejsca do pisania, tzn albo ilość miejsca na to co mam napisać i nowe zadanie niżej, albo określone napisz tekst XYZ na pół czy półtora strony. Nikt w liczenie słów się nie bawił.... Więcej czasu pewnie spędzi na liczeniu słów niż na samym pisaniu.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

Tutaj chodzi o to, że jest minimum, nie maksimum, czyli nie ma limitu. Tylko, że jak ktoś napisze na to 250 słów to spełni zadanie i może zdać - a to nic nie sprawdza, bo 250 słów to można napisać z sensem w 15 min. Na maturę to powinien być wymóg co najmniej 3 stron a4 odręcznych, bo w końcu to ma być dłuższa forma wypowiedzi, a nie sklecenie kilku zdań.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności