Skocz do zawartości

Moja strategia pozycjonowania - czy warto?

Micchaleq

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie nasza konkurencja ( chociaż nie zamierzamy z nimi konkurować bo jak napisałem mamy szeroki asortyment ) to sellyo[kropka]pl

Robię akurat w podobnej branży dosyć dużą witrynę i paradoksalnie im większy asortyment tym łatwiejsze SEO (bo wykorzystujesz wewnętrzną optymalizację) . Mi udało się dzięki temu w przeciągu około 10 miesięcy zwiększyć ruch z 4,5K UU/dzien na 7,5K UU/dz.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

marecky, on 07 May 2015 - 11:00, said:

Tym bardziej, że nie napisałeś, że z subblogów będziesz linkował swoje 10 blogów tylko wtedy po co te subblogi ?

Nie bardzo rozumiem pytania? Czy czytałeś ze zrozumieniem mój pierwszy post?

Subblogi będą zawierały : zalążki artykułów z blogów z przekierowaniem "czytaj cały" albo skopiowane fragmenty artykułów ze znanych portali jak onet, plotek czy inne a w treści jeden odnośnik do jakiegoś artykułu ( na takiej zasadzie jak wikipedia ).

Czyli będą linki np. do onet czy gdzieś indziej, a nie do Twoich 10 głównych blogów, czyli nie ma piramidy. Tylko co mają wnieść te blogi z automatycznie tworzonym tekstem, (bo rozumiem, że będzie tam coś w stylu WP-o-Matic) jeżeli nie będą linkować do Twoich stron ?

Chyba, że przez "...odnośnik do jakiegoś artykułu..." chciałeś powiedzieć do artykułu w Twoich 10 blogach, lub do artykułu w sklepie :)

10 blogów to podstawa - to zamierzamy aby było wysokiej a nawet bardzo wysokiej jakości.

subblogi są do linkowania artykułów tych 10 blogów. Na jednym subblogu będą artykuły z wszystkich 10 blogów ( tzn zalążki tych artykułów, unikalne ) nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale obiło mi się nie raz o uszy, że link opatrzony treścią jest "lepszy".

Jeżeli będą artykuły ( zalążki ) z innych serwisów to będzie linkowanie do prawidłowego artykułu aby nie łamać praw kopiowania treści, ale w artykule jakieś tam słowo zostanie zastąpione linkiem do jednego z artykułów tych 10 blogów.

Reasumując subblog będzie odsyłał do źródła artykułu a jeżeli artykuł będzie na serwisie innym niżeli te 10 blogów wówczas w treści doda się link do bloga.

I tak jak pisałem wcześniej na pewno zastosujemy jakiegoś RAND-a aby były również artykuły z np onetu i nie odsyłały do naszego bloga.

@marecky: Ale co ty masz z tą piramidą :D W ten sposób patrząc co cały internet jest piramidą i strach dostać linki z onetu, wp i tvn24 bo do nich linkuje X domen, a do tych X domen linkuje Y innych domen. Piramida to nie powinno być nawet oddzielne określenie. Internet to piramida, piramida=linkowanie i nawet jeśli zrobisz 100 zapleczówek, których nigdzie nie zlinkujesz no to nadal będzie to piramida bo one linkują do głównej.

I tak samo jest z zapleczem, dlaczego chcesz z nich linkować stronę główną ? Linkuj tak jak robią to ludzie przytaczając wydarzenia, artykuły itd z przykładowego onetu, linkuj podstrony i będzie OK.

Kto pisał o stronie głównej? (mowa o subblogu /blogu ). Przecież subblogi nie będą w żadnym razie linkowały do strony głównej a jedynie do konkretnych artykułów na blogach ( samo przez siebie to wynika skoro będą zalążki artykułów ).

Zresztą w sumie już nie ważne. Wydaje mi się, że temat został wyczerpany, wszystko co powinienem wstępnie wiem.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności