Skocz do zawartości

Czyżby nadchodził kolejny update?

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 21.05.2015 o 18:03, Mutilator napisał(a):

Czy przypadkiem Google nie zmienił sposobu ustawiania lokalizacji na desktopach? Obecnie ręczne ustawienie lokalizacji nie działa...

Macie podobny problem?

Właśnie miałem to samo napisać... jako, że mam kilka maszyn i kilka różnych dostępów do sieci na każdym niezależnie od ustawionej geolokalizacji inne wyniki wg geolokalizacji do jakiej jest przypisany IP :) jako, że mogę sobie wybrać IP, a są one rozrzucone po PL to wtedy zmieniają się wyniki, oprócz tego przynajmniej w mojej branży bardzo rzuca od rana wynikami... (+-30, jakieś tandetne zaplecza spoza 100 wchodzą na chwilę do top 20 itp.)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Ja u siebie widzę, że codziennie coś delikatnie spada... Wcześniej miałem tendencję w górę, a teraz zaczyna się w dół...

Wydaje mi się, że starają się, aby zmienić serpy powoli, aby nie było głośno o zmianach...

Zastanawia mnie tylko po co Google kombinuje z tą lokalizacją, wygląda to dość dziwnie bo opcja zmiany lokalizacji nadal istnieje ale nie wpływa na pokazywane wyniki, jedynie przy niektórych frazach pojawiają się mapy z konkretnego miasta...

Co do zmian w algo - ar4 także myślę, że powolne spadki to ich patent, od początku maja coś się dzieje, ciekawe kiedy koniec....

W dniu 22.05.2015 o 06:59, Mutilator napisał(a):

Zastanawia mnie tylko po co Google kombinuje z tą lokalizacją, wygląda to dość dziwnie bo opcja zmiany lokalizacji nadal istnieje ale nie wpływa na pokazywane wyniki, jedynie przy niektórych frazach pojawiają się mapy z konkretnego miasta...

Co do zmian w algo - ar4 także myślę, że powolne spadki to ich patent, od początku maja coś się dzieje, ciekawe kiedy koniec....

Swoją drogą google robi sobie ostry strzał w stopę, teraz potrzebuję znaleźć coś w konkretnym mieście (hotel Poznań) ale niestety google na siłę chce mnie uszczęśliwić przywalając geolokalizację (Wrocław - taki dostęp do neta) a siedzę w Słupsku... generalnie dążą do tego, żebym się przesiadł na Binga - gratuluję!

Pytanie: jak zmienić geo dla google'a? mogę zmienić IP, ale losowość tego jest dziwna i po 10 zmianach nie udało mi się trafić na miasto, które potrzebuję :((((

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

W dniu 23.05.2015 o 16:01, marecky napisał(a):
  W dniu 23.05.2015 o 15:13, M0drzew napisał(a):

Pytanie: jak zmienić geo dla google'a?

Narzędzia wyszukiwania>użyj położenia i wpisujesz gdzie jesteś.

Możesz też skorzystać z narzędzi AdWords'ów

https://adwords.google.com/d/AdPreview/

i tam ustawić lokalizację.

wery fany... chodzi o to, że od kilku dni to nie działa!! zmieniam na inne miasto, a wyniki i tak są te same....

W dniu 23.05.2015 o 18:09, marecky napisał(a):

U mnie wychodzą inne, spróbuj w oknie prywatnym/incognito

ani tryb prywatny, ani zmiana z firefoxa na chrome, ani IE nic nie dały, czyszczenie pamięci podręcznej, ciastek ustawień też...

Jedynie inne wyniki w googlu daje korzystanie z sieci tor, ale wtedy mam w ogóle bez geolokalizacji... jak wpiszę ją raz, to jak dla mnie zapamiętuję tą geo dla danego IP bo kolejne zmiany już nic nie dają...

coraz cięższa współpraca z googlem...

Poza tym gugiel nie lubi tor-a bo się go nie da łatwo inwigilować, więc co chwilę wyskakuje takie coś:

Cytat
Aby kontynuować, wpisz widoczne poniżej znaki:

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało?

Kurde, a co się działo?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności