Skocz do zawartości

Czyżby nadchodził kolejny update?

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy przypadkiem Google nie zmienił sposobu ustawiania lokalizacji na desktopach? Obecnie ręczne ustawienie lokalizacji nie działa...

Macie podobny problem?

Właśnie miałem to samo napisać... jako, że mam kilka maszyn i kilka różnych dostępów do sieci na każdym niezależnie od ustawionej geolokalizacji inne wyniki wg geolokalizacji do jakiej jest przypisany IP :) jako, że mogę sobie wybrać IP, a są one rozrzucone po PL to wtedy zmieniają się wyniki, oprócz tego przynajmniej w mojej branży bardzo rzuca od rana wynikami... (+-30, jakieś tandetne zaplecza spoza 100 wchodzą na chwilę do top 20 itp.)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Ja u siebie widzę, że codziennie coś delikatnie spada... Wcześniej miałem tendencję w górę, a teraz zaczyna się w dół...

Wydaje mi się, że starają się, aby zmienić serpy powoli, aby nie było głośno o zmianach...

Zastanawia mnie tylko po co Google kombinuje z tą lokalizacją, wygląda to dość dziwnie bo opcja zmiany lokalizacji nadal istnieje ale nie wpływa na pokazywane wyniki, jedynie przy niektórych frazach pojawiają się mapy z konkretnego miasta...

Co do zmian w algo - ar4 także myślę, że powolne spadki to ich patent, od początku maja coś się dzieje, ciekawe kiedy koniec....

Zastanawia mnie tylko po co Google kombinuje z tą lokalizacją, wygląda to dość dziwnie bo opcja zmiany lokalizacji nadal istnieje ale nie wpływa na pokazywane wyniki, jedynie przy niektórych frazach pojawiają się mapy z konkretnego miasta...

Co do zmian w algo - ar4 także myślę, że powolne spadki to ich patent, od początku maja coś się dzieje, ciekawe kiedy koniec....

Swoją drogą google robi sobie ostry strzał w stopę, teraz potrzebuję znaleźć coś w konkretnym mieście (hotel Poznań) ale niestety google na siłę chce mnie uszczęśliwić przywalając geolokalizację (Wrocław - taki dostęp do neta) a siedzę w Słupsku... generalnie dążą do tego, żebym się przesiadł na Binga - gratuluję!

Pytanie: jak zmienić geo dla google'a? mogę zmienić IP, ale losowość tego jest dziwna i po 10 zmianach nie udało mi się trafić na miasto, które potrzebuję :((((

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

Pytanie: jak zmienić geo dla google'a?

Narzędzia wyszukiwania>użyj położenia i wpisujesz gdzie jesteś.

Możesz też skorzystać z narzędzi AdWords'ów

https://adwords.google.com/d/AdPreview/

i tam ustawić lokalizację.

wery fany... chodzi o to, że od kilku dni to nie działa!! zmieniam na inne miasto, a wyniki i tak są te same....

U mnie wychodzą inne, spróbuj w oknie prywatnym/incognito

ani tryb prywatny, ani zmiana z firefoxa na chrome, ani IE nic nie dały, czyszczenie pamięci podręcznej, ciastek ustawień też...

Jedynie inne wyniki w googlu daje korzystanie z sieci tor, ale wtedy mam w ogóle bez geolokalizacji... jak wpiszę ją raz, to jak dla mnie zapamiętuję tą geo dla danego IP bo kolejne zmiany już nic nie dają...

coraz cięższa współpraca z googlem...

Poza tym gugiel nie lubi tor-a bo się go nie da łatwo inwigilować, więc co chwilę wyskakuje takie coś:

Aby kontynuować, wpisz widoczne poniżej znaki:

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało?

Kurde, a co się działo?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności