Skocz do zawartości

Jak się uwolnić z głową od "pozycjonera"?

Falkon

Rekomendowane odpowiedzi

na chwilę podniesie rank jakiegoś śmietnika na mało znaczące frazy

W SEO nie myślisz o "mało znaczących frazach" tylko o zwiększeniu ilości wejść na jakie tylko się da frazy związane z tematyką serwisu i konwertujące. Poniżej masz przykład dla witryny gdzie jak zaczynaliśmy (10 miesięcy temu) optymalizację i SEO średnia ilość UU oscylowała wokół 3,K dziennie. Zrzut jest z ostatnich dwóch miesięcy.

24dmy2s.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyli uważasz, że podniesienie miesięcznej ilości UU z 150 na 3,8K na skutek działań SEO nic nie "zwojowało" ?

A czy ja coś złego pisałem na temat SEO? Przypomnę koledze, o czym kolega na pewno dobrze wie, że skrót SEO oznacza nie mniej ni więcej jak "Search Engine Optimization", czyli coś co ja także poleciłem (optymalizacja). Natomiast nie oznacza "Positioning". Do SEO też można kogoś zatrudnić, bo to ważne, pracochłonne i coś o czym wielu ma blade pojęcie. Może w tym aspekcie warto ludzi edukować.

Ale może skńczmy mówić o "pozycjonowaniu" i umowach tego typu, bo to źle brzmi, tudzież od lat wielu szastających takim hasłem idzie na łatwiznę i stosuje metody, które szybko są weryfikowane, a później płacz jak wyżej. Jak dla mnie umowa o "pozycjonowanie" to brzmi jak ściema, w kórej chodzi o wszystko i o nic.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ale może skńczmy mówić o "pozycjonowaniu" i umowach tego typu

No własnie , bo "kolega" dobrze wie, że to "pozycjonowanie" wchodzi w zakres SEO ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W niektórych słowach kluczowych mam nawet pierwsze pozycje w innych słabiuśko. Mam wrażenie, że to się raczej nie zmienia. Co miesiąc dostaję fakturkę, różnie na 200 - 300 pln i sumiennie je płacę.

I co jest tutaj nie ok? Z doświadczenia wiem że klienci irytują sie po prostu samym faktem płacenia. Fakt bycia na dobrych pozycjach staje sie tak oczywisty, że zaczynają mysleć ze te co miesieczne opłaty są zbędne. Potem jest zdziwienie.

Bardzo prawdopodobne ze te dobre pozycje które masz sa efektem pracy tego pozycjonera. Nie odbudujesz precyzyjnie linków jakie ów pozycjoner zbudował. Poza tym bedzie to dość radykalna wymiana profilu linków. To nie wygląda stabilnie i naturalnie w oczach Google.

@UP - To jest częste zjawisko zwłaszcza jak się osiągnie TOP 1. Mniej świadomy klient myśli, że już dalej nie ma co pozycjonować < co się wiąże z dalszym bezahlen > bo przecież wyżej niż TOP 1 się nie da ;) I rezygnują z usługi .... i potem są :zdziwko: że im spada ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion generalnie czytam to forum dobre kilka lat i dałbym sobie uciąć wszystko poklei, że nawet 1/3 Twoich postów nie jest merytoryczna.

Zrewanżuj się więc i napisz coś merytorycznego a nam pozostaw opinię na temat Miona, O.K?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Koledzy, ja jako osoba, która zaczęła ten post.... Ja nie mam 25 lat ani też nawet 35 mam firmę, która dość dobrze prosperuje i naprawdę nie chodzi o zaoszczędzenie 100 czy 200 pln bo jeśli będę miał wynik to nawet i dodam 500 pln albo 700 żeby było lepiej, chodzi o to, że jeśli płacę pieniądze to chce wiedzieć za co konkretnie, che mieć kontakt z osobą i móc z nią porozmawiać, przeanalizować sytuację itd itp ja nie pytam Was jak zaoszczędzić 50 pln.... tylko co zrobić w tej sytuacji.... żeby nie zaprzepaścić tego za co już zapłaciłem... F

podepnij stronę do GWT - część linków wujek ci pokaże, nawet z 1 czasem zaindeksowania ...

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Uwolnić się można jeszcze w taki sposób, że nowy pozycjoner zagada ze starymi mniej więcej tak " Jak zobaczę jakieś linki nie swoje lub inne szkody będzie na Was , a wtedy ja będę robić to samo Waszym klientom :D Mnie więcej w takiej konwencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności