Skocz do zawartości

Przerwa konserwacyjna

robson

Rekomendowane odpowiedzi

Troche mnie wcielo - dostalem od goscia maila, ktory dostal od ogicomu:

Witam Pania/Pana

W nocy z 30 czerwca na 1 lipca 2006 r. (piatek/sobota) od godziny 23:00 do 8:00

nastapi przerwa w dzialaniu uslug www i ftp. W tym czasie planowane

sa prace modernizacyjne zwiazane z przeniesieniem stron i kont na nowy,

dedykowany pod uslugi www serwer. Dostep do panelu administracyjnego zostanie

odblokowany o godzinie 10:00 w sobote.

Powyzsza zmiana w znaczacy sposob usprawni dzialanie serwera www,

dzieki czemu będa Panstwo mogli szybciej otwierac swoje strony www.

Zauwazalna roznice poczuja Panstwo juz w poniedzialek.

W przypadku problemow z polaczeniem ftp lub pop3 prosimy sprawdzic czy uzywana

przez Panstwa nazwa serwera jest taka sama jak w konfiguracji konta w panelu

adminsitracyjnym na stronie https://www.ogicom.pl/panel.

Jesli posiadaja Panstwo nietypowe rozwiazania na swoich stronach www i obawiaja

sie o ich prawidlowe dzialanie po migracji prosimy o przeslanie adresow stron,

na ktore mamy zwrocic szczegolna uwage. Prawidlowe dzialanie tych stron zostanie

sprawdzone po zakonczeniu prac.

Za ewentualne niedogodnosci serdecznie przepraszamy. W razie jakichkolwiek

pytan prosimy o kontakt.

Administrator

OGICOM Sp. z o.o.

Czy to nie jest male przegiecie

ludzie poszaleliscie juz... przeciez musza czasem cos porobic przy serwerach nowe rozwiazania wdrozyc itp. moga byc migracje typu:

- maja serwery w osobnymi dyskami ale dyski nie wyrabiaja i musza podlaczyc macierz swiatlowodowa i poprzenosic dane itp. itd. zatem nie rozumiem. Firma to czynnik zmienny w czasie a nie staly i podlega ciaglym procesom aktywnie reagujac, wiec zawsze uslugi beda mialy tendencje do tego typu zachowan szczegolnie, ze sa wytwarzane i konsumowane w jednym czasie i w jednym miejscu.

ja tam nie wqidze problemu.

Pisza jasno - ma na celu poprawienie uslugi - nie jest to pad a jedynie zauwazenie koniecznosci modernizacji.

Co nie zmienia faktu ze skoro przenosza na inną maszyne to powinni przenosic a na starej zostawiac do czasu przeniesienia.

Bo wycztalem ze przenoszą a nie modernizuja obecny serwer.

Skoro i tak cos jest przenoszone to mozna to przeniesc nie wylaczajac na tak dlugo maszyny.

Fakt faktem zachowanie OK ze strony adminow. ciekawe tylko czy juz przestali stosowac praktyke podbierania wejsc z domen bez www.

ciekawe tylko czy juz przestali stosowac praktyke podbierania wejsc z domen bez www

Nie. Nie przestali. Ten ohydny proceder jest nadal kontynuowany. Choć nie jestem ich klientem i raczej nigdy nie będę to coś takiego wnerwia mnie na maxa.

Właśnie o to mi chodzi szookpl, że wyłączenie na tak długo przez takiego dostawcę to lekka przesada

Co do bez www to gość, który u nich ma konto też miał ten problem - nawet był nie świadomy tego przez bodaj trzy lata....

najwazniejsze to zdac sobie sprawe z 1, ze nawet bardzo powazne firmy przy ktorych nawet home.pl to pryszcz maja przerwy techniczne, jako, ze aktywnie inwestuje na rynkach kapitalowych za posrednictwem BRE banku, ostatnio widzialem jak "zamula" im klaster ktory kupowali za 4mln pln jakies 3 lata temu. Skoro oni moga zamulac majac dziesiatki tys moim pln oraz mln pln kogos innego i w sumie setki miliardow ogolu swoich klientow, to prosze Was Wasze 300 pln za hosting to jest... zatem patrzcie na to rozsadniej, ze nawet instytucje ktore stac na kolokacje w najlepszym polskim centrum danych Talex SA (malo kto o nich slyszal, ze wzgledu na niesamowite ceny, i nieslusznie kazdy uwaza, ze najlepsze DC to GTS w Warszawie) maja problemy techniczne podczas, gdy oni powinni miec nadmiarowosc serwerow, przeciez maja moje niemale pieniadze!!! i powinienem miec prawo dostepu do nich non stop! a tak nie jest, czasem tez maja jakas drobna awarie. Tym bardziej takie malutkie firmy hostingowe typu home,ogicom nie mowiac juz o jeszcze mniejszych, moga miec przerwy. to normalne!

takie malutkie firmy hostingowe typu home

No ja bym nie powiedzial ze home jest "malutkie" nawet biorac pod uwage duze zagraniczne firmy.

Co do przerwy to tez nie widze problemu, ruch w tych godzinach jest naprawde maly, chyba ze masz strone erotyczna to nie wiem !!!

Kiedys dysk mi padl na serwerze, stracilem dane [naszczescie byla kopia sprzed tygodnia] i strony padly na dobre 2 tygodnie, wiec taka przerwa przy tym to pryszcz.

Ludzie... co tak krzyczycie... takie awantury na cały Świat robicie...

Czy jak wam prąd zgaśnie na parę godzin czy TV odłączą bo coś robią to też robicie afery na całego... heh

A tak w ogóle to kto tego jeszcz nie wie... to ogicom zostało sprzedane/przejęte przez cxc.pl - więć powodzenia w dalszej wspólpracy... założe się o skrzynkę wódki, że "przejęcie" odbyło się nie zgodnie z prawem... byli klienci ogicomu przecież mają umowy z "już nie instenijącą firmą - nie obsługującą ich", ciekawe, który klient ma teraz nową umowę z cxc ? ;>

Wg prawa teraz klienci w razie czego nie mają prawa dochodzić się żadnych odszkodowań w razie czego...

Pozdro @ll ;] !

Mucha siedząca na kupie końskiego nawozu, może sprawiać wrażenie szczęliwej

Tani Hosting & Hosting - polecam z czystym sumieniem :) ^^ Żadnej ściemy i krętactwa ^^

Każda przerwa moim zdaniem to problem – no może nie problem, jak

-nie pozycjonujesz stronki

-pozycjonujesz g..no nie strone

więc takie pisanie (chyba dla samego pisana), że chodzi o wejścia moim zdaniem nie mają sensu

Po drugie wiadomo, łaski nie robią, że wyłączają w nocy, bo tysiące firm bez poczty i www w godzinach 7-19 powiesiło by ich za ja... – ale to tylko nimi się przejmują.

Teraz moje zdanie, dlaczego uważam to za problem - z doświadczenia:

Mam stronkę pozycjonowaną na hasło, które jest hasłem „globalnym” czyli na światowym 69mln wyników, a na polskich nie całe 4 mln (wiadomo –duzo ludzi nie ogranicza wynikow na początku tylko do pl) i strona zajmowała 4 pozycję w każdym z nich, raz przez błąd w DNS nie było jej dobę – googlak załapał brak nawet w kopii i od tamtej pory do dzisiaj na google.com mam z nią problem, choć jest już lepiej.

I co do firmy z tematu teraz też mam stronę i dla mnie to problem, że przerwa trwa tyle, tym bardziej, że strona jest w top 10 na b. konkurencyjne hasło/hasła.

A wejścia, które strace w tych godzinach to mi latają, nawet, jak by były rozowe.

Ot tyle

Czy ja napisałem, że powinni wyłączyć w godzinach dziennych? NIE

Powiedziałem, że nie powinni wyłączać na taki okres... więc nie pisz bez sensu

Wyżej jest jedna mądra opinia na ten temat – ale to dlatego, że gość ma swój sprzęt, łącze i też robi modernizacje i sprzętu i oprogramowania – tak, jak i u mnie człowiek, który głównie się tym zajmuje nie dopuszcza do tego typu przerw – tylko do tego wszystkiego trzeba się zabrać z głową i jeżeli Ci zależy to można to zrobić w inny sposób.

(uprzedzę już następny post kogoś kto napisze, że oni mają tysiące kont – nie istotne!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności