Skocz do zawartości

Email Bot

Overlord

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zna ktoś bota który zbiera emaile na podstawie frazy z np pozycji 1-100 stron w googlach lub innych wyswyszukiwarkach? Mile widziane dodatkowe opcje takie jak zapisywanie strony, numeru tel i innych dodatkowych informacji. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w tym temacie.

Taki parser zrobisz w zennoposter lub humanemulator. Gotowca takiego nie spotkałem,

Jeśli bardzo tanim kosztem to można wykorzystać TOBBOT. Oczywiście szablon do tobbot, zenno, human trzeba napisać samemu lub komuś zlecieć.

Plus zenno i human taki że działa przez przeglądarkę i zużycie proxy będzie mniejsze. Tobbot będzie działać jak tradycyjny harwester.

@Overlord Poszukaj dobrze. Podpowiedź, jest gotowiec - posiada wszystkie opcje, o których piszesz i dużo więcej. Do tego jest bardzo szybki.

Nie chcę tu podawać jego nazwy, nie gniewaj się. Mam obawy, że będziemy wszyscy mieli w skrzynce jeszcze więcej ofert pozycjonowania za 0 zł ...

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Koniku prawdopodobnie chodzi o rosyjski harwester za ok 119/199/279 USD ( są 3 wersje) na sewer A-Parser ( jest wersja angielska). Ma gotowy ( nie do końca ale można jego przerobić ) już szablon. Aby dobrze działał trzeba jego dać na dedyk lub VPS z linux + kupić od autorów abonament na proxy. Nie proponowałem jego Tobie bo to parser profesjonalny.

Widziałem na allegro jakiś "soft" do parsowania emaili, ale nie kupowałem.

Taniej będzie Tobie kupić podstawowa wersje Zenno + szablon za 20 usd ( zlecony komuś z forum zennopostera).

jeśli chodzi o same maile to wystrarczy Scrapebox i zapytania z seri inurl:kontakt + "fraza" linki pociągnięte tymi zapytaniami wykorzystujesz do wyciagnięcia maila opcją Grab/mail, lub Grab mails by crawling a site ktory przeszukuje całą strone w poszukiwaniu maila. Co do wyciagania dodatkowych informacji jak tel i inne informacje to jeśli masz SEOcata jest opcja pobierania danych do pliku z wyrażen regulanych, albo bardziej racjonalne rozwiązanie podał MaxPan

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@cinmar oczywiście masz rację. Dodatkowo autorowi tematu po wdrożeniu Twojej rady polecam "z rzeczy technicznych" pojęcie spamtrap

Podany wyżej adres służy wyłącznie do łapania spamu, w szczególności nie życzę sobie otrzymywać na niego reklam, ofert oraz innych przesyłek masowych. Wysyłając na mój adres tego rodzaju przesyłki zgadzasz się na umieszczenie twoich adresów na wszystkich możliwych czarnych listach oraz blokowanie ich zawsze i wszędzie. Wysyłając na ten adres spam automatycznie zgadzasz się na jego ewentualną publikację.

a "z rzeczy prawnych" - dobrego fachowca, ze zwróceniem szczególnej uwagi na zagadnienie ewentualnych roszczeń firm dotkniętych nieuczciwą konkurencją i oszacowanie bilansu $ :P

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

zagadnienie ewentualnych roszczeń firm dotkniętych nieuczciwą konkurencją
Hmmm, ale jak wysłanie zapytania do na e-mail do firmy o zgodę na wiadomo co blabla ma się do "nieuczciwej konkurencji" , bo tego, to zdecydowanie nie rozumiem :hmmm:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion to dość skomplikowane zagadnienie. Z tego co pamiętam to w praktyce muszą być spełnione łącznie dwa warunki:

1) wysyłka na oficjalny adres firmowy

2) firma to tylko osoba prawna, wyłączone są osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą

Wszelkie "grzeczne" zapytania nie spełniające powyższych warunków są spamem. To przeważająca interpretacja prawników, biegłych w temacie. Przy chwili czasu poszukam źródła.

E: art. 10 ust. 3 u.ś.u.d.e. czyn nieuczciwej konkurencji.

1) wysyłka na oficjalny adres firmowy
Zgadza się, ale tworząc bazę do mailingu można dołożyć starań i pozyskać tylko takie które występują na stronach firmowych.

2) firma to tylko osoba prawna, wyłączone są osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą
Coś mi się tu nie wydaje by akurat, to postrzegać w kontekście wiadomości e-mail wysłanej na adres e-mail osoby prowadzącej działalność gospodarczą jednoosobową za niezgodny z prawem.

Konkurencja firmy B nie wie jaka była skala mailingu wysłanego przez firmę A. Równie dobrze takie zapytanie mogło być wysłane stricte ręcznie jako jeden e-mail do konkretnego adresata, wiec samo w sobie napisania na adres jak wyżej z odpowiednio ułożonym zapytanie na pewno NIE JEST niezgodne z prawem .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion nie czuję się kompetentny w tym temacie. Chcę tylko zwrócić autorowi tematu uwagę na ewentualne ryzyko.

Dodatkowo:

https://www.portalprawait.com/entry/ja-tylko-prosilem-o-zgode-czym-jest-niezamowiona-informacja-handlowa
https://www.portalprawait.com/entry/co-musi-zawierac-informacja-handlowa-i-co-grozi-za-brak-zgody-na-jej-otrzymywanie
czy zgodne z obowiązującym dziś stanem prawnym ? Nie wiem, nie miałem potrzeby "spamować" :)
E: dałem linki jako kod

Tu jest też ciekawy i obszerny artykuł:

https://nf.pl/po-pracy/prawo-marketingu-bezposredniego-czesc-viii,,15691,295

Ala dla mnie i chyba nie tylko dla mnie trochę nieczytelne, to wszystko jest. Co tak naprawdę legalnie wolno, a co nie :olaboga:

Dziękuję za odpowiedzi, nie interesują mnie e-maile do osób prywatnych - chodzi mi o ulepszenie czegoś co i tak trzeba zrobić ;) więc albo znajdę bota, który mi przy tym pomoże albo własnoręcznie przy pomocy kopiuj wklej i excela będę marnował czas... ew. mogę kupić gotową bazę ale takowym nie ufam i raczej nie zmnienię zdania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności