Skocz do zawartości

Link w Wikipedii

twnt22

Rekomendowane odpowiedzi

marcin89, on 09 May 2015 - 17:08, said:

Daje sporo, dla google strona podlinkowana z Wikipedii jest informacją o wartościowości strony.

Rozumiem, że znasz algorytm google i wiesz w jaki sposób to działa na pozycje. Podzielisz się tym?

blake chyba nie zauważyłeś jednej sprawy. Kolega pisał o "wartościowości", a to ma chemiczną definicję. Więc może z uwagi na chemiczną liczbę wiązań, którymi pierwiastki albo jony mogą się łączyć ma to jakiś tajemny wpływ na linki z Wikipedii. Nie sądzę, że brałeś to pod uwagę. Ja bynajmniej tego nie badałem. Nie posiadam w domu laboratorium, ani nie wiem jak wyciągnąć te jony i pierwiastki z linków.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Po co więc pisać o czymś co mi się "wydaje" i raz twierdzić, że tak - wartościuje (cokolwiek by to nie znaczyło) a za chwile przeczyć samemu sobie pisząc, że się w to nie wierzy :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie ukrywam nie miałem tak dużo linków z wiki jak darge, ale oceniając wpływ tych co mam nie maja oni wpływu bezpośrednio na serpy, przynajmniej ja nie dostrzegłem. Co do ruchu to zależy od tematy samego artykułu w Wiki. Jeśli użytkownik dostał 100% potrzebnej informacji z artykułu w Wiki, nie kliknie w link, po za bardzo ciekawskimi.

Budowanie autorytetu witryny to jeden ze składników SEO. Oczywiście tylko jeśli ktoś myśli długofalowo o topach. Nie wszystko musi się przekładać bezpośrednio na SERPy aby było wykorzystane i atrakcyjne. Nie ukrywam, że nie mam tak dużo linków z wiki jak dargre i Max razem wzięci ale wychodzę z założenia że link to link. Tym bardziej że z wiki. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Budowanie autorytetu witryny to jeden ze składników SEO

pod tym względem tak zgadzam się, pomijając dyskusję o wpływie tego autorytetu na całokształt i czy ten wpływ można zauważyć "natychmiast". Ten link można wykorzystać i w inny sposób na stronie dać artykuł, wzmiankę, link " O nas pisze Wikipedia" :D, na pewno wiele będzie myśleć, że to wiki tak doceniła stronę.

DS :D ostatnio spamowałem "te" wiki chyba rok temu, ciekawo jak to teraz działa. Ale nie wiem czy pamiętacie, ale była taka Wiki polska gdzie właściciel zrobił taki myk że przy dodaniu strony niby akceptowałeś fakt, że zapłacisz 200 zł netto za zamieszczenie artykułu, oczywiście wpisy lecieli automatem:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności