Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Harwestowałem listy AA w ScrapeBox po footprintach:

"powered by wordpress" + "leave a comment" %KW%
"powered by wordpress" + "zostaw komentarz" %KW%
"powered by wordpress" + "Leave a Reply" %KW%
"powered by wordpress" + "Add a Comment" %KW%
"Powered by BlogEngine" + "leave a comment" %KW%
"Powered by BlogEngine" + "Leave a Reply" %KW%
"Powered by BlogEngine" + "Add a Comment" %KW%
do tego kilka milionów polskich słów
nie wykonałem harwestu na wszystko, ale po usunięciu duplikatów url i domen, wyszło mi jakoś 50000 miejsc
ale niestety przy postowaniu skuteczność tej listy była znikoma, bardzo mało dodawało
zastanawiam się jak lepiej harwestować by listy były skuteczne, z góry dziękuję za pomoc :)

Nie mogę zrozumieć w jakim celu podejmujesz wysiłek na zdobycie rzeczy od lat bezużytecznej ? Chcesz sobie coś zdepozycjonować ?

Przemyśl to wszystko raz jeszcze. Fajnie, że masz SB - niektóre jego / dodatków funkcje są wręcz niezbędne, inne dziś bezużyteczne i nie próbuj ich na siłę zagospodarować ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

blasty SB są mi przydane np. w celu szybkiej indeksacji wpisów lub jako podlinkowanie niektórych poziomów piramidy ;)

korzystałem z blastów SB do właśnie takich celów i przynosiło to zamierzone korzyści, po za tym można zrobić małą tematyczną listę miejscówek i trochę podlinkować stronę docelową dla dywersyfikacji profilu linków, są przecież też miejsca bez spamu

i takie małe listy mi wychodziły, problem mam ze stworzeniem większej skutecznej listy pod blasty wpisów itp.

zgadzam się jak wyżej, że sam ten zabieg obecnie jest prawie bezużyteczny, nu może poza próba zaindeksowania czegoś bo szybkie boty po Wordpress latają, to fakt Wracaja do tematu popełniłeś po pierwsze podstawowy błąd, w harwescie pod komentarze nie usuwa się duplikatów domen a tylko duplikaty URL, co więcej nawet z domen gdzie zauważono miejsce AA wyciaga się linki do wszystkich podstron i próbuje się tam zapostować, mniej więcej tak to działało 5 lat temu jak się robiło listę AA pod SB, i teraz też tak to działa, tylko pytanie brzmi po co?

ale niestety przy postowaniu skuteczność tej listy była znikoma, bardzo mało dodawało

Ale skuteczność czego? Dodawania? Masz albo za dużo jednoczesnych wątków odpalonych, albo za słabe łącze (lub jedno i drugie).

do tego kilka milionów polskich słów

Blasty na polskie lokalizacje to chyba zły pomysł.

dla dywersyfikacji profilu linków, są przecież też miejsca bez spamu

Listy AA bez spamu? Come on.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@s_matysik Tam gdzie szukasz ? Nie, bo nakład pracy do ewentualnych efektów będzie potworny i niczym nieuzasadniony wobec powszechnie znanych alternatyw. Tematyczność ? Powiedziałbym Ci co o tym sądzę, ale ... nie zrobię tego, bo za chwilę "temat zmieni temat" i będzie spór na 100 stron, który na końcu wyląduje w koszu ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

taka dyskusja nie ma sensu,

@Max dzięki za wskazówki :)

dodam tylko że są też dobre miejscówki np. https://fortunaradzi.pl/index.php/praca-w-globalnej-sieci/comment-page-1/ są tam tylko 2 komentarze, polska, tematyczna miejscówka,

znalazłem i dodałem tam komentarz za pomocą SB, oczywiście takich miejscówek obleciałem sporo, to jest tylko przykład ;)

ale pod tym artykułem co wskazałem jest ok i to też się liczy

ogólnie ten blog nie jest jeszcze bardzo zaspamowany, a może jeśli go ktoś dobrze prowadzi da za jakiś czas captche, a mój komentarz już zostanie :D

// i podkreślam jako dywersyfikacja, nie do robienia topów ;)

sb można też modyfikować i uczyć dodawać link do prostych skryptów, więc jak ktoś uprze się i linka lepszego zdobędzie. Powiem więcej nawet Donkiem, ten co sprzedajesz można powalczyć. Liczy się nie soft a pomysł a dalej jak z to zrobić.Obecnie SB to raczej podręczny tools co mam na laptopach głownie dla dodatków, szybkiego testowania proxy prywatnych, przecięcia łączenia list i tak dalej.Co słownika to tez przereklamowane. Co do komentowania "tematycznych" miejscówek dalej uważam, że to nie ma zulenie żadnego sensu nawet dla "dywersyfikacji". Za dużo pracy a by zdobić 50 linków "dywersyfikowanych".

że nawet jak lecisz hurtem to wyrwie się nawet przypadkowo dobre miejscówki

mam do dzisiaj linka na blogu amerykańskiego czołowego polityka, trafiłem tam lata temu scrapeboxem, co ciekawo generowany komentarz trafił w dziesiątkę jeśli chodzi o treść, później komentarze zrobili moderowane, spam usunęli, dali aksimeta i jeśli dobrze pamiętam captcha jakaś wymyślna, a mój komentarz wisi, ale powtarzam było lata świetlne temu i jest to strzał anie żadna reguła. Nawet siekiera raz na 100 lat może strzelić pociskiem, jak mówił mój dziadek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności