Skocz do zawartości

Jeden hosting kilka różnych stron

Gość Slawiz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja muszę zrobić testy, postawiłem strony sprzedażowych ok 20 szt na jednym z seohostow i zachowują się tak jak by od razu dostali filtra, natomiast teraz inne strony na hostingu w UK tak samo linkowane lecą do góry. Muszę pomyśleć co jeszcze może być przyczyną. Jestem daleki od tego, że to wina hostingu, ale i nie wykluczam takiej możliwości. Pierwszy raz takie coś mnie spotyka.

Wiele lat temu miałem w pełni zautomatyzowany system, który działał tak: znajdź domenę o określonych parametrach -> zarejestruj -> skieruj DNS na VPS -> wygeneruj treść. Założenie było takie, aby VPS miał 50 IP, różne DNS etc. Prowizorka, która jak to w życiu okazała się wieczna to 1 freedns + 1 IP. Pewnego dnia przyszedł BAN na 100% stron. Druga pula identycznych przemieszana z normalnymi stronkami w home, nazwa itp. gdzie seowcy się nie pchają przetrwała na ich IP i DNS. Tak jakby ich system stwierdził, że jest tak duży procent generowanego kontentu na IP/DNS, że można przyjąć 100%.

Nie interpretuję tego, nie mam wiedzy, ale pamiętam bo straciłem wtedy kilkaset domen PR :D

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

bo co ma piernik z witarkiem wspólnego

jak już wiesz to po co Tobie wyniki testów :D

Wiele lat temu miałem w pełni zautomatyzowany system,

są takie generatory nawet w otwartej sprzedaży dalej dają radę bo widzę kupują.

Tak jakby ich system stwierdził, że jest tak duży procent generowanego kontentu na IP/DNS,

jeden z moderatorów PiO dostał bana na 3000 wygenerowanych stronek ( było to w te czasy jak OVH sprzedawało IP po 256 szt do dedyka), łączyło te strony tylko to że stali na tym dedyku porozrzucane po IP ( dns też pozmieniane). Inne z puli ok 10k stron zostali. Wycieli tylko ten cały dedyk.

krąży o dywersyfikacji IP to bzdura? Mówta prawdę?

Nie bzdura. Dywersyfikować trzeba wszystko, wówczas jest namiastka naturalności (cokolwiek to oznacza).

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 tygodnie później...

Dla mnie tylko seohost.com - oprócz IP różnicują tez DNSy, korzystam z innych seohostignów, ale po latach wierzę tak naprawdę nie tylko w różnicowanie IP bo to nic nie daje, ale też w różne DNSy.

No dobra, a co z AS-ami? Bo domyślam się ze taki hosting siedzi na jadnym max 2 AS.

Ależ sprawa jest prosta, wszystko zależne jest od dwóch magicznych słów :

ilość

jakość

Można trzymać i 200 stron na jednym IP - nic nie poleci a można postawić 30 smieci i mogą mieć wylot :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności