Skocz do zawartości

usunięte domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

czy usunięte domeny, które maja jeszcze jakies linki dochodzące mają jakąś wartość. Szukałem informacji na ten temat i zdania są podzielone.

Z góry dzieki za odpowiedz :jezyk1:

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

czy usunięte domeny

jak usunięte ? zbanowane, czy wyindeksowane przykładowo po nieopłaceniu domeny ?

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

czy usunięte domeny, które maja jeszcze jakies linki dochodzące mają jakąś wartość.

wartość dochodzących linków. Jesli domena została wyindeksowana z google to wyszukiwarka traktuje później ją jak nową domene. Takie jest tylko moje skromne zdanie, poparte doswiadczeniem na dwóch przypadkach własnych domen !!!

Własnie jedną taką testuję, będzie cokolwiek wiadomo za jakiś czas, strona posiada kilka starych linków, niby nic, a jednak. Niebawem sie okaże również, czy Sochacki mówił prawdę o sprawdzaniu przez Google domen i okresu ich rejestracji za pomocą Who Is ( tzw. Googlowe zabezpieczenie przed nowymi spamerskimi domenami ). Jeśli miał rację, tylko kupno używanych domen zabezpieczy przed filtrami. Zdanie rzeczywiście są podzielone, bo prawdopodobnie decyduje tu jeszcze więcej czynników, ale dwie głowy tam trzy zdania !!! czy jakoś tak.

!!! Jakiego narzędzia najlepiej jest uzyć do szukania takich domen. Znalazlem typu deleteddomains.com, ale one nie pokazuja linkow dochodzacych dla domeny, a to bylo by najwygodniejsze. Może ma ktos o tym jakies informacje?

Może ma ktos o tym jakies informacje?

Informację mam jedną, jeśli to ma być zrobione dobrze to trzeba się do tego przyłożyć. Wykorzystaj najpierw MSN i Yahoo, sprawdzaj WHO is, czeka Cię trochę pracy na pewno :) a uniwersalnego narzędzia raczej cięzko szukać.

Jako ciekawostkę powiem, że sam kiedyś spaliłem ładną domenę, katalogowana przez ponad 6 miesięcy !!! ech porażka, nie widziałem wtedy sensu jej opłacenia.

Wszystko sie da nadrobić. Czy pracujesz na różnych kontach hostingowych i na różnych adresach IP. Rozumiem, że tak. Zycze szybkiego nadrobienia tej domeny :D

Czy pracujesz na różnych kontach hostingowych i na różnych adresach IP.

Czasem wydaje mi się, że tą całą pogłoskę o różnych IP rozdmuchały firmy hostingowe. Dzięki temu rynek hostingowy ulegnie nowemu podziałowi jak sądzę, ktoś będzie miał szansę zaistnieć w końcu.

Nazwa.pl się wycwaniła w tym temacie, bo każde konto ma swoje IP, nie wiem jak inni usługodawcy, ale generalnie co do różnych IP traktuję to z przymróżeniem oka :D

:P dzieki za info,

mam nadzieje, ze masz racje bo mi sie srednio chce kupywac statyczne IP, a te darmowe hostingi to szkoda gadać (trudno sie dziwić, za darmo nic nie ma:)))

Dzieki za info ;)

Jeśli miał rację, tylko kupno używanych domen zabezpieczy przed filtrami. Zdanie rzeczywiście są podzielone, bo prawdopodobnie decyduje tu jeszcze więcej czynników, ale dwie głowy tam trzy zdania :P czy jakoś tak.

domena ze stopki mojej jest z 2001 roku, wiec stara, kupiłem ją pół roku temu, złapałem 3 filtry na dość popularne frazy, przedwczoraj z nich wyskoczyłem ;)

złapałem 3 filtry ... przedwczoraj z nich wyskoczyłem

Gratulacje, widzę właśnie ;) ale jednak filterek tez nie ominął :P

Jak to jednak mówią : i Google gdy linków kupa

złapałem 3 filtry ... przedwczoraj z nich wyskoczyłem

Gratulacje, widzę właśnie ;) ale jednak filterek tez nie ominął :P

Jak to jednak mówią : i Google gdy linków kupa

mnie tam one osobiście nie przeszkadzają, motywują do jeszcze większej pracy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności