Skocz do zawartości

Problem z wbiciem strony do top 10 - blokada?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie sytuacje w której strona ostrożnie linkowana w równomiernych odstępach czasu idzie w górę i widać progres jednak zatrzymuje się na pozycjach 10-25 i na takich pozycjach zostaje. Optymalizacja jest zrobiona dobrze a dodatkowe linkowanie nawet dobrymi linkami nic nie daje i co by się robiło nie da się jej wbić do TOP 10.

Pytanie co w takim przypadku robić aby wbić stronę do TOP10 ?

a) Zmieniać optymalizację strony ?

b ) Odpinać podpięte linki ?

c) Linkować dalej ( chociaż kilku miesięczne linkowanie strony nic nie dało. )

PS. Strona nie ma filtru.

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Tak to czasami bywa jak się robi "TANIE POZYCJONOWANIE" - wyniki w top100 są? są... to o co chodzi :D Tak tłumacz klientowi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

przyczyna leży w słabych linkach, lub nie wystarczającej ilości.
Nie ma innego wytłumaczenia

Jest.

Niewłaściwy sposób linkowania.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Niewłaściwy sposób linkowania.

+ słabymi linkami i zagadka rozwiązana. No ale jak już pisałem - jak coś jest tanie, to nie może być dobre.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja miałem stronę od klienta i optymalizacja była zrobiona dobrze, chociaż ja bym zrobił inaczej optymalizację to strona weszła na top 20-30 z pozycji ponad 100.

Ale na top 20-30 wszystko się zatrzymało.

Po kilku miesiącach klient zgodził się na moją wersję optymalizacji. Po 2 tygodniach top 6-7.

Od tego czasu minęło już 5 miesięcy i mam na główną frazę top2, a czasami już top1.

Ale zrobiłem:

- optymalizacje po swojemu;

- zgłosiłem kilkadziesiąt linków które ewidentnie moim zdaniem szkodziły chociaż nie było info o działaniach ręcznych;

- zdobyłem pakiet wartościowych linków.

Dodam, że frazy niezbyt popularne ale dosyć trudne i konkurencyjne bo spora na tym kasa.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Jednym słowem zawodowiec jesteś - wyczyść PW, bo od ofert się teraz nie odpędzisz.

Jednym słowem zawodowiec jesteś

Im więcej wiem, tym mniej wiem.

Chciałem tylko powiedzieć, że czasami szuka się zbyt daleko a problem leży zupełnie blisko, w podstawach.

Przemyśleć optymalizację i linkowanie wewnętrzne, przeanalizować linki przychodzące, postarać się o mocne linki i zróżnicowane.

To rozwiązuje sporo problemów, brak np. powiadomień o ręcznych działaniach nie świadczy o tym, że linki nie szkodzą.

To niby podstawy, ale często klient wie lepiej ;-)

wyczyść PW, bo od ofert się teraz nie odpędzisz

Nałapać klientów to znów nie tak trudno, trzeba jednak później z umów się wywiązać.

Ja tam teraz statlinka używam znowu... Wyniki niezle ale nie zrobisz topow w 3 miechy... Trzeba być cierpliwym

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja tam teraz statlinka używam znowu

Ze wszystkimi systemami jest pewien problem - jak się rozwiną, admini przestają nad tym powoli panować.

Statlink ma bardzo dobre serwisy w swoich zasobach, ale ma też tragiczne śmieci.

Tak samo np. Whitepress czy Nextcontent, kiedyś można było "brać w ciemno", teraz nie da się, każdy serwis trzeba analizować samemu i sprawdzać parametry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności