Skocz do zawartości

przekierowanie skroconego na pelny artykul

dav234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Robie swoja pierwsza strone internetowa na studia i mam taki problem. Zalozmy ze bedzie to strona o grach cos jak cdaction. Wchodzac na cdaction dostajemy na samym srodku liste artykulow. Sa one w skrocnej wersji ale gdy na nie klikniemy to zostajemy przekierowani na nowa strone z cala trescia artykulu, ktory zamierzamy przeczytac.

Mam pytanie jak to jest zrobione? a w sumie gdzie to jest umieszczane? Czy robi sie to najnormalniej na swiecie jak podstrony? Czyli dajmy ze mam 100 artykulow i robie sobie specjalny folder "artykuly" i tam 100 plikow .html gdzie zawiera sie caly tekst itd itd czy sa jakies inne metody? Czytalem tez o sposobie w PHP i o

<?php

header( 'Location: https://www.theextremewebdesigns.com/services.php' ) ;

?> 

ale w gruncie rzeczy wychodzi na to samo bo tez trzeba stworzyc te wszystkie pliki, jedyne uproszczenie to tylko zmiana tekstu bez kopiowania stopki czy naglowka no i jakbym chcial jeszcze dodac do strony komentarze to tez bez PHP ani rusz

.

Za kazda odpowiedz dziekuje. Wiem, ze pytanie glupie ale jakos to dla mnie dziwne chociaz prosilbym o jakies linki gdzie moglbym o tym poczytac albo o sensowna odpowiedz

PHP i MySQL - bez tego nie ma co się brać za robienie rozbudowanych stron. Na jednej podstronie dynamicznie wyświetlasz to co chcesz. W samym HTML i CSS to możesz robić strony-wizytówki.

A bez znajomości programowania może cię poratować jedynie jakiś CMS.

nihil fit sine causa

Od biedy baza danych nie jest potrzebna. Dla 100 artykułów mogą być nawet pliki tekstowe.
Ogólnie statyczną stronę tego typu da się zrobić i bez PHP, ale to będzie mordęga przy poprawkach i zarządzaniu treścią.

I jak robisz na studia, to powinien to być jakiś choćby i prymitywny CMS bez panelu do zarządzania, ale jednak działający w oparciu o dynamiczne generowanie zawartości stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności