Skocz do zawartości

Zmiana pozycji pozycjonowania w raporcie

Kobem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć
Pewna firma pozycjonuje moją stronę, do pozycjonowanych fraz mam ciągły dostęp przez panel administracyjny gdzie codziennie podaja pozycje danej frazy.
W dniu 17.05 sprawdzając pozycje odnotowałem:

fraza X - pozycja 12 na dzień 16.10, pozycja 11 na dzień 17.10

W dniu 18.05 sprawdzam pozycje i co widze ?
ta sama fraza - pozycja 10 na dzień 16.10 i pozycja 10 na dzień 17.10

Moje pytanie czy jest to uczciwe zagranie firmy ? w sensie czy mają możliwość sprawdzenia pozycji 2 dni wstecz i zmianę jej pozycji ? Czy jest to próba oszustwa i wyłudzenia ?

@Kobem Pozycja w ciągu dnia oczywiście może się zmieniać i jeśli odczyt jest dokonywany więcej niż raz dziennie to znajdzie to zapewne swoje odzwierciedlenie w panelu. Jednak zmiana "wczorajszej" pozycji wygląda równie dobrze jak antydatowany dokument ......

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

A co to za statystyki, jego własne na jego serwerze czy zewnętrzne online? Ten temat poruszałem na tym forum. Najlepiej abyś sprawdzał niezależnie np. na seostat (25 fraz za darmo) lub webpozycja (15 fraz). I jak aż takie różnice są to wysyłasz swój raport i ... nie płacisz.

A rozliczasz się za pozycję?

Gollumek 12 a 10 to żadne różnice.

10 jest na pierwszej stronie wyników, 12 na drugiej stronie, spory procent użytkowników zagląda tylko na 1 stronę, resztę olewa

Płatność za efekt: pozycje 1-3, 1-5, 1-10, różne są modele ale w przedziale 1-10

Masz rację, pozycja 10 a 12 to żadna różnica ;)

Masz rację, pozycja 10 a 12 to żadna różnica

Proponuję dokładniej sprawdzić bo mi wychodzi, że 11 ma lepszy CTR od 8-10

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Proponuję dokładniej sprawdzić bo mi wychodzi, że 11 ma lepszy CTR od 8-10

owszem o ile fraza dotyczy branży takiej dzie zagląda się na 2 stronę i dalsze.

Są jakieś dane (choćby uśrednione) ile stron wyszukiwarki przeglądają ludzie. Skoro poz. 11 ma lepszy CTR to może warto pobierać opłaty za 1-5, 11-15, 21- 25 itd a za 6-10, 16-20 nie.

Tylko dlaczego wszyscy klienci chcą Top10 ?! Spróbowałbym pobrać choćby 1 zł za poz 11 ;-)

Jeżeli mówimy tutaj o pozycjach na takie hasła jak np. noclegi, domki nad morzem, w górach itp. to może i tak jest. Klienci mimo to i tak wolą rozwijać się za top10 bo hasła na tych pozycjach dają największe efekty.

Pamiętam, że nie dawno ktoś na PiO podawał ofertę od jakiegoś "pozycjonera", który oferował pozycjonowanie w top40 więc coś musi w tym być Golumek, nie długo pewnie i takie oferty namnożą się :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności