Skocz do zawartości

Katalog dobry do pozycjonowania: proxy=off

piotrek

Czy sprawić żeby katalog był jeszcze bardziej przyjazny pozycjonowaniu?  

1. 1. Czy sprawić żeby katalog był jeszcze bardziej przyjazny pozycjonowaniu?

• tak (usuwamy zliczanie kliknięć i system automatycznego wykrywania nieczynnych linków)
      14
    • nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Do ankiety dodam tylko że z moich obserwacji robot szukacza ładnie skacze po stronach z proxy=off natomiast googlebot ma chyba je gdzieś :)

Któryś robot (albo dowcipniś) przeleciał też po ręcznych linkach "zgłoś nieczynny link" i było wesoło ;) więc ta funkcja będzie dostępna tylko dla zarejestrowanych Użytkowników.

Problem jest jedynie w zliczaniu kliknięć, bo nie będzie jak tego robić, ale i tak statystyki się zachwieją w momencie kiedy katalog zacznie działać równolegle (i napewno z linkami bezpośrednimi) na kolejnych 2 domenach.

Ja jestem za ale poczekam jeszcze trochę jak zdecyduje większość.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Usunąłem dziś system zliczania kliknięć - nie tyle ankieta to spowodowała co uruchomione na poważnie testy nad udostępnianiem zasobów Katalogu zewnętrznym serwisom a tam z założenia wszystkie linki miały być bezpośrednie.

Katalog ma przede wszystkim być narzędziem wspomagającym pracę z wyszukiwarkami - niech więc taki będzie i to w jak najszerszym znaczeniu ;)

O! Faktycznie, proxy zdjęte. Teraz to dopiero jestem wniebowzięty. Piotrze, zrobiłeś jeden z najleszych projektów wspomagających pozycjonowanie stron. Teraz wystarczy rozpowszechnić w necie informacje o korzyściach jakie daje katalog i ... oglądać gigantyczny rozwój najlepszego polskiego katalogu ;) (i to bez kadzenia).

Teraz to dopiero jestem wniebowzięty
Bardzo dobra decyzja

Cieszę się ;)

Już mi chodzi po głowie system zliczania jednak dostępny byłby tylko dla naprawdę zainteresowanych ilością kliknięć, chyba że uda się jeszcze coś innego, ale jeszcze nie mogę napisać na co wpadłem jakiś tydzień temu... ;)

• 4 miesiące temu...
Piotrze, zrobiłeś jeden z najleszych projektów wspomagających pozycjonowanie stron

Ale w nietórych przypadkach moje podstrony wciąż są wyżej niż pozycjonowane strony :twisted:

Zrobiłem ostatnio drobną kosmetykę, mianowicie z podstrony "szczegóły wpisu" zdjąłem elementy w HEAD którym były tytuł i opis wpisu i już zaobserwowałem przyjajmniej jedną drobną różnice gdzie w rankingu google moja podstrona z tą pozycjonowaną zamieniły się miejscami.

O tym że zdjąłem podlinkowania pod URL już chyba pisałem na forum ale nie zauważyłem żadnego konkretnego efektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności