Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 z domeny z filtrem (ale oczyszczonej)

Greg32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu walczę z filtrem (nienaturalne linki). Zrzekłem się setek linków, ale google za każdym razem znajduje kilka 'złych' i nie

uwzględnia moich próśb o ponowne przywrócenie strony do indeksu.

Kupiłem nową domenę z historią (ta sama tematyka), bez filtrów i zastanawiam się co się stanie jak ustawie przekierowanie 301 ze starej na nową ?

Dużo się mówi o tym, że jak serwis będzie ten sam to filtry też się przeniosą, ale skoro zrzekłem się na tamtej stronie większości linków i jakieś tylko śladowe

ilości tych złych zostały, to czy w takim razie 301 nie byłoby ok ?

To 301 rozumiem, że nie przenosi mi mocy linków, których zrzekłem się na poprzedniej domenie, dobrze mówię, jak to jest ?

A możesz napisać jaki sens jest robić 301 jak z linków się wystrzelałeś?

Dziś z 301 jest różnie. Czasem zadziała, czasem nie.

Mi osobiście nigdy nie zdarzyło się w przypadku filtra ręcznego by po 301 poleciał na nowa domenę. W przypadku algorytmicznego zazwyczaj przelatywał po 301 na nową domenę.

Lepiej już zaczynaj od nowa z zakupioną domeną, a na starej stronie napisz: koniec :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zrezygnowałem z tych 'złych' , ale mnóstwo dobrej jakości zostało, które były zbierane przez lata.

Jeśli 301 w takim wypadmku mogłoby więc pomóc, to wolałbym z tego skorzystać niż budować wszystko od totalnego zera...

Zresztą na starej stronie jest jednak jakiś ruch, nowa domena była by identyczna więc gdybym zrezygnował z 301 to utrace ruch z aktualnej strony, bo przecież nie zostawię 2 takich samych

serwisów (kopie) na różnych domenach.

A skąd wiesz które to są te złe? G samo nie wie, które to są złe linki. G dowiaduje się o złych linkach dopiero jak się ich zrzekasz. No dobra, dziś wie G więcej o złych linkach, bo specłowcy pokazali, które linki są złe sami :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności