Skocz do zawartości

Drastyczny spadek zarobków po zmianie szablonu na responsywny

Ernii

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem szablon na responsywny, by strony lepiej wyświetlały się na urządzeniach mobilnych i tym samym zwiększyć ruch... i rzeczywiscie ilosć użytkowników mobilnych znacząco poszła w góre, czas przebywania na stronie też, współczynnik odruceń zmalał, ale zarobki z adsense mocno spadły. CTR, RPM poleciały masakrycznie w dół.. z urządzeń mobilnych nie ma ani jednego koiknięcia..

Mobilni nie klikają w reklamy, czy jak?

Zmieniłem szablon na responsywny, by strony lepiej wyświetlały się na urządzeniach mobilnych i tym samym zwiększyć ruch... i rzeczywiscie ilosć użytkowników mobilnych znacząco poszła w góre, czas przebywania na stronie też, współczynnik odruceń zmalał, ale zarobki z adsense mocno spadły. CTR, RPM poleciały masakrycznie w dół.. z urządzeń mobilnych nie ma ani jednego koiknięcia..

Mobilni nie klikają w reklamy, czy jak?

nie klikają :) a jeżeli już to przez przypadek...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

To po co te całe gadanie o mobilności?

ilosć użytkowników mobilnych znacząco poszła w góre, czas przebywania na stronie też, współczynnik odruceń zmalał

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jakie zarobki? Przecież stron nie robi się pod zarabianie na reklamach. Jeżeli strony są robione tylko w tym celu to chyba jest to nawet niezgodne z regulaminem adsense.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No to w czym masz problem? Masz większy ruch, lepszy współczynnik odrzuceń, więcej czasu spędzonego w witrynie. Czyli jednak pomogło wprowadzenie wersji na komórki?

Podniesienie Twoich zarobków ??? No nie - jest odwrotie - Ty masz zarabiać jak najmniej.

Mobilni nie klikają w reklamy - używam telefonu komórkowego przez cały dzień - reklamy zamykam lub pomijam szerokoim łukiem. Klient mobilny jest specyficzny: potrzebuje dostac informację szybko, ma być treściwa, nie za długa aby nie było tl;dr, odpowiednio sformatowana .. i tyle.

Mobilni nie klikają w reklamy na komórkach. Na tabletach już tak ale to nie to sao co desktop.

POczytaj sobie o eyetrakingu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mobilni nie klikają w reklamy na komórkach. Na tabletach już tak ale to nie to sao co desktop.

Ja co prawda od niedawna bawię się w adsense, ale za ostatnie 28 dni wyniki mam takie:

wszystkie: 10,98 zł, z tego mobilni: 0,03 zł

aczkolwiek dane nie są wiarygodne, bo analitycs coś ostatnio świruje, jednego dnia mam 113 wejść, a drugiego 0, by w kolejnym mieć np 60... poza tym mam ostatnio zarobek w adsense 0,03zł w danym dniu, a kliknięć 0 :( więc dziwne rzeczy się dzieją ...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Nie. Klasyczne są.

A czy zmieniły Ci się miejsca reklam? Moja strona po zmianie na responsywną, miała nadal podobną strukturę (wygląd i miejsca reklam). Odnotowałam spory wzrost kliknięć i zarobków, no ale wszystko zaczęło lecieć z początkiem roku. Więc bycia responsywną za to nie winię. Jako ciekawostkę mogę podać, że od kilku dni byłam na nich wkurzona i posprzątałam stronę z reklam (zostały dwie - na początku i na końcu wpisu). RPM cały czas podobny...

Do M0drzew:

To za mało wejść, żeby coś powiedzieć na pewno. Poczekaj aż będziesz miał przynajmniej 1 000 dziennie na daną stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności