Skocz do zawartości

Może by tak nowy katalog?

nomado

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie małe wyjaśnienie - nie założyłem tego tematu w dziale "Przedsięwzięcia forumowiczów" bo nawet nie wiem jeszcze czy to przedsięwzięcie zaistnieje :)

Mam całkiem fajną domenę, która wygasła komuś kto prowadził od bodajże 2006-2008r. katalog stron. Domena wygasła, wyleciała z indeksu i ciągle spada. Szkoda żeby się zmarnowała - takie moje zdanie :) Gdy tylko ją upolowałem, zacząłem się zastanawiać czy nie fajnym pomysłem byłoby zrobienie nowego katalogu stron. Katalogu nie postawionego na gotowym skrypcie jakich wiele w sieci, ale nowego unikalnego, napisanego od początku, praktycznie od zera. Pomyślałem - dlaczego nie? Zasięgnąłem opinii jednego z naszych kolegów z forum co do wartości domeny i ostatecznie wydałem te 14 zł z hakiem :paker:

Następnie zacząłem się zastanawiać, jakie funkcjonalności mogłyby okazać się przydatne użytkownikom, jakich nie ma żaden katalog - ale Bóg wie czego nie chciałbym wdrażać.

W związku z powyższym chciałbym prosić Was o udzielenie opinii na ten temat. Czy to się w dzisiejszych czasach opłaca? Czy ma sens? Jeśli tak, to jakich innowacji byście oczekiwali?

Zrób katalog z firmami z jednej branży. Żeby ludzie nie tylko skupiali się na wartości linków ale także na wartości reklamowej. Architekci czy firmy przewozowe np. chłodnicze. Zbuduj brand. Później możesz to rozwinąć np. w giełdę. Chłopaki ze smartfrigo coś takiego rozbujali.

Jak robisz branżowy zastanów się nad branżami, które są zawsze obecne, bez względu czy jest kryzys czy nie. Ludzie na pewno muszą jeść i pić, w coś się ubrać, leczyć się i umierać. Więc pomyśl jaka branża zawsze się na rynku trzyma i walczy z konkurencją ostro.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

Jak robisz branżowy zastanów się nad branżami, które są zawsze obecne, bez względu czy jest kryzys czy nie. Ludzie na pewno muszą jeść i pić, w coś się ubrać, leczyć się i umierać. Więc pomyśl jaka branża zawsze się na rynku trzyma i walczy z konkurencją ostro.

A może lepiej exclusive - jachty? wille z basenem w ciepłych krajach? hydraulicy w beverlyhills? złote wanny z platynowymi kranami na Ukrainie?

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Lepiej nic nie rób i pozycjonuj się linkami z PIO pisząc 20 tysięcy ironicznych postów. :faja:

To nie była ironia... znajomy ma blog (katalog? miniportal?) o ekskluzywnych meblach w Skandynawii (chyba Norwegia), za klik dostaje po 6-10zł. Poza tym wiesz co to burza mózgów? nie krytykuje się nawet najbardziej głupich pomysłów, tylko wybiera najlepsze... potem się może okazać, że z głupiego pomysłu robi się biznes na którym zarabia się miliony... inny znajomy miał budkę (blaszak) z sadzonkami roślin (warzywa, krzaki) na początku lat 90tych, wszyscy się z niego śmiali, dzisiaj jest jedną z największych firm na Dolnym Śląsku - zaopatrzenie rolnictwa/ogrodnictwa

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Masz rację M0drzew z każdego pomysłu może powstać duży biznes, trzeba próbować i nie bać się krytyki...

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Jak tak dalej pójdzie to zrobi się z tego niezła kobyła 😊 Planuję zrobić nie tylko katalog stron, ale też katalog innych "obiektów". Czyli coś na zasadzie portalu lub platformy SEO.

Podoba mi się pumpek twój pomysł. Jak najbardziej widziałbym go w projekcie.

Lepiej nic nie rób i pozycjonuj się linkami z PIO pisząc 20 tysięcy ironicznych postów. :faja:

To nie była ironia... znajomy ma blog (katalog? miniportal?) o ekskluzywnych meblach w Skandynawii (chyba Norwegia), za klik dostaje po 6-10zł.

A dużo ma klików w skali miesiąca? Fajny temat :)

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności