Skocz do zawartości

Czyżby mityczny sandbox? :P

sir nimek

Rekomendowane odpowiedzi

Siedziałem sobie z pewną stroną w serpach na 5 hasełk na pozycjachn od jeden do 3. Bylo mi z tym dobrze bo trwalo to z rok czasu. Dodawałem tam sobie spokojnie linki nie codziennie raz na m-c raz na 2 tygodnie różnie tak tylko aby pozycję utrzymać bo hasełka łatwe.

Nagle strony tej nie ma w pierwszym tysiącu pod żadne hasełko nawet na te niepozycjonowane wyleciała.

W site: pokazuje mi wszystkie pieknie zaindeksowane podstrony bez adresu głownego www.strona.pl

zamiast tego wyskakuje strona.pl a podstrony już normalnie z www. Do strony z adresem bez www nie prowadzi żaden link.

Na niektóre hasła zamiast wcześniejszego wyniku www.strona.pl pojawia sie www.strona.pl/index.html

Dla Google adres w postaci www.strona.pl jakby w ogóle przestal istnieć.

Zastanawia mnie czy to chwilowy problem z google czy już jakiś filtr tudziesz inne badziajstwo. Dodam że podstrony serwisu mają się dobrze.

Doświadczył ktoś kiedyś czegoś takiego?

Edyta: Co ciekae taki stan jest na wszystkich dostępnych DC

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Doświadczył ktoś kiedyś czegoś takiego?

ja czegoś podobnego doświadczyłem, ale dosyć dawno ... za czasów jaggera i nie chcę krakać ;)

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

no to opowiadaj bo generalnie zdarzyło mi się coś podobnego ... i nic nie mogę z tym zrobić. dałem 301 na www , zaindeksowało poprawnie stronę z www ale pozycje jak poleciały tak nie chcą wcale wrócić.

zrobiłeś coś ze swoją sytuacją?

Gimlak jeszcz nic. Dopiero zaczynam coś robić. Pierwsze na co wpadłem to przekierowanie z adresu bez www na www, ale skoro mówisz że u Ciebie nie pomogło to będę myślał nad czymś innym.

Jak coś zdziałam to się odezwę. Mam w zanadrzu parę pomysłów :P

Edyta

Nie wiem zerg ile u Ciebie ...

Diwi coś Ci się pomyliło. Ja nie Zergawis :P aż tacy podobni do siebie jesteśmy? ;)

Wiem u mnie też były wyloty homepage na 1 do 3 dni ale tylko na pojedyńcze frazy nigdy na wszystkie. Pożyjemy zobaczymy.

Moje strony też wylatywały na wszystkie frazy (tak jakby google gubiło strone główną)

Pozdrawiam

Też mi strona główna znika(ła) na frazę na dzień, potem wracała, mało tego jest już normalne że co przesiądę się ( w domu) na innego kompa to zupełnie jest na innych pozycjach - róznica 2-3 stron czasem więcej. Jak nie mogę jej znaleść to idę do żony na laptopa i tam zawsze jest w wynikach ;) . Więc proponuję relaks. sir nimek, nie sądzę że to filtr po prostu G-lowi odbija

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Chyba mój post z wątku Wyskoczylem z sandboxa powinien znaleźć się tu.

Te dwa wątki są raczej o tym samym (już nawet pomijam tytuły).

Kiedy dokładnie wyleciały Wam te strony. Czy są jakieś w miarę racjonalne powody dla których strony mogły dostać filtra? Pocieszam się tym, że to pewnie chwilowe problemy techniczne Googla.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

mialem taka sytuacje calkiem niedawno,podstrony ladnie indeksowalo natomiast indexu wogole:/... a drugi przypadek to taki ze niedawno wyleciala mi strona pod jedno glowne haslo:O....takie pytanie do Was jeszcze...czy to prawda ze allinanchor nie dziala juz tak jak dawniej?bo niedawno cos takiego przeczytalem...

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

allinanchor nie ma już w spisie operatorow G i na 100% nie działa tak jak powinno [...]
Fakt, nie działa tak, jak powinno, ale filtr daje się nadal stwierdzić przy jego pomocy. W każdym razie, jesli coś jest po allinachor, a nie ma tego bez allinanchor. to na pewno jest... coś nie tak :)

Kurde mam identyczna sytuacje, nie mowie tu o tych stronach co wyskoczylem z filtra i opisalem to w osobnym watku (a wlasciwie wyskakuje i wskakuje caly czas na zmiane), tylko o innej zupelnie domenie. Jest w indexie, jest sobie pozycjonowana pod 4 dosc trudne haselka, wszystkie gdzies kolo 4 - 6 pozycji, dzisiaj nie moge znalezc pod zadne haslo w pierwszej setce, dalej nie szukam, raczej nie zbyt duzy przyrost linkow, bo linkuje powoli. Domena tez juz z pol roku ma w googlu....

Oj dziwne rzeczy sie znowu zaczynaja dziac w google... a nam jak zwykle nie zostaje nic innego, jak tylko czekac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności