Skocz do zawartości

Czyżby mityczny sandbox? :P

sir nimek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam to samo

tyle ze u mnie to na duzo wieksza skale...

Stracilem pozycje dla kilkudziesieciu slow kluczowych (pierwsza piatka) - no i najwazniejsze 1 miejsce na fraze agd rtv - wszystko polecialo na leb na szyje - u konkurencji to samo.

Strona glowna jest zaindeksowana ale pozycja na fraze gdzies daleko - moze w setce sie miesci. Natomiast podstron nie ma w ogole.

Ta sama sytuacja dla 8 innych serwisow.

Najpierw pomyslalem o jakims banie googla - ale za co ? Nie spamujemy, o pozycje walczylismy 1,5 roku.

Dodatkowo zauwazylem to samo co u niektorych tu piszacych - 50.000 bl poszlo w cholere, obecnie zaindeksowanych mam 1,300.

Czy to jest przyczyna ? Nie wiem. Wiedze do pozycjonowania zdobywalem w praktyce - moje sposoby mocno roznily sie od Waszych (sledze forum aby porownywac wiedze) - ale teraz wiem tylko jedno:

wobec obecnego zachowania google - cala zdobyta wiedze moge sobie ********.

:)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stało się dokładnie to samo co około 3 tygodnie temu - poleciały nowe kopie stron.

Moje strony trzymają sie twardo (nawet niektóre lekko w górę), pomimo totalnie nieaktualnych kopii z 28 stycznia(!). 3 tygodnie temu niektóre zaliczyły wypad z indexu, ale podniosły się w przeciągu tygodnia.

Coś mi tu śmierdzi testami nowego algorytmu - dwa "resety" cache w ciągu miesiąca to nie jest normalne...

Pozdr,

Z

Ja już mam po stresie :)

Srona wróciła. Pełny luz :D

Było stresu na 2 dni ;)

Zerg niestety ma rację, to jakiś brzydki objaw kolejnego updatu google.

No Panowie szykować tyłki. W najbliższych tygodniach Google prawdopodobnie da nam po du**e. :)

A u mnie stronka poleciala na 2 sposrod ok. 10 slow/fraz kluczowych. Pozycja zostala utrzymana na wszystkich Dc, za wyjatkiem 72.14.221.104.

Po wpisaniu allinanchor:slowo wszystko jest jak trzeba.

Mimo wszstko mysle, ze to chwilowe, bo nie ma zadnych przelsanek ku temu zeby wlasnie ta strona wyleciala. poza tym nie rozeszlo sie na inne Dc, ale trwa juz 2gi dzien.

Dodatkowo strona glowna jest widoczna pod innymi frazami na tym dc, natomiast pod nazwa firmy (jedno ze slow ktore polecialo) pokazuje sie tylko podstrona na jakims 15 miejscu. Tak jakby o stronie glownej google zapomnialo.

A ja mam dalej nerwa moja strona była na pierwszej stronie na 10 pozycji teraz jest na drugiej na ostatnim miejscu a parę dni temu była jeszcze dwa oczka wyżej czyli spada coraz niżej.

Mam nadzieje że to kilku dniowe zawirowania bo nie wiem co robić.

Witam wszystkich (moja pierwsza wypowiedź na forum;))

Mam to samo co miał sir nimek :/

do 28 czerwca średnio ~1200 unikalnych wizyt dziennie, 28 czerwca spadek do stówy i się utrzymuje. Site: nie pokazuje indexu, wszystkie pozostałe strony są. Sprawdzałem 20 słów - 19 poleciało poza pierwsze 500 wyników, jedno znajduje się koło 200 pozycji. Poleciały też wszystkie subdomeny. Allinanchor też nic nie pokazuje. Jedyne co robiłem "dodatkowego" z tą stroną (poza treścią) to linkujpro :/

Z site: poleciały też indexy z subdomen.

Lekka załamka.

dymna.jpg

update w googlach (potrwa tak do końca miesiąca jak sądze) - świeżo pozycjonowane strony będą się majtać w wynikach

strony z dłuższym stażem powinny staś spokojnie.

Natomiast nie sądze aby to były jakieś zmiany w algorytmie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jestem po wymianie korespondencji z polska zaloga googla, oprocz tego ze niewiele moga mi pomoc, ich inzynierowie maja przypatrzec sie mojej sytuacji,

jak juz pisalem mam to samo co wiekszosc z Was , tyle ze na wieksza skale i tym razem strony glownej nie ma juz w indeksie googla.

Ban ? Nie stosowalem zadnych niedozwolonych technik, moze zlosliwosc konkurencji ? Sam znam sposoby na wkrecenie bana .. ale gram fair play.

W kazdym razie wszystko wygladalo tak:

1. Znikamy z pozycji, z wiekszosci

2. Powoli spadamy z pozostalych pozycji

3. Zauwazam wyczysczone BL - z 50.000 od 2 miesiecy zaindeksowanych jest 1,300

4. Strony glownej nie ma w indeksie..

Czy ktos wie, co to moze byc ?

Cholera...

Natomiast nie sądze aby to były jakieś zmiany w algorytmie.

Dwa "resety" cache w ciągu miesiąca po których spidery dostają fioła i łykają wszystko jak młode pelikany sugerują właśnie jakieś zmiany w algorytmie.

Aczkolwiek nie dopatrzyłem się jak narazie żadnych tego przejawów.

Czy ktos wie, co to moze byc ?

Tak, prawdopodobnie podzieliłeś los pana Franka od limuzyn :D

https://www.google.com/intl/pl/webmasters/seo.html

Pozdr,

Z

bardzo możliwe, że jest to spowodowane chęcia wyczyszczenia wyników bo w ciągu ostatnich 3ch miesięcy wyniki wyrzucane przez googlarke na niektóre frazy potroiły sie a nawet i więcej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam,

Ja tu się rzadko wypowiadam bo na moje strony nie moge narzekać - pozycja jest zadowalająca. Mam tylko 1 problem o którym tu mówicie od kilku dni...

Tydzień temu postawiłem nową stronkę --> cel: pierwsza 5 w Google na 2 średnio-trudne frazy. Ku mojemu zdziwieniu strona po 2 dniach już była w Google i to na 4 miejscu (dla 1 frazy). Potem zrobiłem chyba najgłupszy błąd - wsadziłem mały banerek + słowo kluczowe do 1 portalu na wszystkie podstrony...

Nie wiem czy się Google wkurzyło ale wypadłem z wyników 2 dni temu (czyżby Sandbox???) za to inne podstrony ładnie się prezentują... Wywaliłem ten baner i zobacze co się będzie działo. Zostaje tylko mieć nadzieje że strona wróci za kilka dni...

Jeżeli zdażyło Wam się coś podobnego proszę o poradę co teraz robić.. czekać i modlić się o powrót do łask czy działać --- tylko JAK???

POZDRAWIAM I CZEKAM NA WIADOMOŚCI!:)!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności