Skocz do zawartości

Jak wybrać dobrą ofertę pozycjonowania?

sokoolka

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka! Takie pytanie mam, jak poznać dobrą ofertę od pozycjonerów?

Jestem na etapie szukania firmy która wypozycjonuje moją stronę w UK, na frazy london photographer, london wedding photographer, london wedding photography.

Otrzymuję oferty które wyceniaja frazę na 100zł z wskoczeniem do TOP 10 po miesiącu!

Czy to nie jest za szybko i za tanio? Czy to jest w ogole realne bez dostania bana od google?

Na jakich warunkach najkorzystniej jest nawiązać współpracę; za efekt? abonamentowo?

Jaki jest realny czas dostania sie do TOP 10?

Ciekawostka z którą się spotkałam przy zasadach współpracy czy można "spauzować" pozycję żeby nie weszła na daną pozycję.

"po otrzymaniu zaliczki kontynuuje moją pracę by witryna dotarła do Top 5 w Google ale….UWAGA NIE WPUSZCZAM JEJ TAM! Strona zatrzymuje się w pobliżu Top 10 Google, a dokładnie na drugiej stronie wyników i pauzuje. Wpuszczę ją na Top 5 jeśli otrzymam końcową płatność."

Wiem, że trochę dużo pytań, jednak chciałabym rozjaśnić sobie trochę temat i nie wpakować się w jakieś ..... :)

Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam

"po otrzymaniu zaliczki kontynuuje moją pracę by witryna dotarła do Top 5 w Google ale….UWAGA NIE WPUSZCZAM JEJ TAM! Strona zatrzymuje się w pobliżu Top 10 Google, a dokładnie na drugiej stronie wyników i pauzuje. Wpuszczę ją na Top 5 jeśli otrzymam końcową płatność."

Make my day.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Proponuję przenieść do działu dowc*py.

Takie cuda to nawet w AdWords nie ośmieliłbym się zaproponować.

Jeśli możesz, podaj nazwę firmy, pośmiejemy się wszyscy.

Odległość od tego "pozycjonera" jest odwrotnie proporcjonalna do szans wpakowania się w jakieś .....

Chyba, że facet myśli o google.pl "bo przecież w londynie też ktoś może używać"

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Proponuję przenieść do działu dowc*py.

Takie cuda to nawet w AdWords nie ośmieliłbym się zaproponować.

Jeśli możesz, podaj nazwę firmy, pośmiejemy się wszyscy.

Odległość od tego "pozycjonera" jest odwrotnie proporcjonalna do szans wpakowania się w jakieś .....

Chyba, że facet myśli o google.pl "bo przecież w londynie też ktoś może używać"

A nie będę tak oczerniać kogoś, dla ciekawych łatwo znaleźć wpisując treść w google :)

A jakieś odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania ?:)

Miałem niedawno podobny problem. Firmy znalezione w internecie wysyłały mi oferty, które zweryfikowałem przy pomocy tego forum i ponoć także zaliczały się do tych "śmiesznych". Dałem ogłoszenie tutaj - odzew był duży i zdecydowałem się na jedną z firm z mojej miejscowości ( wrocław ) i właśnie z tego forum. O rezultatach nie mogę jeszcze pisać, bo jest za wcześnie, ale też nie zamierzam lać wody, że każdy wybór firmy stąd jest super - na razie jest ok i tyle.

Otrzymuję oferty które wyceniaja frazę na 100zł z wskoczeniem do TOP 10 po miesiącu!

Czy to nie jest za szybko i za tanio? Czy to jest w ogole realne bez dostania bana od google?

Jak na frazy które wymieniłeś z wynikami w UK - no chance

Na jakich warunkach najkorzystniej jest nawiązać współpracę; za efekt? abonamentowo?

Jaki jest realny czas dostania sie do TOP 10?

Zastanów się czy lepiej płacić z góry za coś czego nie widać czy dopiero jak będzie to zauważalne. Także odpowiedź jest jednoznaczna. Jednak w tym przypadku rozsadna bylaby opcja oplata stala + prowizja za efekt

Ciekawostka z którą się spotkałam przy zasadach współpracy czy można "spauzować" pozycję żeby nie weszła na daną pozycję.

Miszcz

Zastanów się czy lepiej płacić z góry za coś czego nie widać czy dopiero jak będzie to zauważalne.

No właśnie... Ja sobie zamówię jakąś sesje zdjęciową, najlepiej gdzieś w alpach - gość mi fotki pstryknie, zrobi odbitki i w sumie jak większości rodziny się spodobają to zapłacę. Bo po co płacić za coś co może się nie spodobać?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Blake, masz rację ale to nie dotyczy tej branży, mowa jest o ofertach które autor pytania może wybrać i stąd odpowiedź jest jednoznaczna (stawiając dwie podobnej jakości firmy). Nie poruszałem kwestii rozliczeń w kategoriach "jak moim zdaniem powinno być" tylko co się bardziej opłaca i tyle, sam zresztą na miejscu zlecającego byś tak wybrał

dla ciekawych łatwo znaleźć wpisując treść w google

Nie dziwię się, że na stronie nie podali żadnych danych firmy.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Nie dziwię się, że na stronie nie podali żadnych danych firmy.

Bo kolega "doktorpotencja" z Sosnowca nie ma firmy ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy ktoś może podać mi przewidywany budżet z jakim muszę się liczyć na powyższe frazy? 100? 500? 1000?

Trochę mnie to dziwi, że pisząc do firm pozycjonerskich one zamiast wrócić do mnie z ofertą pytają o to jaki mam budżet:/ Przecież to oni powinni wycenić swoją pracę, ja mogę co najwyżej się na to zgodzić lub nie lub coś ponegocjować.

Jak mam podawać cenę za coś o czym generalnie nie mam pojecia :/ ???

Twoj problem można przedstawić tak :

chce kupić samochód : a jaki Pan ma budżet ? Nie wiem to Pan sprzedaje samochody...

Chyba jesteś w stanie oszacować ile jesteś w stanie w ciągu roku wydać na reklamę swoich usług w internecie .. jeśli nie jesteś tzn. że nie potrafisz zarządzać swoim biznesem a co za tym idzie nie jesteś poważnym partnerem z którym pozycjoner chciałby podpisać umowę.

Twoj problem można przedstawić tak :

chce kupić samochód : a jaki Pan ma budżet ? Nie wiem to Pan sprzedaje samochody...

Chyba jesteś w stanie oszacować ile jesteś w stanie w ciągu roku wydać na reklamę swoich usług w internecie .. jeśli nie jesteś tzn. że nie potrafisz zarządzać swoim biznesem a co za tym idzie nie jesteś poważnym partnerem z którym pozycjoner chciałby podpisać umowę.

:kwasny: Samochód jakoś sprawdzisz jaką ma wartość, jest to namacalne a przy usługach tak prosto nie jest.

Choć dla mnie jest naturalne, że jak ktoś się pyta o cenę to ją podaję a nie pytam jaki ktoś ma budżet. Stać go to się odezwie, nie stać go to nie, też dobrze. A nie takie liczenie, a może da więcej niż wołam :/

Nie wiedziałam, że to taka tajemnica :nie_powiem:

Trochę mnie to dziwi, że pisząc do firm pozycjonerskich one zamiast wrócić do mnie z ofertą pytają o to jaki mam budżet:/ Przecież to oni powinni wycenić swoją pracę, ja mogę co najwyżej się na to zgodzić lub nie lub coś ponegocjować

Generalnie jest tak, że firmy pytają o budżet gdyż chcą wyciągnąć jak najwięcej. Pod twój budżet przygotują ofertę.

Każda firma zajmująca się pozycjonowaniem powinna posiadać umiejętności określenia ceny za swoją usługę. To jest standard w usługach. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Każda firma zajmująca się pozycjonowaniem powinna posiadać umiejętności określenia ceny za swoją usługę

Hehe, genialne, kolejny cytat roku!

To jest dokładnie tak jak z samochodem. Idziesz do komisu i mówisz, że chcesz samochód - sprzedawca się pyta jaki ma pan budżet, bo nie wiem czy wystarczy tico, czy mam szukać wśród mercedesów. Tak samo jest tutaj, przynajmniej w poważnych firmach - mogę wyłożyć XXX PLN - co możecie zaoferować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności