Skocz do zawartości

Blokowanie spamowego ruchu

gollumek

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu walczę z spamem w szczególności na stronach na Wordpress. Oczywiście sporą część spamu można usunąć poprzez .htaccess, ale i tak niektóre "strony" przechodzą, dlatego tutaj są przydane filtry GA. Kilka dni temu znalazłem "fajna stronę", która automatycznie wygenerowała filitry z uwzględnionymi stronami spamowymi.

Podrzucam link:

referrerspamblocker.com

3 dzień testów i tylko jedna strona spamowa wpadła. 

Od dłuższego czasu walczę z spamem w szczególności na stronach na Wordpress. Oczywiście sporą część spamu można usunąć poprzez .htaccess, ale i tak niektóre "strony" przechodzą, dlatego tutaj są przydane filtry GA. Kilka dni temu znalazłem "fajna stronę", która automatycznie wygenerowała filitry z uwzględnionymi stronami spamowymi.

Podrzucam link:

referrerspamblocker.com

3 dzień testów i tylko jedna strona spamowa wpadła. 

Ty tak serio?  :olaboga:

• 1 miesiąc temu...

przecież tylko przez xanna się dodatkowy link pokazał ;)

nie wiem czy było ale, około 400 najbardziej dokuczliwych znajdziesz w segmencie

https://www.google.com/analytics/web/template?uid=IBfoznLkRw6REcruDlEMAg

link dzięki Mariuszowi  na fb

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 2 miesiące temu...

przecież tylko przez xanna się dodatkowy link pokazał ;)

nie wiem czy było ale, około 400 najbardziej dokuczliwych znajdziesz w segmencie

https://www.google.com/analytics/web/template?uid=IBfoznLkRw6REcruDlEMAg

link dzięki Mariuszowi  na fb

U mnie ta lista nie za bardzo się sprawdza :/

Producent zbiorników ze stali nierdzewnej. Indywidualne podejście,doświadczenie, wysoka jakość obsługi i produkowanych zbiorników. Skontaktuj się z nami!

• 1 miesiąc temu...

A po o te wszystkie kombinacje? Nie wystarczy dodać filtr uwzględniający ruch z własnego hosta? Jak tak zrobiłem i mam spokój. 

Mam tak zrobione i niestety pojawiają się kolejne śmieciowe odsyłacze :/ 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

Uwzględnienie tylko ruchu z nazwy własnego hosta nie daje też rady w przypadku próby odfiltrowania ze spamu danych historycznych - przynajmniej u mnie nic to nie dało. Dostałem w spadku konto GA, 0 filtrów, chciałem ocenić ruch historyczny więc utworzyłem nowy segment z warunkiem: filtr sesje uwzględnij, nazwa hosta zawiera mojadomena.com

Po załadowaniu segmentu analizuję odesłania poprzez dodatkowy wymiar nazwa hosta i widzę, że m.in. wejścia z serwisów:

buttons-for-website.com
best-seo-offer.com
success-seo.com
buttons-for-your-website.com
100dollars-seo.com
success-seo.com
rankings-analytics.com
videos-for-your-business.com
best-seo-solution.com
buttons-for-website.com
semaltmedia.com
videos-for-your-business.com

nastąpiły przez moją nazwę hosta.

Ostatnio czytałem, że dobrym sposobem na wyeliminowanie referrar spamu jest dodanie kilku ID. Boty zazwyczaj atakują tylko 1, więc jesli podepniecie swoją stronę pod 2 lub wyższy problem powinien być wyeliminowany. Minus tego rozwiązania jest taki, że można go zastosować raczej przy nowych stronach. Obecnie testuję to rozwiązanie, dam znać czy faktycznie ma to sens. 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności