Skocz do zawartości

[sprzedam] Narzędzie do odpytywania WHOIS

hiper

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Od kilku lat używam własnego narzędzia do sprawdzania whois domen.
Napisałem ten skrypt ponieważ chciałem mieć możliwość odpytywania serwerów whois na swoim komputerze (lub na hostingu) bez konieczności "chodzenia" po różnych stronach. Poza tym zależało mi na stworzeniu swojej prywatnej i wygodnej w użyciu bazy, przechowującej informacje o tym jakich domen szukałem i kiedy oraz przechowującą wynik zwrócony przez serwer whois.

Mając taką bazę można dane w niej zawarte łatwo przetwarzać na wiele różnych sposobów, zgodnie z własnym zapotrzebowaniem teraźniejszym lub przyszłym.

Dodałem możliwość wyszukiwania domen w bazie przez podanie słowa kluczowego (lub fragmentu) - wyszukiwarka szuka w nazwach domen i danych z whois. Jest też możliwość przejrzenia historii wszystkich dotychczas sprawdzonych domen. Skrypt informuje użytkownika, kiedy ponownie sprawdzana domena istnieje już w bazie i pokazuje whois z archiwum. W każdej chwili mam możliwość ponownego odpytania whois i zapisania wyniku w bazie. Przy kolejnym sprawdzeniu tej samej domeny jestem informowany, że whois był tutaj sprawdzany więcej niż raz i że istnieje "historia" domeny. Wówczas mam możliwość przejrzenia wszystkich historycznych sprawdzeń. Niektóre domeny mają naprawdę ciekawą historię... ;)

Skrypt obsługuje obecnie 180 końcówek oraz domeny IDN. Ostatnio zacząłem dodawać nowe końcówki i będę kontynuował, aż dodam wszystkie. Aktualizacje skryptu są darmowe.
Istnieje możliwość sprawdzenia danych po numerze IP.

WYMAGANIA:
PHP + MYSQL.
Można uruchomić na hostingu albo na własnym komputerze z zainstalowanym programem typu XAMPP, WAMPP, Krasnal, itp. W razie potrzeby pomogę.

Cena 30 zł, płatność przelewem lub przez PayPal
Jest możliwość dokonania modyfikacji na życzenie, za dodatkową opłatą.

Zainteresowanym udostępnię link do wersji demo.
sweeps@gazeta.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności