Skocz do zawartości

Problem z pojawieniem się fraz

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach prowadzonego testu mam dość dziwną sytuację i prosiłbym Was o opinię ;) Niestety nie mogę podać adresu strony z kilku ważnych dla mnie powodów. Wracając do tematu

- domena jest świeża,

- optymalizacja zrobiona pod 3 frazy - wszystkie na stronie głównej (posiada grubo ponad 4k znaków unikalnej treści). Oprócz strony głównej są jeszcze dwie podstrony także z unikalną treścią w tej samej tematyce,

- frazy nie są mega trudne (i absolutnie nie są to frazy lokalne typu "fryzjer Warszawa"), na drugiej stronie (fakt faktem, że domena ma ponad roczną historię ale efekty ma bez szaleństw) udało mi się na jedną z nich uzyskać TOP10 po tygodniu,

- linkowanie wykonane (głównie linki z for - 20-30 sztuk w ciągu trzech tygodni), linkowana tylko strona główna,

- pozycje sprawdzam od 3 tygodni, strona istnieje ponad miesiąc,

- w panelu ustawiłem sprawdzanie do 1000 pozycji,

- w ręcznym przeklikaniu wyników w Gogle dla podanych fraz pokazuje mi około 500 wyników,

- strona dodana do GWT,

- zaindeksowana już jakieś 3 tygodnie temu,

- najważniejsze - strona nie pokazuje się nawet na dzień w tym TOP1000. W ręcznym przeklikaniu wszystkich wyników także jej nie ma co mnie bardzo dziwi

Strona zaindeksowana już jakiś czas temu, opty zrobione (nasycenie fraz optymalne - nagłowki, title itp także. Sitemapa stworzona i dodana do GWT, szybkość ładowania strony na poziomie 75 punktów w PageSpeed Insight i wiele innych). Co ciekawe ostatnio w GWT wyskoczyło mi jedno wejście na stronę poprzez frazę z długiego ogona (aktualnie fraza ta jest na 36 pozycji) ale dlaczego totalnie nie pojawia się w wynikach dla głównych fraz? Optymalizacja wykonana naprawdę solidnie (niejednokrotnie dla trudniejszych fraz wbijałem "świeżyny" na dobre pozycje - bez spamu) a tutaj cały czas cisza. Ktoś miał podobną sytuację?

Przesadziłeś z linkowaniem i załapałeś filtra :) Ostatnio robiłem test listy 100 katalogów Cezzego po miesiącu wszystkie frazy są w topach. Frazy na poziomie 708 000. W tej chwili strona ma około 4k linków i ładnie się pnie w wynikach.

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Ja tam bardzo ostrożnie podchodzę jak czytam , że ktoś zrobił optymalizacje strony bo w 90% potem okazuje się , że ta "optymalizacja" jest guzik warta, a i wielokrotnie okazywało się, że po "optymalizacji" strona padła na pysk ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

warol - 20-30 linków z tematycznych for i spam? Nigdy nie zdarzyło mi się nic takiego ;)

Beerbant - robiłem już "kilka" optymalizacji i za każdym razem miałem po nich wzrosty. Ale tak jak pisałem wcześniej - nie chodzi mi nawet o topy ale o sam fakt, że strony nie ma w ogóle w serpach dla podanych fraz. Strona jest zaindeksowana, treść w całości widoczna przez Google, frazy w kluczowych elementach strony i totalny brak w serpach dla tych 3 fraz.

Zapleczak - akurat w tym teście nie chodzi mi o linki. One miały tylko lekko przyspieszyć efekty.

a nie jestem w branży "od wczoraj".

To poniżej raczej nie potwierdza tego co powyżej :D

linkowana tylko strona główna,

- optymalizacja zrobiona pod 3 frazy - wszystkie na stronie głównej

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie od wczoraj tylko od przedwczoraj a to robi różnice ;) W końcu czwarta strona nie chce coś wchodzić no to trzeba szukać przyczyny ;)

Rada jest taka - zrób "opty" (to jakiś slang nowy?) dla 400 stron, wypozycjonuj z 10k fraz i będziesz wiedział dlaczego masz problem z "pojawianiem się" frazy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dobrze zrobiona optymalizacja daje efekt pierwszej 30 dla fraz średnio trudnych. Oczywiście bez linków.

Możliwość jest kilka .

Kiepska optymalizacja. Linki ze złych źródeł, które spowodowały filtr. Sprawdzić to.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Został mi do napisania jeden post (limit do jutra) także na kolejne będe mógł odpisać dopiero jutro.

Beerbant - a czy nie mówiłem, że robię test? ;) Frazy są bardzo podobne, treść na to pozwala dlatego uważam, że nie ma problemu w tym, że wszystkie zawarte są na stronie głównej. Dodatkowo - strona to prosta "wizytówka" a jednym z celów testu jest linkowanie tylko głównej, bo przecież wizytówki są często linkowane na stronę główną.

W każdym razie - nie oszukujmy się, jeśli strona nie miałaby żadnej optymalizacji tylko daną frazę powtórzoną kilka razy (wraz z synonimami) to i tak powinna się pokazać na jakiejkolwiek pozycji (obecnie nie ma jej w ogóle w serpach). Frazy nie są mega trudne a na ostatnich pozycjach pokazują się wyniki, które nie maja nic wspólnego z moją frazą i są w nich również strony niezoptymalizowane. Sprawdziłem kilka ostatnich wyników i nie ma w nich totalnie nic z tych fraz.

Poza tym pisałem już, że na innej stronie uzyskałem efekt dla jednej z tych fraz po tygodniu / dwóch i była ok 10-12 miejsca (wszystko działo się jakieś 3-4 miesiące temu). Aktualnie jest 13-ta ale już się nią nie zajmuję. Początkowo poszło ok 10-15 linków i efekt jest do dziś.

blake - nawet tego nie skomentuje. Pisałem, że nie jestem "świeży" i nie mam zamiaru się więcej tłumaczyć. Jeśli masz szydzić z użytkowników to proszę Cię - nie wypowiadaj się.

SzlafRock - wiem bo niejednokrotnie po wdrożeniu optymalizacji uzyskiwałem skok z TOP60-80 na TOP20-30 (bez linkowania) i dlatego wiem, że jakikolwiek efekt powinien być. W GWT powiadomienia o ręcznym nie ma a algo przy tak krótkich działaniach i na tak małą skalę raczej odpada ;) Wszystkie podstawowe przyczyny sprawdziłem i dlatego umieściłem posta na forum. W przeciwnym razie nawet bym nie pisał. Uważam, że przypadek nie jest typowy i dlatego tu jestem ;)

Jeśli mam jeszcze dzisiaj coś odpisać to ściągnijcie ze mnie limit :) w przeciwnym wypadku własnie mam zablokowane dodawanie postów do jutra.

zaindeksowana już jakieś 3 tygodnie temu

Nie szukałbym na razie innej przyczyny. Przecież nieraz na efekty działania trzeba trochę dłużej poczekać.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W każdym razie - nie oszukujmy się, jeśli strona nie miałaby żadnej optymalizacji tylko daną frazę powtórzoną kilka razy (wraz z synonimami) to i tak powinna się pokazać na jakiejkolwiek pozycji (obecnie nie ma jej w ogóle w serpach).

A kto ci to powiedział że fraza musi się pokazać? O tym decyduje algorytm zwany Pandą!

P.S.

Unikalna treść wcale nie oznacza że jest dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności