Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Każde zaplecze się linkuje. W ten sposób z nic nie wartego robi się słabe, następnie średnie, a następnie coś warte. Jeśli masz strony tematyczne linkuj je na frazy tematyczne. Logiczne. Im lepsze będą osiągały pozycje tym większą moc będą dawać linki. Linkujesz w ten sposób zarówno zaplecze 1 rzędu jak i drugiego i dalej, różnicujesz tylko nakłady sił i środków przeznaczone na różne typy stron.

Co do zarządzania zapleczem polecam dział narzędzia.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Witam,

Jak dodać witryny do narzędzi dla webmasterów, tak by google się nie zorientowało, że te stronki są zapleczem? Rozumiem, że mogę je zarejestrować na oddzielny mail. Tylko co później zrobić jak zaplecze zacznie na siebie zarabiać np. z reklam. Jak wtedy pobierać kasę od google? Czy może lepiej wszystko rejestrować na jeden mail, jeśli zaplecze jest wartościowe?

Edytowane przez Uzytkownikname

C++/C (składnia + biblioteka standardowa, trochę SFML), Java (Swing głównie, podstawy). PHP, SQL, JavaScript, CSS, HTML - podstawy

Witam,

Jak dodać witryny do narzędzi dla webmasterów, tak by google się nie zorientowało, że te stronki są zapleczem? Rozumiem, że mogę je zarejestrować na oddzielny mail. Tylko co później zrobić jak zaplecze zacznie na siebie zarabiać np. z reklam. Jak wtedy pobierać kasę od google? Czy może lepiej wszystko rejestrować na jeden mail, jeśli zaplecze jest wartościowe?

Gdzieś już na tym forum widziałem podobne pytanie.

Ktoś mądry radził, że "ukrywanie się" przy kliku stronach to gra nie warta świeczki.

Przy większej ilości stron lepiej założyć kilka kont na męża/żonę/ciocię/babcię/psa sąsiada itp. ;)

BiuroTlumacza.pl to tanie tłumaczenia pisemne - przysięgłe, zwykłe i specjalistyczne. Współpracujemy z kilkudziesięcioma tłumaczami z całej Polski.

Wsparcie techniczne zapewnia serwis www.eGoldap.pl - Obsługa informatyczna firm, tworzenie stron, hosting, domeny

https://www.google.pl/addurl/ ten formularz już nie działa?

"Narzędzia dla webmasterów

Oj!

Strona, którą próbujesz wyświetlić, nie istnieje (404).

Powrót do strony głównej"

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=pl a tu trzeba się logować czyli dla każdej strony zaplecza zakładać maila?

powinno sie blokowac yahoo przez noindex ale jak zablokowac inne roboty i to https://www.backlinkwatch.com/index.php

? czy backlinkwatch jest dosyć skuteczny?

Edytowane przez uzytkownik78

Witam,

Co może być przyczyną, że jedna strona którą niedawno założyłem - zaplecze, skacze mi po google raz jest 50 w wynikach raz 80 a kiedy indziej np. przez tydzień nie ma jej w top100. Na razie nic z nią nie robię.

-------------

tapety ścienne

tapety ekskluzywne

tapety Warszawa

tapety Arte prestiżowe kolekcje tapet ściennych

Chciałbym tak krótko i szboko zapytać o kilka rzeczy:

1. czy samo zaplecze pozycjonować (osobiście myślę że obowiązkowo)? jak tak to na jakie frazy (myślałem nad zbliżonymi tematycznie do strony pozycjonowanej, ale nie takie same)?

2. Jeśli zaplecze to blog WP to linki we wpisach wstawiać od razu?

pozdro

ad 1. Tak, im lepiej podlinkowane strony zapleczowe tym większą moc będą miały linki z nich wychodzące. Linkujesz na anchory najlepiej związane tematycznie z tematyką linków prowadzących na zewnątrz.

ad 2. Ja osobiście czekam aż będę miał około 5 zaindeksowanych wpisów zanim zacznę wstawiać linki wychodzące.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

A kopie wikipedii jeszcze działają?

Szukałem właśnie w google pewnego encyklopedycznego hasła z dziedziny geografii.... i bardzo wysoko w serpach była taka jedna fajna, kopia wikipedii, bardzo charakterystyczna, bo content miał zmienione polskie znaki diaktryczne na odwrotne, "u" zamiast "ó", "ż" zamiast "rz" itp. Wyglądało to dosyć śmiesznie, ale jestem ciekawy co na to google? Do tego pare pluginów, dodatków, eresesów i czyżby gugiel nie traktował tego jako DC ?

ad 2. Ja osobiście czekam aż będę miał około 5 zaindeksowanych wpisów zanim zacznę wstawiać linki wychodzące.

a jeśli mogę spytać to robiłej jakieś testy?

Sam stawiam swoje pierwsze zaplecza, są to co prawda darmowe rozwiązania, ale chciałbym żeby jakąś moc przyniosły.

Na zaplecze można spróbować https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=130879 zenbloga

Na chwlę obecną zakłada mi blogi na 35 platformach blogowych. Kawał zaplecza można zrobić.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Dokładnie jak napisał designgraf o zaplecze trzeba dbać nie jest sztuką zrobić dużą ilość "zapleczówek". Sztuką jest o nie dobrze dbać.

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

tzn. szukam darmowych rozwiązań jak na razie (dopiero się uczę), co do dbania o zaplecze to staram się wstawiąć bardziej unikalne motywy niż są standardowo. Chcę też wstawiać wpisy co jakiś czas - tylko co ile? myślałem żeby tak raz w miesięcu wrzucić jakiś tekst +1200 dobrej jakości z odnośnikiem. To teraz pojawia się kolejne pytanie - czy z 1 zaplecza można zrobić tyle (w każdym wpisie) linków do jednej strony? czy lepiej do różnych stron lub np w co 2-3 tekscie dawać anchory?