Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

IT przeanalizuj sobie dwie strony z taką sama ilością linków takiej samej wartości gdzie jedna jest linkowana z własnego dedyka a druga ma linkowanie zdywersyfikowane i sprawdź która będzie wyżej, to raz.

Dwa naucz się w końcu myśleć logicznie (czyli kategoriami algo) jeżeli głównym założeniem algo jest zasada cytatu oraz założenie, że to internauci "głosują" linkami to dziecko z podstawówki doskonale sobie samo odpowie co jest logiczniejsze bo wie, że globalna sieć nie ogranicza się do jednego serwera ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie ma żadnej różnicy.

Zrób test albo zaproś mnie na dobry obiad to Ci pokaże.

Właśnie , zrób test z takimi jak opisałem parametrami to sam zobaczysz i nie piernicz mi o zapraszaniu na obiad bo od roku Ciebie zapraszam a tylko się migasz ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Głowe daje, że nie zachowałeś parametrów tej samej jakości/ilości BL przy jednoczesnym zdywersyfikowaniu dla jednej strony IP/hostingów

Przyznam nie rozumiem - znaczy dwie strony (a i b ) linkowane:

A - z dedyka z 51 domen

B - z 51 domen i różnych sharedów oraz IP

i twierdzisz, że strona A była wyżej ?

Edytowane przez Beerbant

Zgadzam się w 100% z Berbantem.

Sam wielokrotnie przeprowadzałem testy i zawsze na korzyść zróżnicowanych IP - trzeba tylko umieć tego używać.

Mógłbym chyba nawet założyć się o tą teorię (jeśli kwota byłaby stosunkowo wysoka) ;)

laska.gif

Bier lubię cie, ale nie masz racji ;) Robiłem testy i na x00 domen, IP niema znaczenia. Rowniez mialem wglad w podobny test w jednej z grup SEO ( nie polskiej). Tam testowano wpływ IP na 4 grupach domen po 250 szt, wyniki sami mówili za siebie. Ale możecie oczywiście mówić że to nie prawda, przecież stawiacie jakiś tam katalogi każdy na innym IP, sprzedajecie seohostingi i td.- biznes to biznes, wszytko rozumiem na jeleniach trzeba zarabiać. Ja swoje zdanie mam i wiem jak wyglądali testy, ale nie mam zamiaru komuś coś udowadniać na silę lub się zakładać, szelestliwe ti co nie wiedzą ( święte słowa) i niema nic przeciwko zęby tak zostało.

- trzeba tylko umieć tego używać.
w tym przypadku trzeba umieć używać głowy raczej..
Mógłbym chyba nawet założyć się o tą teorię

napisz w dział potakujących może ktoś się odezwie

Edytowane przez MaxPan

Maxiu, też Ciebie lubie ;) ale zwróć uwagę na jednakowe parametry dla obu stron (ta sama ilość i jakość BL) tylko w przypadku B masz różnych hostingodawców i różne geo dla nich (IP może być zróżnicowane tak samo)

Cieszę się, że na moje zapytania rozwinęła się taka dyskusja, jednak jeszcze jednego jestem ciekaw.

Zakładam, że jakiś tam hosting seo daje ileś tam różnych adresów ip, ale jestem również świadom, że ip nie wysysa się z palca i jeżeli ta firma ma 100 klientów to najprawdopodobniej kilkanaście jak nie kilkaset albo kilka tysięcy zaplecz ma takie samo ip.

Jeżeli coś żle mówi to sorki bo chciałbym to wszystko sobie spokojnie przeanalizaować aby nie wpaść na minę na samym początku.

koszt seohostingu to około 100-200zł /mc,

natomiast hosting www to 200-300 / rok

jakiś tam vps znajdzie się w granicach 500-600/rok

Edytowane przez MGraphics

Beerbant moim zdaniem problem wielu SEOców jest taki że przecenia sprawność, dopracowanie i inteligencje obecnego algorytmu. Z moich obserwacji wynika ze SEO rozwija się o wiele szybsze jak algo za nami podąża. Logicznie analizując można by było wnioskować ze IP musi mieć znacznie i na tym się trzyma ten mit, ale praktycznie się okazuje ze nie. Taki paradox

Edytowane przez MaxPan

z tym, zeby wszystko trzymac na jednym IP to jest tanio, skutecznie i w ogole, ale w pewnym momencie moze przyjsc "malpiatka" z g. lub spamraport -> 95% domen dostaje bana i pozniej jest placz na forum, ze prawie cale zaplecze pooooszlo.

nie wiem, jaki jest biznes w tym, zeby uczyc nowicjuszy rzeczy, ktore sa potencjalnie niebezpieczne.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Beerbant moim zdaniem problem wielu SEOców jest taki że przecenia sprawność, dopracowanie i inteligencje obecnego algorytmu. Z moich obserwacji wynika ze SEO rozwija się o wiele szybsze jak algo za nami podąża. Logicznie analizując można by było wnioskować ze IP musi mieć znacznie i na tym się trzyma ten mit, ale praktycznie się okazuje ze nie. Taki paradox

Moim zdaniem jest zupełnie na odwrót a najlepszym na to dowodem są jęki pod ścianą płaczu w dziale filtry i bany :unsure: . W tej chwili zdecydowana większość "SEOwców" stawia na ilość BL a nie na połączenie ilości z jakością a to jak widać przynosi takie a nie inne skutki w w/w dziale :). Pomijam takie sprawy jak brak dywersyfikacji kanałów widoczności ...

Mendax znasz dużo przypadków banowania zaplecza wyłącznie po po IP?

Beerbant te co plączą to nie są SEOwcy :unsure:, to te co za takich się uważają a to równica.

W tej chwili zdecydowana większość "SEOwców" stawia na ilość BL

i nie trzeba ich w odwrotnym przekonywać. Ulubione powiedzenie marynarzy z atomowych lodżiach podwodnych - Mniej ludzi -więcej tlenu. :)

p.s ok koledzy ja się wycofuje bo pracować trzeba a nie gadać :)

Edytowane przez MaxPan