Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam doświadczenia w tej kwestii, z logicznego punktu widzenia wydaje mi się, że google może stwierdzić, że dany tekst jest bardzo podobny do innego, ale raczej nie wydaje mi się żeby na tej podstawie określał czy uznać je za "spam". Każdy język ma ograniczoną liczbę słów i ograniczoną liczbę możliwych konfiguracji (a tych konfiguracji z sensem jest mniej :) Skojarzyło mi się to z systemem antyplagiatowym używanym na uczelniach (plagiat.pl), najśmieszniejsze jest to, że praca którą niedawno napisałem składa się z hmm... "zapożyczonych" fragmentów książek, oczywiście przeredagowanych, jednak sens zdań pozostał dokładnie taki sam. Wynik raportu antyplagiatowego: praca posiada fragmenty zapożyczone w 1,2% objętości ^_^

Nareszcie, ktoś czyta ze zrozumieniem, @piotr.k - masz racje, zbyt ogólnei napisałem, jako pierwsz forumowicz przeczytałeś ze zrozumieniem, poprosiłeś o rozwinięcie tematu. @webBartek - to nie są synonimy. To jest liczba pojedyncza i liczba mnoga. Wyniki to nie jest najlepszy przykład na interpretację, czy google potrafi wychwycić synonim. Potrafi to zrobić w swoich innych narzędziach takich jak translator, może więc podobnych metod używać przy sprawdzaniu tekstów w katalogach i preclach. Z uwagi na to uważam, że google sobie z synonimami radzi. Z tego co mi wiadomo to każdy może na forum swoje zdanie wypowiedzieć, nie koniecznie trzeba go obrażać, nazywać Mesjaszem, pisać o głupawych wpisach itd.

Może używać, czy używa? Uważasz, czy sprawdziłeś i przetestowałeś? Czy znowu wróżenie z fusów? O konkrety poproszę. Dowód na radzenie sobie googla z synonimami. Czekam niecierpliwie.

Poczekam sobie na teorie jak to roboty sobie radzą z dwuznacznością określeń, kontekstem użytego słowa.

Niedługo ktoś napisze że po przeleceniu pajączka po wierszu Miłosza w serpach pokazała się jego jedynie słuszna interpretacja :)

A co mi tam Google jest wszechmocne i wszechpoteżne i logiczne aż do bólu :D

PS

dowody na te googlowskie rozróżnianie macie w serpach i w tłumaczu google :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sprzeczanie się oraz przedstawianie informacji, których nie potwierdzają konkretne fakty lub testy krótko/długoterminowe są zbędne i po prostu powinny być ignorowane. Nie rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi sprzecza się między sobą bez podawania jakikolwiek informacji uzupełniających - ehh ;) Think then talk

cropped-test1.jpg

@kuba1110001

Jasne, jest sens. Takie rozwiązanie ma wiele minusów, ale jeżeli chcesz tworzyć zaplecze przy minimalnych kosztach, możesz używać az.pl. Polecam też zapleczówki na stronach web 2.0, typu wix, weebly, beep czy bravenet.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

• 2 tygodnie później...

Jak budować zaplecze dla stron eksponowanych jedynie za granicą?

Podobnie jak dla stron .PL tyle tylko, że na domenach globalnych, i z contentem w odpowiednim języku. Przecież zaplecze to zaplecze :) Czyli zamiast domen .PL i polskich treści dajesz domeny COM, NET etc. i angielskie teksty.