Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

(...) jest szansa wypozycjonować średnio trudne frazy.

Nie.

Zaraz zapytasz dlaczego?

Odpowiedź będzie trudna, ponieważ nie mam Twojego adresu strony internetowej, słów kluczowych oraz potencjalnej konkurencji. Jednak 10 domen to raczej kropla w morzu wody.

Cóż, testuj... kombinuj... ale nie podawaj swojej strategii linkowania publicznie.

Edytowane przez novum

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Skrót myślowy, chodziło mi o to czy przy zapleczu zbudowanym na takim schemacie jest szansa wypozycjonować średnio trudne frazy.

Jak to pomnożysz x 50, czy 100 (kwestia frazy, jakości, podlinkowania), a 3 i 2 poziom porządnie podlinkujesz to zapewne coś da, ale i tak najlepszy jest haos i brak schematów

A czy to nie przypadkiem jakość a nie ilość się liczy? Nie lepiej 6 stron zapleczowych porządnie zrobionych, dla użytkownika - stron dla których znajdzie się czas i pieniądz, aby napisać porządny tematyczny artykuł i aktualizować stronę co jakiś czas. Zaplecze, które nie wyglada na zaplecze, a na tematyczną stronę hobbystyczną np. o żelazkach :P

Po cóż x50, x100 domen na które nie ma się czasu?

takie tylko dywagacje :)

Edytowane przez bojownik

bojownik, a co na średnio trudną frazę ( bo na łatwą/średnią robić tak wyrafinowane zaplecze nie ma sensu) da 5,6,7 nawet doskonałych zapleczówek. Pierwszy poziom powinien być przyzwoity, a drugi i trzeci ma być, czym więcej tym lepiej, byle ładnie podlinkowany.

Tomekit, czy twoja strona jest na darmowym, czy zaplecze?

Jeśli strona docelowa, to właściwie hosting nie ma znaczenia (choć są głosy że np złe sąsiedztwo utrudnia pozycjonowanie), ale jazda zaczyna się wraz z wzrostem ilości odwiedzin/wagi strony, dla strony docelowej wato zainwestować w stabilny host.

Zaplecza j/w, ale warto wykupić własne domeny, tak aby przy upadku hostu nie stracić zaplecza i porozrzucać zaplecze po różnych hostingach.

Generalnie bez problemu można wypozycjonować nawet trudne frazy na darmowych blogach, subdomenach, forach. Trzeba się liczyć z tym ze w każdej chwili admin może skasować twoje np blogi bo ma taki kaprys, a maja 3 lata i PR3 i 1000 niezłych BL

Co do twojego pytania to trochę będzie szkoda, zaplecza jak Googlas wywącha.

50 domen niby nie tak wiele, ale skoro nie możesz maskować to może spróbuj na żonę, brata, dziadka itd :)

no i właśnie o tego typu odpowiedzi mi chodziło

orientuje się ktoś jak to jest w OVH z cesją obecnie? czytałem że dla pl'ek trzeba robić papierkową cesję, ale to był wątek z przed roku - nadal aktualne?

jak się sprawa ma odnośnie com.pl ?

• 2 tygodnie później...

czytałem że dla pl'ek trzeba robić papierkową cesję

zdaje się że dalej trzeba, bo ostatnio sprzedałem komuś jakąś domenę i mi przysłali papierową cesję

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Skoro jest to dział dla początkujących, a ja do takich napewno się zaliczam, mam pytanie:

Tak naprawdę, jest ich wiele, ale nie na ten dział :)

Co to jest zaplecze pod pozycjonowanie?

Czy budowa "zaplecza" polega między innymi na umieszczaniu linków swoich stron na forach dyskusyjnych pod pretekstem brania w nich udziału? Czy jest to "wrzucanie linków do katalogów (np Onetu)?

Czy ma to coś wspónego z pisaniem tekstów (copywriting) w zapleczu dla swoich artykułów?

Spotkałem sie kilka razy z pojęciem zaplecze w tematyce pozycjonowania, ale za każdym razem spotykam się również z bardzo ogólnym, żargonowym ujęciem zagadnienia, które nie wiele mi mówi.

PS. Szukam naprawdę informacji - punktu zaczepienia od kórego zacznę przyswajać wiedzę nt. SEO, a nie prześmiewczych komentarzy, żeby zająć się czymś innym....

Będę wdzięczny za pomocne informacje.