Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś wyjaśnić dlaczego najczęściej wspomina się o trójwarstwowej budowie piramidy linków? Dopiero 3. poziom kieruje swoje linki do właściwej strony. Czy to nie marnowanie mocy przerobowych? Może wystarczą dwa poziomy? Na pierwszym platformy blogowe i darmowy hosting z tekstami sb 4 edytora lub synogloty (apropo, który z nich jest wg Was lepszy) linkowanie do 2. poziomu - stron postawionych na własnych domenach, teksty z palca i linkowanie do właściwej strony. Czy taki model jest za chudy na G i dlatego się go nie stosuje?

Im więcej poziomów tym lepiej. Jest to analogiczna sytuacja do maskowania przekrętów gospodarczych. Trop z jednej firmy idzie w kierunku 10 innych, potem z tamtych 10 idzie do kolejnej setki, później wszystko jest wymieszane i nie wiadomo gdzie te pieniądze są i kogo to zasługa. Z linkowaniem jest tak samo. Rób tak, by Cię nikt za rękę nie złapał.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Im więcej poziomów tym lepiej

Więcej poziomów jest równy większym kosztom uzyskania pozycji. Nasuwa się jednak pytanie, czy koszta tworzenia poziomów od 3 wzwyż są proporcjonalne do uzyskanych korzyści wynikłych z pozycjonowania? Czy nie lepiej te zasoby przenieść na rozbudowę poziomu pierwszego?

• Like 1

Z tego co gdzieś wyczytałem wiem, że jak się nie zaloguję na blox.pl w ciągu 6 miesięcy to blog znika. Ponadto ostatnio skasowali mi sporo blogów, nie wiem na jakiej podstawie. A nie były jakimiś wybitnymi śmietniskami;) Możecie polecić jakieś darmowe platformy blogowe gdzie blogi będą w miarę trwałe, nie skasują mi ich za nie logowanie się i nie usuną mi ich przez swoje widzimisie?

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

admini czyszczą co pewien czas platformy z zaplecz, była rzeźnia zaplecz na blogx, blog.org.pl i kilku innych. Dostają szczególnie te z brandowymi tytułami, ostatnio np poleciał cały portal wordpressy.pl.

Jaki to portal ci wyczyścili z zaplecz?

Im więcej poziomów tym lepiej.

Nie.To para w "gwizdek".

Wystarczy:

- strona linkowana,

- mocny i nieduży ilościowo poziom 1,

- wszystko co masz rozsądnego na poziom 2,

M

Ewentualnie poziom 1 i 2 do automatycznego indeksera.

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Z tego co gdzieś wyczytałem wiem, że jak się nie zaloguję na blox.pl w ciągu 6 miesięcy to blog znika. Ponadto ostatnio skasowali mi sporo blogów, nie wiem na jakiej podstawie. A nie były jakimiś wybitnymi śmietniskami;) Możecie polecić jakieś darmowe platformy blogowe gdzie blogi będą w miarę trwałe, nie skasują mi ich za nie logowanie się i nie usuną mi ich przez swoje widzimisie?

bloa.pl - zupełny brak moderacji.

bloa.pl - zupełny brak moderacji.

Jeśli mam nazwijmy umownie zaplecze :) 50 stron na różnych platformach + kilka blogów na swoich domenach. Cały ten trud dla jednej strony. Czy zatem linkowanie tego całego zaplecza, obojętnie z każdego, czy co 2,3,4 art. tylko na jednen adres (biorąc pod uwagę nawet podstrony) nie jest zbyt sztuczne i oczywiste? Jak to rozwiązać, przecież nie będę linkował konkurencji, żeby lepiej wyglądało :)

Edytowane przez jamcito

@jamcito

Jeśli chcesz linkować z zaplecza inne domeny (żeby było naturalnie), a nie chcesz linkować konkurencji, polecam strony zaufane - np. wikipedia, artykuły na stronach edu lub gov, oficjalne serwisy różnych instytucji publicznych, newsy na dużych portalach informacyjnych.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Marcinie - przecież to strata mocy...

Ale modne od jakiegoś czasu.

Chodzi plotka, że jednoczesne linkowanie do "zaufanych" stron pomaga naszemu linkowi :) :) :)

M

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.