Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym osobiście wybrał drugą opcję, czyli pogrupowanie zaplecz. Głównie dla bezpieczeństwa, bowiem jak ktoś je odkryje (np. mod), jest szansa, że pójdą wszystkie strony

Idąc takim tokiem myślenia to po co w ogóle stawiać zaplecze skoro coś może polecieć? Moja opinia to jedno zaplecze dla wszystkich stron.

Nieopłacać domen, nie mieć "zaplecza". Pieniądze zamiast tego przeznaczyć na dobre teksty.

Kwestia również do rozważenia, ale zależy od postawionych sobie celów. Na zdobycie dobrych linków naturalnych poprzez content zazwyczaj czeka się długimi miesiącami.

...Kwestia również do rozważenia, ale zależy od postawionych sobie celów. Na zdobycie dobrych linków naturalnych poprzez content zazwyczaj czeka się długimi miesiącami.

Nawet jak jakimś cudem zdobędziesz linki naturalne, to szansa, że będą one z oczekiwanym anchorem są bliskie 0

Ja z kolei uważam, że warto linkować z wszystkich, czyli stworzyć jedno zaplecze. Skoro masz strony docelowe o tej samej tematyce to możesz stworzyć portale informacyjne o danym produkcie, raz piszesz artykuł o czymś i podajesz link do pełnego opisu na jedną stronę, kolejny art. na drugą itd. Co prawda warto rozlokować zaplecze po kilku serwerach, aby zabawa się zbyt szybko nie skończyła. Do WP polecam wtyczkę seo Yoasta, dobra konfiguracja, ścisłe trzymanie się wytycznych i zbudujesz dobre zaplecze. Pozostanie ci tylko je wzmacniać, linkować z dobrych źródeł i pisać, pisać, pisać i jeszcze raz pisać :)

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

Jeżeli wszędzie ma być ta sama tematyka, to ja osobiście zrobiłbym wspólne zaplecze, min. dlatego, że:

• lepiej mieć linki z większej liczby domen, niż z mniejszej
  • wielkie G podobno zlicza tylko n pierwszych linków z danej domeny a pierwszy daje więcej niż kolejny
  • strony linkujące do jednej tylko domeny wyglądają podejrzanie - lepiej żeby linkowały do kilku (dywersyfikacja linków wychodzących)

Na zdobycie dobrych linków naturalnych poprzez content zazwyczaj czeka się długimi miesiącami.

No chyba że to cycki Dody albo podsłuch w schabowym :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Cześć,
Chciałbym rozszerzyć swoje zaplecze o nowe pozycję, ale czy możecie mi podpowiedzieć na co najbardziej zwracać uwagę szukając nowych pozycji.
Aktualnie zwracam uwagę na (kolejność losowa):
- Wskaźnik PR,

- oszacowany wskaźnik TR,

- język portalu i końcówkę linku (tworzę listę gdzie cześć jest anglojęzycznych z końcówkami .com, .org itd oraz PL)

- widoczność profilu i linka/ anchora w nim - bez zalogowania się

- aktywność ludzi na forach (o ile jest to forum).

- czy link jest df / nf
Co jeszcze polecacie sprawdzać?

Jak się możecie ustosunkować do moich parametrów, na które patrzę?

Jeszcze mogę dodać, że nie tworzę jedno-tematycznej listy, ale ogólną).

Z góry dziękuję za każdą poradę i odpowiedź.

Moderatorze, zaznaczaj pliz takie tematy jako potencjalnie niebiezpieczne dla psychiki.

wiemy przecie czym taki watek się skonczy:)

Mam przykłądy for internetowych z płatnym dostępem z których korzystam. Zauważyłem że google indeksuje posty z for zamkniętych. Wpisuję daną frazę z płatnego tematu i wyskakuje w SERP'ach, jednak po wejściu na temat forum, jest ono niedostępne bez logowania.

widocznie jest źle skonfigurowany dostęp także dla botów, a w szczególności dla google

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 tygodnie później...

A nie prościej zbudować własne zaplecze na darmowych blogach? Ja tak właśnie robię. W sieci z łatwością znajdzie się kilkaset platform z wysokim PR - wystarczy napisać tekst do "mieszarki" i kilkadziesiąt wartościowych linków dziennie się generuje :) Nie zapominająć oczywiście o wsparciu linkami zapleczy...

A nie prościej zbudować własne zaplecze na darmowych blogach?

Jak najbardziej można, sam posiadam x takich stron. Jednak własne strony (mam na myśli własny hosting i domeny) są bezpieczniejsze i raczej nikt Ci ich nie usunie ;). Nie mniej jednak źródła zaplecza tak jak zresztą praktycznie wszystko należy dywersyfikować i takie darmowe platformy również mają sens.

• 3 tygodnie później...