Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Mając kilkaset kont na fb nie zobaczyłem różnicy, MaxPan pisał w temacie o socjalach coś o kilku-kilkudziesięciu tys. kont które posiada które nie miały wpływu na pozycje. Założyłem je w celu zróżnicowania linków przy nawalaniu listami z gsów itd. Według mojej (dla uszczypliwych powtarzam - wyłącznie według mojej osoby będącej amatorem w seo) oceny fejs jest dobry jako zróżnicowanie linków, albo indeksowania wpisów z innych miejscówek. Pytanie trudne bo tu walka trwa co do socjali i wpływom na pozycje. Przy małej ilości nie zoabaczyłem różnicy a Maxowi i kilku innym osobom robiącym konta w tyś. wierze na słowo. Jak kiedys któś zrobi test samymi socjalami na jakąś średnią frazę i będzie inaczej to przyznam rację i przeproszę za ta odp.

Mając kilkaset kont na fb nie zobaczyłem różnicy, MaxPan pisał w temacie o socjalach coś o kilku-kilkudziesięciu tys. kont które posiada które nie miały wpływu na pozycje

Może trzeba iść na jakość a nie ilość.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

https://www.marketingowy.net/social-media-a-seo-prawdy-i-mity/

Choć aktualnie, nie wpływa na pozycje, nie wykluczone, że w przyszłości tak będzie (a nawet krótkiej przyszłości).

• Like 1

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

A nie prościej zbudować własne zaplecze na darmowych blogach? Ja tak właśnie robię. W sieci z łatwością znajdzie się kilkaset platform z wysokim PR - wystarczy napisać tekst do "mieszarki" i kilkadziesiąt wartościowych linków dziennie się generuje :) Nie zapominająć oczywiście o wsparciu linkami zapleczy...

Jedno- Założyć kilkaset kont i wrzucić jakiś tekst z mieszarki, sensownie podlinkować 500 sztuk zaplecza aby miały moc to drugie, na sporej części platform, admini wycinają takie cuda

Edytowane przez Arkaszka

Może trzeba iść na jakość a nie ilość.

Takie rzeczy to od lat opowiada Google, ale widzę już się przyjęło.

Jeśli to ma być kolejna niby "kontrolowana dezinformacja" typy "zrobiłem payday w tydzień ale nie chce mi się tym zajmować " ,to marna.

W przypadku pozyskania ruchu z spolecznościówek liczy się ilość. Chyba, że zacznie się kolejna mantra to ma wpływ na serpy ale pośredni....

Z własnych obserwacji to wynika mi tylko tyle, że FB sprawdza się pod kątem ruchu na stronie, ale czy stricte pozycjonowania?

można pozyskiwać bardziej lub mniej jakościowy ruch, na stricte pozycjonowanie ( pozycje w wyszukiwarce) to niema wpływu.

• 2 tygodnie później...
można pozyskiwać bardziej lub mniej jakościowy ruch, na stricte pozycjonowanie ( pozycje w wyszukiwarce) to niema wpływu.

Pośrednio może mieć wpływ - duży ruch to większa popularność strony i naturalne linkowanie (oczywiście to jest założenie i nie musi zawsze tak być...)

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

• 2 tygodnie później...

Zamiast na strukturze skupiłbym bym sie na zawartości tego zaplecza

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Każdy inwestuje w Facebooka, bo on jest popularny, łatwiej też klienta przekonać, by wyłożył budżet na FB. Ale prawda jest taka, że obecnie koszt PROWADZENIA ( nie mówie o wrzucaniu postów "dzień dobry, jak się dzisiaj macie?"), ale rzetelnie prowadzonej strategii i komunikacji marki z konsumentem, plus promowanie postów, które wyświetlają się tylko tym, za których się zapłaci, koszt implementacji aplikacji konkursowych tudzież promocyjnych, czy ankiet i wiele innych - może się opłacać tylko firmom, które mają przeznaczony większy budżet mrkt. G robi teraz wszystko by zciągnąć do siebie na G+, dlatego bardzo docenia i nagradza tych przedsiębiorców, którzy zechcą rozwijać swój kanał social właśnie u niego. Mniejszym budżetem można zbudować taką samą społeczność, a dodatkowo wpłynąć na pozycje.

G z jednej strony nieprzychylnie wypowiada się o anchor textach a z drugiej daje taką możliwość w swoim zagajniku - Proszę bardzo 3 frazy anchor text w koncie G+.