Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

bo jak mam zajmować się czymś na czym nie mam pojęcia?

To dobrze rokuje, tu wielu się takimi "detalami" nie przejmowało.

Moja odpowiedź miała Ciebie skłonić do zrozumienia, że pytania do praktyki seo pasują jak .... kwiatek do kożucha.

Przeczytaj to forum, blogi z planeta-seo, potem zagraniczne fora i zapytaj ponownie a najlepiej zacznij podglądać jak pozycjonuje konkurencja i testuj, testuj, testuj.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby znaleźć zaplecze konkurencji? Wiem o ahrefs, semstorm itp. Niestety płatne ale na ahrefsa znalazłem sposób i bez problemu mogę sprawdzić główne domeny konkurencji.

Wiem, że:

1. nie należy linkować po anchorze (a jak już to nie jednym)

2. istotna jest dywersyfikacja IP - ale to potwierdzone? Np. mam swoją stronę na nazwa.pl, zaplecze (które będzie linkowało do mnie) na home.pl (50 domen z tekstami). To hosting współdzielony więc jedno IP dla 50 domen linkujących do mnie - słabo, tak?

3. link building - profile na różnych serwisach społecznościowych umożliwiających wstawienie linków

4. blogspot, blogg itp.

Tutaj przede wszystkim należy kierować się rozwagą. Nie będziesz używać w ogóle anchorów exact match, to będziesz królem drugiej setki w serpach. Przeanalizuj konkurencję i zobacz jaki mają rozkład anchorów i staraj się naśladować.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

@poczatkujacy-w-SEO Jednak idzieś z góry utartą ścieżką, powodzenia ;)

To może powiesz mi coś żebym nie szedł tą utartą ścieżką? ;) A piszę o tym co wiem... jakiś czas temu pracowałem w agencji SEO i znam sposób ich działania. Ciekawi mnie to jak inni robią, czy to różni się znacznie. Nic nie powiesz? Tylko tyle "czytaj forum"? ;) Uwierz mi, że czytam....

Bzdura.. na pewno nie można linkować po jednym i tym samym anchorze.

2. istotna jest dywersyfikacja IP - ale to potwierdzone? Np. mam swoją stronę na nazwa.pl, zaplecze (które będzie linkowało do mnie) na home.pl (50 domen z tekstami). To hosting współdzielony więc jedno IP dla 50 domen linkujących do mnie - słabo, tak?

W tej cenie co masz hosting w nazwa śmiało kupisz hosting SEO z 50, 100 ip.

Przeanalizuj konkurencję i zobacz jaki mają rozkład anchorów i staraj się naśladować.

To jest chyba najlepsza rada na początek ale jak już będziesz analizował "ich" to zwróć większą uwagę na domeny <1 roku będące wysoko w google.

jakiś czas temu pracowałem w agencji SEO

To powinieneś wiedzieć znacznie więcej chyba że tylko pisałeś jakieś teksty i katalogowałeś strony....

zakładałem multikonta

Nic nie powiesz?

Jeszcze tylko tyle, że nie każdy się do tego nadaje. Jednego pasjonuje elektronika innego modelarstwo, każdy z nich to lubi i poświęca całe godziny, dnie na doskonalenie swojego hobby. Robi to z ciekawości pasji i ... wtedy niejako przy okazji przychodzą wyniki. Nie chcę Cię obrazić, ale z tego co piszesz rysuje się obraz mniej więcej taki: widziałem jak robili kasę, teraz muszę szybko i minimalnym nakładem ustalić jak. Chcę się mylić, nawet nie masz pojęcia jak bardzo.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

• 2 tygodnie później...

Budowa wlasnego zaplecza moim zdaniem to strata czasu, mam na mysli skalowalnosc takiego rozwiazania, jesli pozycojnujesz pare stronek moze sie to sprawdzi, ale jesli chcesz zwiekszac udzial w rynku rok do roku, trzeba byloby zatrudniac rzesze ludzi do budowy i utrzymania tego wszystkiego, znacznie taniej i bezpieczniej wychodzi outsourcing ktory daje duza skalowalnosc biznesu.

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

Mam pytanie odnośnie zaplecza jestem front-koderem i zajmuję się tworzeniem stron i sklepów na opensoursowych platformach.

Chcę pozycjonować swoją stronę.

mam drugą domenę związaną z kodowaniem - postawiony wordpress na razie 2 wpisy (oczywiście w tematyce WEB)

mam plan na docelowo ok 25 - 30 wpisów

czy lepiej prowadzić bloga na mojej stronie (którą chcę pozycjonować) czy lepiej na tej zapleczowym wordpresie i linkować do mojej strony.

Wpisy oczywiście będą mojego autorstwa nie jakieś zlepki z innych blogów.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl