Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam bo nie mam czasu na blogi, nie denerwuje się. Ale zrozum jedno jeśli Ty coś piszesz niedokładnie sprawdzając co, czyta to jeszcze 100 osób i zaczynają to powielać "Czytałem na PIO" i tak tworzą się mity SEO i opinie, że na PIO większość postów to nieprawda.

chętnie poczytam jeśli te które znam są kiepskie merytorycznie

napisalem co robić, czytaj oryginalny tekst a nie tłumaczenia i interpretacje. Dodatkowo analizuj, bo Mata nie jeden raz złapano na "ściemnianiu", on jeszcze całkiem niedawno pisal, że takie coś jak depozycjonwoania nie istnieje, a później pisał, że "nienaturalne linki" szkodzą :D A w tej wypowiedzi ( z przed wielu wielu lat) co cytowałeś jemu chodziło o co innego, ale nawet i to nie jest prawdą.

• Like 3

I na tym blogu wypowiadał się "Expert z Google" ?
Expert z Google może przekazać tyle co "może" i z pewnością będą, to wskazówki raczej ogólne i tyczące szeroko pojętej jakości strony wwww. Nie spodziewał bym się tym bardziej od experta z Google konkretnych = jednoznacznych  informacji na temat jak wpływać na pozycję .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

witam

gdzie zakupić dobry szablon na stronę zapleczową? w przystępnej cenie do 300 złotych

Do szerszego zastosowania za tą cenę przyjrzyj się temu tutaj - troszkę więcej niż jeden szablon :) 

I do budowy zaplecza strzał w 10. 

Na wordpress'ach i innych blogopodobnych jest mnóstwo szablonów free. 

ricco-banner.png

• 1 miesiąc temu...

Witam. Jestem na etapie zakładania zaplecza na darmowych blogach. Mam jedno pytanie. Czy zakładanie kont na danych serwisach (z założenia, że nie zakładam na żadnym web 2.0 profilu dwa razy) z tego samego IP jest ryzykowne? Czy może być to przyczyną nałożenia bana/filtra na stronę linkowaną?

Na razie zaplecze sobie czeka. Ustawiłem harmonogram dodawania tekstów (na razie bez linków).

dobre pytanie po 3 latach zajmowania sie pozycjonowaniem :)

Jak przegniesz totalnie pałkę to admin platformy blogowej może założyć ci bana na IP, przeważnie po prostu usuwa spamerskiego bloga,dlatego nie warto mieć 20 blogów na koncie, bo jak poleci to hurtem.

Przyczyna nałożenia filtra, (bo na bana trzeba zasłużyć ) może być oczywiście linkowanie z web 2.0, ale to musiałby być duży hurt bez zachowania podstawowych zasad, link leci z IP platformy a nie twoim. 

Fajny programik dzięki któremu jednym kliknięciem możemy zmienić IP i wiele innych rzeczy. Przydatny w takich działaniach, ale niestety tylko 14 dni za free, potem płatny 39,90 euro na rok.

Przy jego użyciu praktycznie nie jest możliwe żeby nas ktokolwiek wyśledził.

https://www.f-secure.com/en/web/home_global/freedome

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jeżeli chcesz zakładać blogi na darmowych serwisach web 2.0 to polecam jakiś program do zmiany IP bo z tego samego IP to po jakimś czasie mogą Ci pójść wszystkie blogi w tym samym serwisie. Programów do zmiany IP jest mnóstwo więc nie powinieneś mieć problemu z doborem odpowiedniego.

• 1 miesiąc temu...

Witam, przeczytałem i czytam uważnie to co tu napisane jest. Mam takie szybkie pytanie. Mam stronę firmy na az.pl na współdzielonym IP i tę stronę pozycjonuję. Pisze bloga tematycznie o swojej branzy i na tej stronie w zakłądce blog jest umieszczany do tego na stronie głównej mam dział oferty pracy, który na bieżąco aktualizuję więc zmiana na stronie jest praktycznie cały czas. Teraz mam takie pytanie chciałby zbudować sobie małe zaplecze. Mam dwie domeny od jakiegoś czasu jedną z rozszerzeniem pl drugą it (bo moja branża to rekrutacja IT) do tego ta strona z IT to cały jej adres jest frazą na którą chciałbym ją pozycjonować zresztą na tą frazę już teraz mam 5 wynik w TOP5, ale mojej strony głównej, obie te strony są na az.pl czyli na tym samym serwerze co serwis główny. Tak pomyślałem sobie, że np na home.pl czy na OVH wykupię hosting i tam przeniosę te dwa ekstra adresy, na tym z rozszerzeniem pl zrobię mniej więcej mirror swojej głównej strony, ale z linkowaniem do głównego serwisu, a na tej stronie z rozszerzeniem IT będę umieszczał oferty pracy (tak jak to robię teraz) i też linkował do serwisu głównego. Do tego na powiedzmy 4-5 serwisach blogowych będe pisał małe blogi i linkował do tych stron o których piszę powyżej. Czyli generalnie serwis główny do niego linkowanie z dwóch moich adresów ale umieszczonych na innym hostingu i 4-5 blogów linkujących do stron linkujących do głównej. Czy to ma sens? I czy sens ma bycie na innym hostingu niż serwis główny?

Dzięki za uwagi, H.