Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Mam do was pytanie. W jaki sposób linkujecie zaplecze.

Z tego o widzę to zdecydowana większość wali blasta XR i podlinkuje ewelbinkiem, czy czym warto pamietać że najlepie jest róznicować anchory i nie linkować na stronę główną a podostrzony również. Blasta z XR na glowną a podstrony e-weblinkiem

Nie chodziło mi o to czym linkujecie tylko jak linkujecie. Czyli stronę główną oraz podstrony?

zawsze główną i podstorny

Marketing internetowy dla firm

Mam do was pytanie odnośnie linków. Który link będzie mocniejszy na podanych dwóch poniższych przykładach.

Link ze strony w stu procentach powiązanej z stroną docelową, która posiada tylko i wyłącznie ten jeden link wychodzący. Dodam jeszcze, że tutaj by była strona słabo podlinkowana.

Czy link ze strony, która prowadzi portal wielotematyczny z na przykład katalogiem stron, który umożliwia dodanie linku. 

• 2 tygodnie później...

Witam drodzy SEOwcy!

Mam pytanie które pewnie jest oczywiste dla wszystkich ale ja nigdy jeszcze nie trafiłem w żadnym tekście na tą kwestię...może ona jest tak banalna i oczywista że się o niej nie pisze?

Otóż, budujemy zaplecze np. 10 stron. Nie mówię tu o syfie ale o wartościowym, do którego rzeźbimy zewsząd. Zaplecza nie linkujemy między sobą żeby Google nie wykryło (takie założenie). CO JEŚLI w tym czasie mamy z TEGO SAMEGO konta w Google poprzez którego zarządzamy SearchConsole te domeny wszystkie tam podpięte? Czy to błąd kalibru janusza alfa? :) Jak robicie? Dla każdej domeny osobne konto w Googlu? 

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Z racji tego, że mój nick sugeruje niektórym, jakobym czuł się "above" nad innymi, uprzejmie informuję, że to nie ma nic wspólnego z poczuciem wyższości itp. 

Pytanie brzmi czy "zaplecze" musi być w ogolę dodawane do GWT ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak robicie?

Odpowiadamy sobie na pytanie, które zadał Mion
  • Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No dobrze. Nie musi. Ale jeśli ktoś chciałby to przypał tak? Chodzi mi o potwierdzenie - czy jest to oczywiste że Google po tym może rozpoznać czy nie :)

Poza tym chodzi o wartościowe zaplecze - te 1 rzędu, nie zaplecze 2 i 3 walone półautomatami i automatami...czy samo założenie na inny mail GSC wystarczy dla takiej zapleczowej wartościowej strony czy też IP zmieniać przez VPN przy zakładanu nowego gmaila i logowaniu się tam?

Z racji tego, że mój nick sugeruje niektórym, jakobym czuł się "above" nad innymi, uprzejmie informuję, że to nie ma nic wspólnego z poczuciem wyższości itp. 

Google po tym może rozpoznać czy nie :)

Jak przywalisz na jedno konto 1k stron to się nie zdziw ale 10?? W sumie przy tak małej ilości tym bardziej postaraj się żeby każda była na innym pomijając fakt że niema sensu wgl podpinać zaplecza pod jakiekolwiek narzędzia Google.